ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Νταρουσάφακα 80-75

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Νταρουσάφακα 80-75

Οι Ρώσοι δυσκολεύτηκαν πολύ από την Νταρουσάφακα και επικράτησαν με 80-75 στη Μόσχα πραγματοποιώντας μία μέτρια εμφάνιση με τους περσινούς κατόχους του Eurocup.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είδε τον Χάρο με τα μάτια της απέναντι στην Νταρουσάφακα, έχανε στο ημίχρονο στη Μόσχα με 31-38, όμως με αντεπίθεση διαρκείας από το 25’ και μετά, κράτησε το αήττητο επικρατώντας με 80-75 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Σίγουρα ο Δημήτρης Ιτούδης δεν γινόταν να είναι ικανοποιημένος με την εμφάνιση της ομάδας του, οι Τούρκοι κέρδισαν τις εντυπώσεις και απέδειξαν με τον πιο τρανό τρόπο ότι εάν δεν παίξεις μπάσκετ, δεν πρόκειται να κερδίσεις, όποιο έμβλημα και να υπάρχει στη φανέλα σου.

Οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι από την περιφέρεια, η Νταρού λειτούργησε άψογα, όμως το 26-10 του τρίτου δεκαλέπτου ήταν μοιραίο για τους φιλοξενούμενους.

Πρώτος σκόρερ για την ΤΣΣΚΑ ο Χίγκινς με 14 πόντους, θετικός ο Κουρμπάνοφ με 13 και 10 πρόσθεσε ο Ντε Κολό. Για τους ηττημένους ο Μάικλ Έρικ έκανε νταμπλ νταμπλ με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ.

ΤΗΝ ΣΟΚΑΡΕ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Η ΝΤΑΡΟΥ

Άκρως ανταγωνιστική ήταν η Νταρουσάφακα στο πρώτο δεκάλεπτό της στη Μόσχα. Το ματς πήγαινε κατοχή με κατοχή, ο Δημήτρης Ιτούδης είχε τον Κουρμπάνοφ σε φοβερή βραδιά, όμως δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Ο Ρώσος φόργουορντ πραγματοποίησε με τρίποντο το 11-9, για να του απαντήσει απευθείας ο Μακάλουμ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Στην… πίεση την είχε την ΤΣΣΚΑ η Νταρουσάφακα, ο Κουρμπάνοφ εκ νέου έδωσε σκορ (17-15), με το δεκάλεπτο να λήγει με βολές του για το 19-17.

Η Νταρού δεν είχε κανέναν λόγο να αγχώνεται. Αντιθέτως χαιρόταν το παιχνίδι και με τον Στάντον-Κιντ προηγήθηκε με τέσσερις πόντους (22-26), ο Ιτούδης αδυνατούσε να συνεφέρει τους παίκτες του και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να εντυπωσιάζουν.

Ο Χάινς έκανε το 27-31, όμως οι Τούρκοι πίστευαν στη νίκη και έφτασαν την απόσταση στους 9 πόντους με κλέψιμο και λέι απ του Πέινερς (27-36 με δύο λεπτά για το τέλος του ημιχρόνου). Στα αποδυτήρια η Νταρουσάφακα εισήλθε με αέρα 7 πόντων έπειτα από ντράιβ του Πέινερς και οι Μοσχοβίτες έπρεπε να ξυπνήσουν για να μην βρεθούν μπροστά σε μία τεράστια γκέλα.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΚΟΜΒΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Μη νομίζετε όμως ότι η ΤΣΣΚΑ αντέδρασε απευθείας στο ματς. Είδε την αντίπαλό της να προηγείται με 35-42 για να πετύχει το τρίποντο ο Πίτερς και να μειώσει στους 4 (38-42).

Χίγκινς και Ερικ έδρασαν για το 40-44, ο Πίτερς και πάλι με τρίποντο το (43-44) για να έρθει ξανά ο Κουρμπάνοβ από τα 6,75μ και να δώσει επιτέλους για τους γηπεδούχους το προβάδισμα (49-46).

Το δίποντο του Χίγκινς προσέφερε διαφορά 5 πόντων στους Ρώσους σε δύο διαφορετικές φάσεις (51-46 και 53-48) για να αναλάβουν δράση οι Ντε Κολό και Σέρχι για το 57-48 της περιόδου.

Ο Χάινς για πρώτη φορά έστειλε το ματς πάνω από τους 10 πόντους και συνέχισε να… τυρρανάει τους ψηλούς της Νταουσάφακα βοηθώντας για το 60-48. Και πάλι ο Πίτερς έμεινε μόνος στα 6,75μ, «εκτέλεσε» και πραγματοποιησε το 63-50.

Η ΤΣΣΚΑ είχε για τα καλά τα ηνία της αναμέτρησης, ο Κλάιμπερν από τις βολές έγραψε το 68-54 με την Νταρουσάφακα σιγά σιγά να παραδίδει τα όπλα. Ο Μακάλουμ πάντως είχε άλλη άποψη, έβαλε ένα ακόμα τρίποντο για το 68-57, με τον Έρικ να φορτώνει φάουλ τον Χάντερ και από την γραμμή της φιλανθρωπίας να μειώνει κάτω από τους 10 (68-59).

Ο πάλαι ποτέ σέντερ της ΑΕΚ, είχε βρει το.. κουμπί της ρακέτας της ΤΣΣΚΑ και ήταν ο λόγος για το 70-65 με 4 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα για το τέλος.

Ο Χάντερ πέτυχε το 72-65, ο Στάντον Κιντ κράτησε βάσιμες τις ελπίδες της Νταρού για ανατροπή όμως η ο Σέρχιο πέτυχε το 74-67 και ο Χίγκινς το 76-69, αλλά ο Ντίμπλερ ανησύχησε τους γηπεδούχους με ένα τρίποντο με το ρολόι να δείχνει 1:17 για τη λήξη.

Μία ο Σέρχιο μία ο Ερικ και στα τελευταία 49,2’’ το ματς έμοιαζε ντέρμπι. Ο Ντε Κολό δεν μπόρεσε να σκοράρει για την ΤΣΣΚΑ, ο Μακάλουμ υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ και η νίκη ήρθε σε μοσχοβίτικα χέρια.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 12-21, 26-10, 22-27

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ