Ευρωλίγκα: Οι καλύτερες φάσεις της αγωνιστικής

Ευρωλίγκα: Οι καλύτερες φάσεις της αγωνιστικής

Εντυπωσιακές φάσεις επεφύλασσε η 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας για τους φίλους του μπάσκετ. Πέρα όμως από το θέαμα, ας πάμε να αναλύσουμε τακτικά κάποια από τα highlights της αγωνιστικής.

Λίγες μέρες αφότου ολοκληρώθηκε η έκτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, έφτασε νομίζω η ώρα για την καθιερωμένη εβδομαδιαία βόλτα μας στις καλύτερες φάσεις της διοργάνωσης. Σήμερα θα επισκεφτούμε κατά σειρά το Ισραήλ, το Μόναχο και θα καταλήξουμε στο Μιλάνο. Το ταξίδι φαντάζει κομματάκι μεγάλο, οπότε δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο.

Maccabi VS Real

Οι γηπεδούχοι σε γενικές γραμμές κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα – ειδικά στο πρώτο ημίχρονο – απενεργοποιώντας σε ικανοποιητικό βαθμό τις αμυντικές περιστροφές των αντιπάλων τους. Βέβαια στο τέλος η ποιοτική ανωτερότητα των Μαδριλένων, έγειρε την πλάστιγγα της αναμέτρησης προς το μέρος τους.

https://streamable.com/foin8

 

Μια πολύ ωραία επίθεση της Maccabi. Ξεκινάμε με την γνωστή floppy action – ο Roll βρίσκεται τοποθετημένος περίπου στο ύψος της μπασκέτας και ανεβαίνει στην περιφέρεια χρησιμοποιώντας το screen του O’ Bryant. Ο Llull τον ακολουθεί καθυστερημένα χωρίς προφανή λόγο – μάλλον ξεχάστηκε. Στην συνέχεια ο Αμερικανός Guard διεισδύει προς τα μέσα, τραβώντας επάνω του τους αμυντικούς και πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον O’ Bryant. Ο τελευταίος επιτίθεται ιδανικά στην close out άμυνα του Tavares, φτάνοντας μέχρι το εύκολο lay up. Στο αμέσως επόμενο στιγμιότυπο οι Ισραηλινοί επιδίδονται σε ένα αδιάκοπο passing game, αλλάζοντας με υπομονή την γωνία της πάσας ανάλογα με την αντίστοιχη επιλογή της άμυνας. Τελικός αποδέκτης είναι και πάλι ο O’ Bryant που σκοράρει εξ’ επαφής.

Η εξέλιξη της βραδιάς βέβαια δεν ήταν ανάλογη. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως από την περίμετρο (σούταραν με 15/31 τρίποντα = 48,4%), είτε εκμεταλλευόμενοι κάποιες καθυστερημένες αντιδράσεις της άμυνας, είτε το ατομικό ταλέντο των παικτών τους.

https://streamable.com/k0e3h

 

Το μαρκάρισμα στον Llull είναι κυριολεκτικά ανεπίτρεπτο. Ο τύπος μπορεί να ευστοχήσει από παντού – απαγορεύεται να του αφήνεις έστω και μια σπιθαμή ελεύθερου χώρου από τα 7,5 μέτρα και μέσα. Πολύ λογικά λοιπόν, η Maccabi έμεινε πίσω, αδυνατώντας να ακολουθήσει τον επιθετικό οίστρο των Ισπανών.

 

Bayern VS Darussafaka

Οι Γερμανοί μας παρουσιάζουν στοιχεία ενός εξαιρετικού συνόλου και αναμφίβολα αποτελούν ως τώρα, μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης. Ήδη έχουν κατορθώσει να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό, ενώ τις προάλλες έβαλα 116 ολόκληρους πόντους στην Darusafaka.

https://streamable.com/83pib

 

Ένα ωραίο δείγμα early offense. Ο μαέστρος Jokic βρίσκει με μια πάσα μισού γηπέδου τον Booker, ο οποίος έχει προλάβει να κλειδώσει τον προσωπικό του αντίπαλο του στην πλάτη του. Ο Booker πραγματοποίησε συνολικά μια πολύ καλή εμφάνιση – το κερασάκι στην τούρτα είναι η μεγαλοπρεπέστατη τάπα με την οποία φιλοδώρησε τον Peiners, έπειτα από το επιθετικό rebound του τελευταίου. My goodness.

Armani VS Cska

Τελευταία στάση μας η μαγευτική πόλη του Μιλάνου. Η τοπική Armani προσπάθησε αρκετά, αλλά τελικά υποτάχτηκε – όπως αναμενόταν άλλωστε – στις ορέξεις της ομάδας του Στρατού. Η αναμέτρηση περιείχε κάμποσες εντυπωσιακές στιγμές.

https://streamable.com/t87bz

Ασυνεννοησία στα Ρωσικά μετόπισθεν – ο Hunter μένει ψηλά μετά το Hedge out, ο De Colo δεν φαίνεται διατεθειμένος να συμμετέχει στην ομαδική προσπάθεια (τραβιέται στην γωνία της αδύνατης πλευράς) και η laser πάσα του James κόβει την άμυνα στα δύο. Στο επόμενο στιγμιότυπο ο Αμερικανός guard μας δείχνει την τεράστια κλάση του. Το φοβερό του Euro Step καταλήγει σε ένα επιτυχημένο τελείωμα με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Όλο το βράδυ η αντιμετώπιση της Armani στα pick n roll της Cska ήταν πραγματικά παράδειγμα προς αποφυγή. Οι guards των φιλοξενούμενων συνδέθηκαν πολύ εύκολα με τους συμπαίκτες τους – οι skip πάσες τους ή το τάισμα του ψηλού που ρόλαρε στο καλάθι, ήταν μόνο ένα μικρό μέρος του σεναρίου που παίχτηκε ξανά και ξανά στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Οι εν λόγω συνεργασίες αποτέλεσαν την βασική αιτία της Ρώσικης απόδρασης από την Ιταλία.

https://streamable.com/px0s9

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ