Κίμκι – Εφές 84-85

Κίμκι – Εφές 84-85

Οι Τούρκοι με buzzer beater του Ντόγκους Μπαλμπάι πέρασαν από την Μόσχα με 85-84 και πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στη φετινή Ευρωλίγκα.

Ντόγκους Μπαλμπάι και… τέζα η Κίμκι! Ο Τούρκος γκαρντ με τρίποντο buzzer beater «σκότωσε» την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και οδήγησε την Εφές στη δεύτερη νίκη της στη φετινή Ευρωλίγκα. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης χάρη στη… βόμβα του 29χρονου γκαρντ επικράτησε με 85-84 της Κίμκι και απέδειξε περίτρανα ότι φέτος θα είναι σκληρό καρύδι!

Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν επεισοδιακό και κράτησε σχεδόν 2,5 ώρες λόγω τεχνικού προβλήματος στον φωτεινό πίνακα του γηπέδου. Στο καθαρό αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και στο τέλος της πρώτης περιόδου προηγήθηκαν με 21-18. Στη δεύτερη περίοδο, ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν άρδην, με τους Τούρκους να γυρίζουν τούμπα το ματς. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επέβαλε το ρυθμό της, προσπέρασε στο σκορ και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έφτασε στο +8 (45-37). Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τη διαφορά μάλιστα να φτάνει στο +12 (67-55).

Οι Τούρκοι είχαν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και όλα έδειχναν ότι θα φτάσουν εύκολα στη νίκη. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν, πείσμωσαν και με ηγέτη τους τον Αλεξέι Σβεντ έφεραν τα πάνω κάτω! Οι Ρώσοι μάζεψαν γρήγορα τη διαφορά, έκαναν σμπαράλια την άμυνα των φιλοξενούμενων και επτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος προηγήθηκαν με 84-82! Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του, όμως, υπολόγιζαν χωρίς τον… ξενοδόχο Ντόγκους Μπαλμπάι. Ο Τούρκος πέτυχε τρίποντο σε νεκρό χρόνο και «σκότωσε» τους γηπεδούχους, χαρίζοντας στην ομάδα του τη δεύτερη νίκη της στη φετινή διοργάνωση. Από την άλλη, οι Ρώσοι δεν κατάφεραν να κερδίσουν ούτε απόψε και παρέμειναν χωρίς νίκη.

Δείτε το τρίποντο του Μπαλμπάι:

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 37-45, 55-67, 84-85

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ