Ανάλυση: Στο «μικροσκόπιο» το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Εφές (vids)

Ανάλυση: Στο «μικροσκόπιο» το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Εφές (vids)

Μερικές χρήσιμες παρατηρήσεις για την άμυνα των Πράσινων και την εμφάνισή τους στο ματς με την τουρκική ομάδα για την Ευρωλίγκα.

Μετά την μεγάλη νίκη στο ντέρμπυ επί του αιώνιου αντιπάλου, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να μας παρουσιάσει ξανά το πολύ άσχημο εκτός έδρας πρόσωπο του. Μέσα σε μόλις μια εβδομάδα τα χαμόγελα αισιοδοξίας μετατράπηκαν σε ανησυχία και προβληματισμό, καθώς οι Πράσινοι δεν εμφανίστηκαν ουσιαστικά ποτέ στο γήπεδο, πραγματοποιώντας ίσως το χειρότερο παιχνίδι τους στην φετινή διοργάνωση. Η Εφές δεν είναι δα και κάποιο μεγαθήριο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ που να δικαιολογεί την χθεσινοβραδινή εικόνα – στο Τριφύλλι πρέπει άμεσα να ασχοληθούν με το ζήτημα των εκτός έδρας αγώνων που φαίνεται να στοιχειώνει κυριολεκτικά την ομάδα κατά την τελευταία πενταετία.

Οι Τούρκοι κατόρθωσαν σχετικά εύκολα να πάρουν στα χέρια τους τα ηνία της συγκεκριμένης αναμέτρησης, ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό και εκμεταλλευόμενοι ορισμένες φανερές σε όλους πλέον αδυναμίες του Ελληνικού συλλόγου. Σε όλα αυτά βέβαια βοήθησε και η περίπου μηδαμινή αντίσταση των παικτών του Javi Pascual, οι οποίοι έχασαν για πολλοστή φορά την μάχη του rebound – μια κατάσταση που μέχρι ώρας δείχνει να έχει παγιοποιηθεί – ενώ ταυτόχρονο σούταραν με τραγικά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων (4/20=20%). Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, η διαφορά δεν έπεσε σχεδόν ποτέ κάτω από τους 10 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε ποτέ να απενεργοποιήσει τον βασικό τρόπο επιθετικής ανάπτυξης της Εφές – η αμυντική αντιμετώπιση του στα Pick n roll των αντιπάλων αποτελεί πραγματικά παράδειγμα προς αποφυγή. Οι περιστροφές δεν λειτούργησαν σε καμία στιγμή σωστά, οι βοήθειες ερχόντουσαν μονίμως καθυστερημένα και τα λάθη συγκέντρωσης διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Επιπλέον ο Beaubois  – που διακρίνεται για την εκρηκτικότητα και την ικανότητα του στην ατομική προσπάθεια – δημιούργησε ανυπέρβλητα (όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων) προβλήματα στα πράσινα μετόπισθεν. Η άνεση με την οποία ξεπερνούσε τον προσωπικό του αντίπαλο, αποτέλεσε- μαζί με το pick n roll – αναμφίβολα την ιστορία της βραδιάς. Ώρες ώρες φάνταζε αληθινά ασταμάτητος.

Προσθέστε σε όλα αυτά τις κακές επιστροφές αλλά και την απαράδεκτη άμυνα στο Post – στοιχεία που έχουν επισημανθεί εδώ και πολύ καιρό. Ξαφνικά το πράγμα αρχίζει και ζορίζει επικίνδυνα για τον Παναθηναϊκό – τα θέματα προς επίλυση μοιάζουν να αυξάνονται σταθερά, έπειτα από κάθε αγωνιστική. Ο Καταλανός coach έχει μπροστά του έναν μικρό αγωνιστικό Γολγοθά. Είμαι βέβαιος ότι το πρώτο ίσως σημείο που έχει κυκλώσει στο μπλοκάκι του, αφορά τις επιδόσεις της ομάδας του στην άμυνα. Αυτή είναι άλλωστε ανέκαθεν η πιο ασφαλής μέθοδος, ώστε να ελέγχεις τα παιχνίδια με τους θεωρητικά ασθενέστερους αντιπάλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ