Ευρωλίγκα: «Υπεύθυνος για το λάθος στην επίθεση της Ζαλγκίρις είναι ο χρονομέτρητης»

Ευρωλίγκα: «Υπεύθυνος για το λάθος στην επίθεση της Ζαλγκίρις είναι ο χρονομέτρητης»

Πειθαρχική έρευνα για το λάθος στην χρονομέτρηση της επίθεσης της Ζαλγκίρις θα ξεκινήσει η Ευρωλίγκα, η οποία μέσω ανακοίνωση της τόνισε ότι το μοναδικό άτομο στο γήπεδο που μπορεί να γυρίσει τον χρόνο στα 14’’ είναι ο χειριστής.

Υπεύθυνος για την «κλοπή» των δευτερολέπτων από την επίθεση της Ζαλγκίρις είναι ο χειριστής του χρονομέτρου των 24΄΄, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωλίγκα, με την οποία να έχει αρχίσει πειθαρχική έρευνα εις βάρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ευρωλίγκας:

«Με βάση την ανάλυση των αναφορών, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι στο τέταρτο δεκάλεπτο και με 1:08’’ να μένει για το τέλος η Ζαλγκίρις είχε την κατοχή. Το χρονόμετρο της επίθεσής της ξαφνικά μεταπήδησε από τα 18’’ στα 14’’ κατά τη διάρκεια της κατοχής. Χωρίς αμφιβολία, το χρονόμετρο πήγε στα 14’’ και αυτό έγινε από τον χειριστή του, καθώς ισχύει ότι:

Το συγκεκριμένο χρονόμετρο χρησιμοποιείται για τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας στη Megasport Arena από τις 21 Οκτωβρίου του 2016, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο λάθος.

Το χρονόμετρο ελέγχθηκε πριν το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί κανονικά.

Κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών στην Ευρωλίγκα ο χειριστής του χρονομέτρου είναι το μοναδικό άτομο στο γήπεδο που μπορεί να γυρίσει τον χρόνο στα 14’’.

Το λάθος διαπιστώθηκε μετά το τέλος του ματς, σε ένα σημείο που δεν μπορούσε να διορθωθεί η κατάσταση. Ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα εις βάρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το λάθος ισοδυναμεί με παράβαση βάσει του πειθαρχικού κώδικα της Ευρωλίγκας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ