ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ζαλγκίρις 99-97

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ζαλγκίρις 99-97

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι στη Μόσχα, η ΤΣΣΚΑ επικράτησε στην παράταση της Ζαλγκίρις (99-97) και κράτησε ακέραιο το αήττητο σερί της.

Με κορυφαίο τον Σέρχι Ροντρίγκες (24 π., 6 ασίστ), η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκαμψε τελικά την την αντίσταση της σκληρής για να πεθάνει Ζαλγκίρις και έκανε το «8×8». Οι γηπεδούχοι έκαναν τη μεγάλη ανατροπή στα τελευταία λεπτά,  έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση και «κατάπιαν» εν τέλει τους Λιθουανούς που δείχνουν ξανά φέτος το μέταλλό τους.

Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους κοίταξε κατάματα τους Ρώσους και «άγγιξε» τη νίκη όταν λίγο πριν την συμπλήρωση 37 λεπτών βρέθηκε στο +9  με τρίποντο του Γκριγκόνις (71-80). Ωστόσο η ρωσική αρκούδα με «δράστη» τον Σέρχι Ροντρίγκες ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και με την ψυχολογία στο πλευρό της στην παράταση πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Πιο αναλυτικά, ο Ισπανός διεθνής γκαρντ έφερε το παιχνίδι στα ίσα (84-84) με 43» να απομένουν για το τελευταίο σφύριγμα. Η Ζαλγκίρις βρήκε απάντηση με τον Ουόλτερς. Όμως ο Ροντρίγκες ήταν και πάλι εκεί για το 86-86 με 25» να απομένουν. Στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας ο Ουόλτερς που πήρε το σουτ, αστόχησε, η μακρινή προσπάθεια του Κλάιμπερν δεν βρήκε στόχο και έτσι μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Οι ισορροπίες δεν άλλαξαν. Ούτε ο «καυτός» Ροντρίγκες έχασε το… μομέντουμ. Μάλιστα στο 4ο λεπτό της παράτασης έβαλε την ΤΣΣΚΑ μπροστά με +3. Η Ζαλγκίρις βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίζει και πάλι (97-97) 38» για το τέλος του αγώνα.

Στην τελευταία φάση ο Κλάιμπερν με 2/2 βολές έγραψε το 99-97. Ο Ουόλτερς αστόχησε σε τρίποντο και η ΤΣΣΚΑ έφτασε έτσι στη νίκη (99-97) και έκανε το 8-0 στην regular season. Από πλευράς της η Ζαλγκίρις υποχώρησε στο 3-5!

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 37-38, 59-60, 86-86 (κ.δ.), 99-97.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ