Σφαιρόπουλος : «Δεν είναι μόνο ο Γκριν, έτοιμος ο Σπανούλης»

Σφαιρόπουλος : «Δεν είναι μόνο ο Γκριν, έτοιμος ο Σπανούλης»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε για το ματς με τη Βαλένθια αλλά και για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, κατά την αναχώρηση της ομάδας για την Ισπανία. 

Για την Μαδρίτη αναχώρησε ο Ολυμπιακός, όπου θα μείνει για μια μέρα και να ταξιδέψει στην πορεία στην Βαλένθια την Τετάρτη.

«Έχοντας δύσκολο ταξίδι με δύο πτήσεις που δεν βολεύουν, προτιμήσαμε να μην κάνουμε το ταξίδι παραμονή αγώνα, αλλά να το ξεκινήσουμε προπαραμονή για να πάμε πιο ξεκούραστα για το παιχνίδι», εξήγησε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος και συνέχισε αναφορικά με την Βαλένθια πώς «παίζει πολύ ομαδικά και ψάχνει να βρει την καλή επιλογή στην επίθεση. Σίγουρα έχει τον Γκριν ως παίκτη πρώτης γραμμής που προσπαθεί να σκοράρει και κάποιες φορές να δημιουργήσει. Έχει, όμως, πολυπλευρικότητα στο παιχνίδι της με πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν την ζημιά. Παίζουν πολύ ομαδικά. Δεν στηρίζονται τόσο πολύ στις ατομικές εξάρσεις, παρά στην ομαδικότητα. Το κυριότερο στοιχείο τους είναι η ταχύτητα στο ανοικτό γήπεδο με το transition, αλλά και το spot up τρίποντο που έχουν. Λειτουργούν ωραία, δημιουργούν και μπορούν να σουτάρουν απ’ έξω από όλες τις θέσεις. Οπότε αυτό είναι το πιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις».

Για το αν γνωρίζει καλά πώς να σταματήσει τον Έρικ Γκριν, δεδομένου ότι συνεργάστηκαν πέρυσι στον Ολυμπιακό, απάντησε: «Ο Γκριν είναι ένας πολύ καλός παίκτης, ένας κατεξοχήν σκόρερ. Τον ξέρουμε πολύ καλά από πέρυσι και εκείνος μας ξέρει. Το πως θα τον αντιμετωπίσουμε είναι θέμα όλης της ομάδας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν είναι, όμως, μόνο ο Γκριν. Υπάρχουν πολλοί ικανοί σκόρερ στην Βαλένθια και στηρίζεται στο σκορ σε πολλούς, όχι μόνο στον Γκριν. Έχει παίκτες που μπορούν να εκτελέσουν και από την ρακέτα και από την περιφέρεια και είναι ομάδα που παίζει ως ομάδα πραγματικά».

Όσον αφορά στην επιστροφή του Σπανούλη τόνισε: «Ο Βασίλης είναι έτοιμος. Έχει κάνει το τελευταίο διάστημα τις προπονήσεις που πρέπει. Και από πλευράς υγείας, αλλά και μπασκετικής ετοιμότητας είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο μετά από δύο μήνες αποχής, να μπει και να παίξει ένα καλό παιχνίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ