Τι θα δώσει ο Φρανσίσκο στον Παναθηναϊκό και πώς θα ταιριάξει με τον Ναν;

Τι θα δώσει ο Φρανσίσκο στον Παναθηναϊκό και πώς θα ταιριάξει με τον Ναν;

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πρόσθεσε στη φαρέτρα του τον Σιλβέν Φρανσίσκο και καλείται να δει πως θα τον ταιριάξει με τον Κέντρικ Ναν.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα από τα «μπαμ» του καλοκαιριού ανακοινώνοντας την απόκτηση του Σιλβέν Φρανσίσκο, τον οποίο κατάφερε να «αρπάξει» από τη Βιλερμπάν μετά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του Τόνι Πάρκερ.

Με την προσθήκη του Γάλλου, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς φαίνεται να κλείνει την περιφέρειά του και πλέον καλείται να βάλει τα «κομμάτια» στη σωστή σειρά. Ο Φρανσίσκο ήταν ένας από τους κορυφαίους γκαρντ της περσινής σεζόν και θα δώσει ορισμένα ελίτ πράγματα, όμως υπάρχει ένα ερωτηματικό για το αν θα ταιριάξει με τον σούπερ σταρ του «τριφυλλιού», Κέντρικ Ναν.

Τι θα δώσει ο Φρανσίσκο στον Παναθηναϊκό

O Φρανσίσκο τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει ότι ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο και ότι είναι ένας από τους καλύτερους γκαρντ της Euroleague. Το τι μπορεί να προσφέρει σε μια ομάδα είναι λίγο-πολύ γνωστό, με τις επιθετικές του ικανότητες να μπορούν να τις «ματσάρουν» ελάχιστοι.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σκόρερ που έχει το ταλέντο να δημιουργήσει το δικό του σουτ. Ειδικά μετά από ντρίμπλα, ύστερα από ένα σκριν, γεγονός που τον κάνει υπερπολύτιμο στα χέρια οποιουδήποτε προπονητή στο σύγχρονο μπάσκετ.

Πέρσι είχε 16.5 ανά παιχνίδι, σε 60.9% True Shooting. Παράλληλα, το 37.5% των ασίστ της Ζάλγκιρις όταν ήταν στο παρκέ προέρχονταν από τα δικά του χέρια (6.5 ανά ματς). Ο Γάλλος σε γενικές γραμμές δεν είναι ένας καλός αμυντικός, ειδικά στις περιπτώσεις που ο Ομπράντοβιτς θα ζητά να γίνουν αλλαγές, όμως παραμένει σε ένα αρκετά καλό επίπεδο στο να μαρκάρει την μπάλα.

Το ερωτηματικό με τον Ναν

Η λογική λέει ότι ο Σιλβέν Φρανσίσκο αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό για να παίζει έναν σεβαστό αριθμό λεπτών ανά παιχνίδι. Κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί να βρίσκεται στο παρκέ για ένα επίσης σεβαστό διάστημα δίπλα στον σούπερ σταρ της ομάδας, τον Κέντρικ Ναν. Αμυντικά, με λίγη παραπάνω προσπάθεια και από τους δύο, αλλά και με κορμιά γύρω τους όπως οι Χέιζ-Ντέιβις, Γιαμπουσέλε, Μπόνγκα, Λεσόρ, Χουάντσο, μπορούν να καλυφθούν οι αδυναμίες τους.

Το ερώτημα που προκύπτει για τον Ομπράντοβιτς είναι πως θα τους ταιριάξει στην επίθεση. Αρχικά, όλα είναι θέμα διάθεσης. Τόσο ο Ναν, όσο και ο Φρανσίσκο είναι παίκτες που θέλουν την μπάλα στα χέρια τους, την ώρα που θα υπάρχει και ένας παίκτης όπως ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις στο παρκέ.

Γι’ αυτό κάποιος από τους δύο ίσως χρειαστεί να έχει έναν ρόλο περισσότερο μακριά από την μπάλα. Ο Γάλλος δυσκολεύεται σε αυτό το κομμάτι, ενώ ο Αμερικανός, που είναι σαφώς καλύτερος σε αυτό από τον συμπαίκτη του, έχει δείξει ανά τα χρόνια ότι δεν το προτιμά. Εκεί είναι που ο Ομπράντοβιτς θα κληθεί να δώσει τη λύση. Και μοιάζει δεδομένο πως αν κάποιος καταφέρει να βρει μια αποτελεσματική λύση θα είναι σίγουρα ο Σέρβος προπονητής.

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ