Ιτούδης: «Δεν είναι φυσιολογικό να σουτάρουμε τόσο χάλια»

Ιτούδης: «Δεν είναι φυσιολογικό να σουτάρουμε τόσο χάλια»

Την πεποίθηση ότι δεν ήταν φυσιολογικό να σουτάρουν τόσο άσχημα οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ, εξέφρασε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Το δικό του σχόλιο για τον αγώνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Ολυμπιακό έκανε ο Δημήτρης Ιτούδης, τονίζοντας ότι δεν ήταν φυσιολογικό το κακό ποσοστό που είχαν οι παίκτες στην επίθεση.

Πιο αναλυτικά, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε: «Είπα στους παίκτες μου στο ημίχρονο πως πρέπει να ανεβάσουμε το ρυθμό και να σουτάρουμε καλύτερα. Η ποιότητά μας να οδηγούμε σε λάθη τον αντίπαλο και να βγαίνουμε στο ανοιχτό γήπεδο είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει. Είμαι χαρούμενος που το δείξαμε αυτό στο τρίτο δεκάλεπτο. Μην ξεχνάτε πως στο διάστημα αυτό σημείωσαν 9 πόντους και δεν χρησιμοποίησαν το μπόνους των βολών ενώ είχαν δύο φάουλ να δώσουν. Οπότε βρήκαμε τον τρόπο στο σημείο αυτό να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, να πάρουμε το προβάδισμα και να φτάσουμε σε ένα δραματικό φινάλε θα έλεγα με δύο πολύ μεγάλα τρίποντα του Σπανούλη».

Στην συνέχεια, ο προπονητής της ρώσικης ομάδας υποστήριξε: «Θα πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες μου για την πίστη που έδειξαν στη νίκη. Μην ξεχνάτε πως παίζαμε χωρίς τον Νάντο που είχε έντονη ημικρανία, ενώ δεν είχαμε και τον Νικίτα. Δεν είναι δικαιολογίες. Απλά θέλω να δώσω έμφαση στο βάθος του ρόστερ που έχουμε. Είπα στους παίκτες μου πως δεν είναι φυσιολογικό να σουτάρουμε τόσο χάλια, με 29% εντός έδρας με τόσα ανοιχτά σουτ, αλλά τους είπα πως τους εμπιστεύομαι και να συνεχίσουν να σουτάρουν. Ήταν μια καλή νίκη για την ομάδα που αποδεικνύει πως δεν είμαστε μια ομάδα που παίζει στους 90 πόντους και δίνει έμφαση στο σκορ. Ναι, θέλουμε να βάλουμε 100 πόντους, αλλά αν το παιχνίδι δεν πάει προς αυτή την κατεύθυνση, έχουμε κι άλλους τρόπους να φτάσουμε στη νίκη. Αυτό με κάνει περήφανο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ