Ζαλγκίρις Κάουνας – Χίμκι 83-84

Ζαλγκίρις Κάουνας – Χίμκι 83-84

Η ομάδα του Μπαρτζώκα επικράτησε εκτός έδρας της Ζαλγκίρις με 84-83 έχοντας έναν απίστευτο και πάλι Σβεντ ο οποίος πέτυχε 25 πόντους.

Επιβλητική η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα, πέρασε από το Κάουνας επικρατώντας της Ζαλγκίρις με 84-83, την ώρα που οι Λιθουανοί ακόμα δεν έχουν κερδίσει μπροστά στο κοινό τους και μετρούν 5 ήττες στη Ζαλγκίριο Αρίνα! Οι Ρώσοι είχαν και πάλι τον Αλεξέι Σβεντ σε οργιώδης κατάσταση, έφτασε στους 25 πόντους και ήταν αρωγός για να έρθει η νίκη των Μοσχοβιτών. Ο Μπράντον Ντέιβις προσπάθησε μόνος του να γυρίσει το ματς για την Ζαλγκίρις, οι 23 πόντοι του όμως (13 ριμπάουντ, 12 κερδισμένα φάουλ και 39 βαθμούς στο ράνκινγ) δεν ήταν αρκετοί για να συμβεί αυτό, με την Χίμκι να παίρνει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στη διοργάνωση.

ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΟ ΚΑΟΥΝΑΣ

H Ζαλγκίρις από το ξεκίνημα έδειξε τις προθέσεις της στο παιχνίδι. Βασιζόμενη στην άμυνά της και την απίστευτη αστοχία της Χίμκι στην αρχή της πρώτης περιόδου από τα 6,75μ (0/6 τρίποντα), η ομάδα του Σάρας προηγήθηκε με 18-12 σε ένα παιχνίδι με πολύ χαμηλό ρυθμό και τον Ντέιβις να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες. Ο Αμερικανός πέτυχε το 20-12 απο τις βολές ενώ η είσοδος του Καβαλιάουσκας έδωσε και άλλες λύσεις στην Ζαλγκίρις.

Ο Λιθουανός σέντερ με 4 σερί πόντους πέτυχε το 24-16, ο Μόνια… έσπασε το ρόδι από το τρίποντο για την Χίμκι με το δεκάλεπτο τελικά να λήγει στο 26-19.

Το τρίποντο του Γκριγκόνις έστειλε το ματς στους 10 πόντους (29-19), με τους γηπεδούχους να είναι στα ρηχά, έχοντας τον Σβεντ εκτός λογικής παιχνιδιού. Με όμορφο μπάσκετ και κερδισμένο φάουλ ο Γκριγκόνις οδηγήθηκε στις βολές και έκανε το 33-23, μέχρι όμως να… ξυπνήσει ο σούπερ σταρ των φιλοξενούμενων.

Ο Σβεντ λοιπόν πέτυχε ένα τρίποντο, έκλεψε την μπάλα στην άμυνα και πέτυχε ένα ακόμα δίποντο για να μειώσει η Χίμκι τελικά στο 35-33 με 1:54 για το ημίχρονο. Ο Ντέιβις δήλωσε παρόν επιστρέφοντας στο ματς και με 4 πόντους (έπειτα από επιθετικά του ριμπάουντ και φόλοου), αλλά το τρίποντο του Μάρκοβιτς ήταν το τελευταίο καλάθι του ημιχρόνου με το σκορ στη Ζαλγκίριο Αρίνα να είναι στο 39-37.

ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΕΓΡΑΨΕ… ΧΙΜΚΙ

Και οι δύο ομάδες πάντως πέρασαν στο τρίτο δεκάλεπτο με σκοπό να πιέσουν στην άμυνα. Ένα φάουλ σε τρίποντο επάνω στον Σβεντ επέφερε το 3/3 από τη γραμμή της φιλανθρωπίας για τον σούπερ σταρ των φιλοξενούμενων. Δίνοντάς του επιθέσεις ο Σάρας θα είχε πρόβλημα, αφού ένα ακόμα εύστοχό του τρίποντο, έδωσε στη Χίμκι το πρώτο της προβάδισμα στο ματς (45-47). Μάλιστ ο Γκιλ με κάρφωμα στο τρανζίσιον έκανε στο 45-49 και ο Κρόκερ με νέο τρίποντο των Ρώσων το 46-52.

Η Ζαλγκίρις πλησίασε σε 52-54 με τον Ουόλτερς, όμως ένα ακόμα μικρό σερί της Χίμκι έστειλε το ματς στο 52-58.

Ο Ντέιβις επανήλθε στο σκοράρισμα, υποχρέωσε σε φάουλ τον Γκιλ με και με έμμεσο τρίποντο έπραξε το 55-58 και ο Ουόλτερς ξανά με ένα φλόουτερ αυτήν την φορά πραγματοποίησε το 57-58 στο τέλος της περιόδου.

Το ματς ήταν ένα ντέρμπι. Αμφότεροι οι αντίπαλοι ήταν άστοχοι στην επίθεση, με τον Σβεντ πάντως να συνεχίζει απτόητος για το 59-62. Ο Μάρκοβιτς ήταν ο κατάλληλος συμπαραστάτης του σταρ της Χίμκι και με 5 σερί πόντους έγραψε το 63-67, για να συμβάλλει στο σκορ και ο Ζούμπκοβ και τη διαφορά να φτάνει στους 7 (63-70) για την ομάδα του Μπαρτζώκα.

Η Ζαλγκίρις μείωσε στους 3:45 για τη λήξη της αναμέτρησης με τον Μπράντον Ντέιβις να κρατάει μόνος του την ομάδα του. Εκλεψε μία μπάλα στο 68-72 αλλά ο Γκριγκόνις πάτησε την πλάγια γραμμή, ο Σβεντ τον χαβά του (68-74) και ο Μίκι πραγματοποίησε το 70-76.

Τι άλλο να κάνει ο Ντέιβις για τους γηπεδούχους; Η «μάχη» του με τον Σβεντ και όλη την Χίμκι έμοιαζε άνιση παρά το 76-79 του μετά από γκολ φάουλ.

Στην ρώσικη ρουλέτα των βολών, ο Ουάιτ μείωσε στο 80-82, ο Γκιλ γλύτωσε μία χαμένη μπάλα και κέρδισε και αυτός το φάουλ και οδηγήθηκε και αυτός στις βολές. Εχασε τη μία, ο Ουόλτερς από τη μεριά του πήγε και αυτός στη γραμμή για την Ζαλγκίρις, είχε ½ όπως και ο Μίκι για τη Χίμκι. Η Ζαλγκίρις είχε την τελευταία επίθεση με 5 δευτερόλεπτα, ο Μιλάκνις αστόχησε από το τρίποντο και το δίποντο του Ντέιβις απλά ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με το σκορ στο 83-84.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ