Τα μεγαλύτερα διπλά του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα τα τελευταία τρία χρόνια

Τα μεγαλύτερα διπλά του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα τα τελευταία τρία χρόνια

Ο Ολυμπιακός έχει επιστρέψει από την Βιτόρια έχοντας πάρει άλλη μια σπουδαία εκτός έδρας νίκης στη φετινή Ευρωλίγκα. Έτσι, το 10.gr σας παρουσιάζει τα πιο σημαντικά «διπλά» που έχουν πετύχει οι «ερυθρόλευκοι» την τελευταία τριετία, δηλαδή από τότε που η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση άλλαξε το format της.

Η σεζόν 2016-2017 ήταν ορόσημο για την Ευρωλίγκα, καθώς η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση άλλαξε μορφή και μετατράπηκε σε έναν μαραθώνιο 30 αγωνιστικών δίνοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε όποιον την παρακολουθούσε. Από τότε γινόταν εύκολο αντιληπτό ότι οι εκτός έδρας νίκες θα έδιναν μεγάλο πλεονέκτημα στις ομάδες που θα τις σημείωναν όχι μόνο για τον πρόκριση στην επόμενη φάση και στα play-off αλλά και για την κατάληψη μια από τις τέσσερις θέσεις που έδιναν το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Έτσι με αφορμή το νέο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Μπασκόνια, μετά από αυτό της Χίμκι στην πρεμιέρα , το 10.gr σας παρουσιάζει τις 6 μεγαλύτερες νίκες των «ερυθρόλευκων», μακριά από τον Πειραιά στο νέο format της Ευρωλίγκας.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 90-95 (2016-2017)

Το πρώτο μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στο νέο format της Ευρωλίγκας ήταν αυτό κόντρα στην Μπασκόνια για την τέταρτη αγωνιστική της διοργάνωσης της σεζόν 2016-2017. Η τότε ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έφυγε νικήτρια από την Φέρναντο Μπουέσα Αρένα,καθώς της επιβλήθηκε με 95-90 έχοντας σε καταπληκτική μέρα τον Βασίλη Σπανούλη με 15 πόντους και 15 ασίστ. Αυτό το ματς μας επισήμαινε τι εστί η νέα Ευρωλίγκα. Γρήγορος ρυθμός, υψηλό σκορ, ματς απείρου κάλλους, με τους «ερυθρόλευκους» να ήταν χάρμα ιδέσθαι. Σχεδόν 50% στα τρίποντα, πολυφωνία στην επίθεση και με πολύ καλή άμυνα παρά τους 90 πόντους παθητικό ήταν τα κλειδιά του παιχνιδιού.

ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 77-79 (2016-2017)

Επόμενη μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τον Ολυμπιακό ήταν το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας της σεζόν 2016-2017. Οι «ερυθρόλευκοι» έλεγχαν τον ρυθμό στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο χρειάστηκε ένα καλάθι της τελευταίας στιγμής για να δραπετεύσουν από το ΟΑΚΑ με την νίκη. Με το σκορ στο 77-76 υπέρ των πρασίνων, μια εξαιρετική ενέργεια του Βασίλη Σπανούλη που έδωσε έτοιμο καλάθι στον Γιώργο Πρίντεζη τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του παιχνιδιού ήταν αρκετή για να φύγει η ομάδα του Πειραιά νικήτρια από μια έδρα που μόνο αυτή την άλωσε στην regular season.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 62-74 (2016-2017)

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Ολυμπιακού στην regular season της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 τον έφεραν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα παίρνοντας παράλληλα το πλεονέκτημα έδρας στα play-off. Ο αντίπαλος του, τότε, η σκληροτράχηλη Αναντολού Εφές, η οποία καταφέρνει στο δεύτερο ματς της σειράς να φύγει νικήτρια από το ΣΕΦ. Η ανάγκη να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» διπλό ήταν πιο επιτακτική από ποτέ για να μπορέσουν να προκριθούν στο Final Four της Κωνσταντινούπολης. Η μεγάλη εκτός έδρας νίκη ήρθε στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς, με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να επικρατεί εκείνης του Βλαντιμίρ Περάσοβιτς με 74-62,με μπροστάρη και ηγέτη τον Βασίλη Σπανούλη με 18 πόντους, επιστρέφοντας έτσι την σειρά στην Ελλάδα. Εν τέλη, η ελληνική ομάδα κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την Πόλη, καθώς στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς νίκησε με 87-78.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 83-90 (2017-2018)

Ο Ολυμπιακός ταξίδευε στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας,αντιμετωπίζοντας ένα σωρό προβλήματα. Οι «ερυθρόλευκοι» θα έπαιζαν χωρίς στον Βασίλη Σπανούλη αλλά και προερχόμενοι από ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την 6η αγωνιστική της διοργάνωσης,με το κλίμα της ομάδας να είναι κακό. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλο θα πραγματοποιήσει ένα κακό πρώτο ημίχρονο, αλλά ένα εξαιρετικό δεύτερο. Ηγέτες της ελληνικής ομάδας οι Ρόμπερτς με 21, Πρίντεζης με 18 αλλά και ο Στρέλνιεκς με 16 πόντους οδήγησαν την ομάδα του Πειραιά στην νίκη στην διάρκεια της παράτασης.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 79-80 (2017-2018)

Την ίδια χρονιά,ο Ολυμπιακός θα πάρει σπουδαία εκτός έδρας νίκης και στο Παλάθιο ντε Ντεπόρτες. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη την αναμέτρηση με τον Γιάνις Στρέλνιεκς να πετυχαίνει το πιο κρίσιμο σουτ της βραδιάς και σε συνδυασμό με την εξαιρετική ομαδική άμυνα στο τέλος του παιχνιδιού να πετυχαίνουν την 14η νίκη τους σε 22 αγωνιστικές. Κορυφαίος της βραδιάς ήταν ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού που με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ οδήγησε την ομάδα του στην νίκη. Παίκτης κομβικής σημασίας ο Κάιλ Γουίλτερ, ο οποίος σημείωσε 12 πόντους την στιγμή που τους είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 85-87 (2017-2018)

Όπως και την προηγούμενη χρονιά, έτσι και την επόμενη ο Ολυμπιακός θα αποδράσει από το ΟΑΚΑ στο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα επικρατήσει εκείνης του Πασκουάλ με 87-85 και θα βάλει τέλος στις πέντε συνεχόμενες ήττες που είχε από τον «αιώνιο» αντίπαλο. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι για 30 λεπτά με τους Ρόμπερτς, Σπανούλη και Παπαπέτρου να κάνουν εξαιρετική εμφάνιση και να οδηγούν τους Πειραιώτες προς την νίκη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο,οι πράσινοι κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι από τους -12 και να το πάνε στην παράταση. Εκεί ανέλαβε εκ νέου δράση ο Ρόμπερτς, ο οποίος πέτυχε τρίποντο-μαχαιριά δίνοντας την νίκη στον Ολυμπιακό.

Με αυτά τα έξι σπουδαία διπλά φτάνουμε στο παρών προσθέτοντας άλλα δυο, αυτά κόντρα στην Χίμκι και στην Μπασκόνια. Από ότι φαίνεται,ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο να φεύγει αλώβητος από δύσκολες έδρες, νικώντας αντιπάλους που έχουν τον ίδιο σκοπό με αυτόν, το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην κατάταξη. Από ότι φαίνεται, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ θα κάνει και άλλες επιτυχημένες «αποβάσεις» στην Ευρωλίγκακαι φέτος, όντας έτοιμη να κάνει την υπέρβαση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ