Γκραν Κανάρια – Μακάμπι Τελ Αβίβ 84-78

Γκραν Κανάρια – Μακάμπι Τελ Αβίβ 84-78

Η Γκραν Κανάρια απέδειξε και πάλι ότι μέσα στην έδρα της είναι ικανή για «ζημιές». Δεύτερο «θύμα» της η Μακάμπι (84-78), η οποία με ρεκόρ 1-6 πλέον, βλέπει την υπόθεση πρόκριση με το... κιάλι.

Μετά τη Μπαρτσελόνα, η πρωτάρα Γκραν Κανάρια έκανε ζημιά και στη Μακάμπι… Μετά από ένα ματς που έγινε ντέρμπι στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Ισπανοί επικράτησαν των Ισραηλινών με 84-78 και πανηγύρισαν την 2η νίκη τους. Αντιθέτως αυτή για το συγκρότημα του Νέβεν Σπάχια ήταν η 6η ήττα και πλέον η υπόθεση 8άδα ξεμακραίνει πολύ.

Κορυφαίοι των νικητών οι Χάνα, Εβανας και Μπάεθ, ενώ στους ηττημένους στοίχισαν η κακή άμυνα, η αστοχία, λάθη και τα λάθη.

 Οσον αφορά την εικόνα του ματς, οι Ισπανοί είχαν συνεχώς το προβάδισμα για τρία δεκάλεπτα, του οποίου η μεγαλύτερη τιμή σημειώθηκε στο 12′, όταν ο φωτεινός πίνακας έδειξε 32-19 (+13′), μετά από καλάθι και φάουλ του Μπάεθ. Οσο κι αν προσπαθούσαν οι Ισραηλινοί, δεν κατάφερναν να μειώσουν πέραν των 4 πόντων (38-34 στο 17′).

 Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά δεν έφτασε σε διψήφιο αριθμό, πλην του 59-49 στο 27′, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν λύσεις από διάφορους παίκτες και  να πηγαίνουν στην τελευταίο περίοδο με ένα πολύτιμο +8 (65-57).

Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν είχαν τη διάθεση να τα παρατήσουν. Παίζοντας… επιτέλους άμυνα και με ηγέτες τους Ρολ και Κέιν κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά και να προσπέρασουν με τρίποντο του Ουίλμπεκιν (65-68), 6,5 λεπτά πριν το φινάλε.

Κι ενώ κανείς θα περίμενε πως οι γηπεδούχοι θα οπισθοχωρούσαν, έγινε το αντίθετο. Οι παίκτες του Σαλβαδόρ Μαλδονάδο έδειξαν χαρακτήρα και με ένα επιμέρους 19-10 (Μπάεθ, Ολιβερ και Πασεκνικς) έφτασαν πανηγυρικά στο τελικό 84-78.

Τα δεκάλεπτα:23-15, 43-38, 65-57, 84-78

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ