Ο’Νιλ ενόψει του Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός: «Πολύ δυνατές οι ελληνικές ομάδες καλύτερο από το ΝΒΑ το ευρωπαϊκό μπάσκετ»

Ο’Νιλ ενόψει του Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός: «Πολύ δυνατές οι ελληνικές ομάδες καλύτερο από το ΝΒΑ το ευρωπαϊκό μπάσκετ»

Ο Σακίλ Ο’Νιλ προχώρησε σε δηλώσεις ενόψει του Ζαλγκίρις Κάουνας-Ολυμπιακός.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Ο Σακίλ Ο’Νιλ αναμένεται να βρεθεί στο Κάουνας για την αναμέτρηση της Ζαλγκίρις με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της EuroLeague. Ο θρύλος του NBA θα παρακολουθήσει από κοντά το παιχνίδι ως εκπρόσωπος της NordVPN και μίλησε για το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Στις δηλώσεις του, ο «Shaq» στάθηκε στη δυναμική των ελληνικών ομάδων, ενώ εξέφρασε την άποψη πως το ευρωπαϊκό μπάσκετ βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από το NBA. Παράλληλα, αποκάλυψε πως ο παίκτης που περιμένει περισσότερο να παρακολουθήσει είναι ο Γιόνας Βαλαντσιούνας.

Διαβάστε επίσης: Αποθέωσε τον Γκονσάλες ο Πινέδα: «Μιλήσαμε για την Ελλάδα, μπορεί να λάμψει εκεί – Του εύχομαι να κάνει θραύση στον Ολυμπιακό» (vid)

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Είναι η πρώτη μου φορά στη Λιθουανία και χαίρομαι που θα παρακολουθήσω από κοντά τη Ζάλγκιρις. Έχει πολλούς καλούς παίκτες και ανυπομονώ να δω τον Βαλαντσιούνας. Νομίζω δεν πρόλαβα να παίξω αντίπαλός του, ωστόσο είναι ένας απίστευτος παίκτης και έχει 14 χρόνια στο NBA.

Σε όλη μου την καριέρα προσπαθούσα να τηρώ τους κανόνες και πάντα σεβόμουν τους πάντες ανεξαρτήτως από του που προέρχεται ο καθένας. Αυτό δεν το ξέρουν πολλοί αλλά ο Σαμπόνις ήταν από τους αγαπημένους μου παίκτες μεγαλώνοντας.

Αυτό που είχε κάνει στο είδωλό μου, τον Ντέιβιντ Ρόμπινσον, διαλύοντας τις ΗΠΑ, με πλήγωσε και ήθελα να πάρω ρεβανς. Όταν παίξαμε αντίπαλοι φαινόταν σαν να μην τον συμπαθώ, αλλά δεν ήταν έτσι. Υπήρξε ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Πάντα έπαιζα με πάθος και ενέργεια, αλλά θέλω όταν όλα τελειώσουν να λένε όλοι ότι ο Σακίλ ήταν ένας καλός άνθρωπος.

Για το ματς σήμερα ξέρω ότι η Ζάλγκιρις αντιμετωπίζει τους πρωταθλητές, είναι το πρώτο εντός έδρας ματς για αυτή και θα βρίσκονται 15.000 θεατές στο γήπεδο. Στην Ευρώπη οι φίλαθλοι είναι γεμάτοι πάθος και χαίρονται τους αγώνες. Στο παρελθόν έχω ξαναβρεθεί σε μόλις έναν αγώνα και ήταν απίστευτη ατμόσφαιρα.

Ο ανταγωνισμός στην Ευρώπη ξέρω ότι είναι τεράστιος. Για να κατακτήσεις το τρόπαιο πρέπει να έχεις δύο κορυφαίους παίκτες τουλάχιστον και μετά το ρόστερ να τους πλαισιώνει. Οι ελληνικές ομάδες είναι πολύ δυνατές αλλά περισσότερο σημασία έχει ποιος το θέλει περισσότερο.

Ξέρω πως το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι λίγο καλύτερο από του ΝΒΑ. Ξέρω πω θα με κράξουν για αυτό, αλλά οι παίκτες εδώ παίζουν σκληρά για 38 αγώνες. Στο ΝΒΑ οι παίκτες χαλαρώνουν μέχρι το All-Star Game ή τα play-offs».

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ