Μπαρτσελόνα – Μακάμπι τελ Αβίβ 74-58

Μπαρτσελόνα – Μακάμπι τελ Αβίβ 74-58

Η Μπαρτσελόνα επιτέλους έπαιξε μπάσκετ, η ομάδα του λαού δεν μπόρεσε να ακολουθήσει, το ματς έληξε στο 74-58 με τον Κλαβέρ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής

Παίζοντας αποφασιστικά στο τρίτο δεκάλεπτο και έχοντας πληθώρα επιλογών στην επίθεση, η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 74-58 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Βαρκελώνη. Οι γηπεδούχοι είχαν από την αρχή τον έλεγχο των κινήσεων, επιστρέφοντας όμως από τα αποδυτήρια δεν άφησαν κανένα απολύτως περιθώριο στο συγκρότημα του Σπάχια που έμοιαζε λες και δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι.

Αυτή είναι και η τρίτη νίκη των Καταλανών στην Ευρωλίγκα, που σιγά σιγά δείχνουν τις αρετές τους στο παρκέ, με τον Σίνγκλετον να είναι σε ανοδική πορεία, τον Κούριτς να παραμένει «φονιάς» από την περιφέρεια και τον Κλαβέρ να είναι ο παίκτης που θα ήθελε ο Πέσιτς.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Κλαβέρ με 14 πόντους, ακολούθησε ο Κούριτς με 13 πόντους και ο Τόμιτς με 12. Για τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Κολοϊάρο με 11 πόντους και Ομπράιαντ με 10.

Το ματς

Από την αρχή η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της στο ματς. Γρήγορα προηγήθηκε στο σκορ, είχε πλουραλισμό στην επίθεση, ο Κλαβέρ ήταν ο σημαντικότερος παίκτης των γηπεδούχων και για αυτό έκλεισε η περίοδος στο 18-12 για την ομάδα της Βαρκελώνης.

Ο Κούριτς άνοιξε εκ νέου τη διαφορά (21-12), η Μακάμπι μείωσε σε 21-19, ο Τόμιτς έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων (23-19) και ο Οριόλα με δίποντο έκανε το 25-19. Και πάλι η Μακάμπι αντέδρασε και ροκάνισε την απόσταση (25-24), ο Κέιν ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής του Σπάχια (όπως και στο ΣΕΦ) και έδωσε αέρα 3 πόντων (28-31).

Η Μπαρτσελόνα είδε τον Κλαβέρ στο 1:30 πριν το ημίχρονο να την επαναφέρει στο προβάδισμα (32-31) με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 34-33.

Επιστρέφοντας στο ματς η Μπάρτσα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο Σίνγλετον βοήθησε αρκετά, ενώ ο Κούριτς με τρίποντο διαμόρφωσε το 42-35 και στη συνέχεια το 44-35.

Ο Κλαβέρ πήρε την μπαγκέτα του σκοραρίσματος, προχώρησε στο 48-35 και από τα 6,75μ έγραψε το 51-38.

 Η Μπαρτσελόνα παρέμεινε μπροστά στο σκορ και όσο περνούσε η αναμέτρηση όλο και «έχτιζε» διαφορά.

Ο Κούριτς ήταν… καυτός, το τρίποντό του έκανε αρχικά το 56-40, ενώ με μία ακόμα «μπόμπα» έστειλε τη διαφορά στους 19 πόντους (59-40). Το επιμέρους 25-7 της τρίτης περιόδου ήταν και η αιτία της απόλυτης πτώσης των Ισραηλινών σε ένα ματς ιδανικό για τους επιθετικογενείς παίκτες του Πέσιτς.

Η Μακάμπι προσπάθησε να πλησιάσει, όμως μετά από καιρό είδαμε την Μπαρτσελόνα πειστική και πολύπλευρη στο παιχνίδι της και ο Ερτέλ πραγματοποίησε το 67-44 με τρίποντο. Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα 6-0 για να καλύψουν την απόσταση, όμως οι 50 πόντοι σε 35 λεπτά παιχνιδιού παραήταν λίγοι για να έχουν ελπίδες για το οτιδήποτε.

Το καλάθι του Κοέν έκανε το 68-52 και ο Ντιμπαρτολομέο μείωσε με τρίποντο σε 69-55 με δύο λεπτά να απομένουν για το τέλος.

Ως εκεί όμως. Η Μπαρτσελόνα έβαλε τέλος σε όποια ελπίδα είχαν οι παίκτες του Σπάχια με συνοπτικές διαδικασίες και κατέκτησε την τρίτη της νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ