Μπούντουσνοστ- Μάκαμπι Τελ Αβίβ 68-78

Μπούντουσνοστ- Μάκαμπι Τελ Αβίβ 68-78

Με κορυφαίο τον Σκότι Γουιλμπέκιν η Μακάμπι Τελ Αβίβ πέρασε από την έδρα της Μπουντούσνοστ με 78-68 και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην Ευρωλίγκα.

Χάρη σε μια εξαιρετική τέταρτη περίοδο(6-20) η Μάκαμπι Τελ Αβίβ πήρε την πρώτη της νίκη με σκορ 78-68 στην φετινή Ευρωλίγκα , αφήνοντας χωρίς νίκη την Μπουντούσνοστ. Εξαιρετικός ο Σκότι Γουιλμπέκιν με 28 πόντους με 6/11 τρίποντα, ενώ τον συμπλήρωσε επιθετικά ο Μίκαελ Ρόλλ. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Έργκουιν Τζάκσον και Νεμάνια Γκόντριτς με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Νευρικές και άστοχες ξεκίνησαν οι δυο ομάδες με το σκορ στα πρώτα πέντε λεπτά να είναι 5-5. Από εκεί και πέρα τα ηνία του ματς τα πήρε η Μπουντούσνοστ και με τους Γκόντριτς και Κλάρκ να ηγούνται επιθετικά έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 16-14.

Στη δεύτερη περίοδο η Μακάμπι μπήκε εντυπωσιακά στο ματς και με ένα γρήγορο 7-0 προηγήθηκε με 16-21 με τον Ρόλλ. Ωστόσο, η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση και με ένα δικό τους 6-0 πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 22-21. Από εκεί και πέρα, οι δυο ομάδες στο μεγαλύτερο κομμάτι του δεκαλέπτου πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ με την Μπουντούσνοστ να έχει ισχνό προβάδισμα. Ωστόσο, το 33-32 στο 18ο λεπτό μετατράπηκε σε 41-34 με καλάθι δυο πόντων από τον Κλάρκ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, παίρνοντας έτσι ένα σημαντικό προβάδισμα.

Η αρχή του δεύτερου μέρους ήταν μια μικρογραφία του πρώτου. Οι δυο ομάδες αντάλλαζαν καλάθια με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κρατούν μια μικρή διαφορά έξι πόντων. Ωστόσο, η ομάδα του Ντέγιαν Σπάχια κατάφερε να μειώσει μέχρι τον ένα πόντο 47-46 με τον Τάιους στα μέσα της τρίτης περιόδου. Από εκεί και πέρα η διαφορά κυμαινόταν σε αυτά τα επίπεδα, μέχρι να αναλάβει δράση για λογαριασμό των γηπεδούχων ο Έργκουιν Τζάκσνον που με δίποντο με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου έστειλε την διαφορά στο +4 (62-58).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Μακάμπι μπήκε πιο δυναμικά στο παρκέ και κατάφερε με ένα σερί 6-0 να πάρει προβάδισμα στον αγώνα με καλάθι του Μπλάκ μετά από δημιουργία του Γουλμπέκιν. Το σερί των φιλοξενούμενων, το οποίο είχε φτάσει στο 12-0 το σταμάτησε ο Όμιτς με ένα καλάθι δυο πόντων μειώνοντας σε 70-64, πέντε λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα. Αλλά, οι παίκτες του Σπάχια κράτησαν καθαρό το μυαλό τους και επικράτησαν με 78-68.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 41-34, 62-58, 68-78

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ