Μπουντούτσνοστ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 93-92

Μπουντούτσνοστ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 93-92

Η μοναδική έως τώρα αήττητη ομάδα της Euroleague, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, υπέστη… τρίποντη εκτέλεση από την φοβερή και τρομερή Μπουντούτσνοστ από την οποία έχασε με 93-92.

Τι ματσάρα και αυτή! Τι εξέλιξη και πόσο μεγάλο σοκ έπαθε ο Δημήτρης Ιτούδης και η… παρέα του. Η Μπουντούτσνοστ απέδειξε ότι μέσα στο σπίτι της είναι ομάδα Ευρωλίγκα. Δεν καταλαβαίνει από αντιπάλους και με ολοκληρωτικό επιθετικό μπάσκετ επικράτησε της ομάδας του στρατού με 93-92 που έχασε και το αήττητό της. Η Μπουντούτσνοστ ήταν απολαυστική από την περιφέρεια τελείωσε το ματς με 14/23 τρίποντα και χάρη στο καλάθι του Νίκολιτς σε νεκρό χρόνο, κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στη διοργάνωση. Η… κανονιά επί της Μπασκόνια τελικά δεν ήταν προειδοποιητική βολή και ο Ντε Κολό δεν ήταν αρκετός με τους 19 πόντους του για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Την ίδια ώρα για τους γηπεδούχους ο Ερλ Κλαρκ είχε 18 πόντους, ο Νεμάνια Γκόρντιτς 17 και σωτήριος Ντανίλο Νίκολιτς πρόσθεσε άλλους 14.

ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ Η ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Το ξεκίνημα των Ρώσων ήταν με απλά απολαυστικό και με ένα 11-0 σερί έκαναν ότι ήθελαν στην Ποντγκόριτσα.

Η Μπουντουτσνοστ αντέδρασε και μείωσε σε 9-15 ,με τον Ερλ Κλαρκ, την ώρα που ο Έντουιν Τζάκσον έφερε την διαφορά στους 4 με ένα δίποντο (13-17). Ο Κοτι Κλαρκ έκανε το 17-19 και αυτή ήταν ουσιαστικά η αντίσταση στο πρώτο ημίχρονο για τους γηπεδούχους.

Παρότι τελείωσε το δεκάλεπτο στο 17-21, το β ήταν υπόθεση Ντε Κολό.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Γάλλος γκαρντ ήταν απολαυστικός σε αυτό το διάστημα. Αρχικά βέβαια βοήθησε και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ για το +8 των Ρώσων (24-32) με ένα ακόμα τρίποντο, για να ακολουθήσει ο Ντε Κολό και πάλι, ο οποίος με κλέψιμο και ασίστ στον Χάινς και δίποντο μετά, έστειλε τη διαφορά στο +11 (25-36).

Μαζί με τον Αντόνοφ ο Γάλλος έδωσε αέρα 15 πόντων στην ομάδα του (27-42), ενώ οι Μπουντουτσνοστ με δυσκολία έβλεπε το καλάθι.

Ο Ιβάνοβιτς ανέλαβε πρωτοβουλίες για το 35-48, με την ΤΣΣΚΑ να κλείνει το ημίχρονο ούσα μπροστά με 14 πόντους (35-49).

ΕΠΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Η ομάδα του Μαυροβουνίου πέρασε λίγο πιο δυναμικά στο πρώτο μέρος και μείωσε σε 41-51, με το Γκόρντιτς μάλιστα να διαμορφώνει το 43-51.

Η σκυτάλη στην επίθεση της ΤΣΣΚΑ έλαβε ο Πέτερς που επανέφερε τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (43-56) ενώ ο ΝτεΚολό από τα 6,75μ έγραψε το 45-59.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω, πίεσαν στην άμυνα και με ένα επιμέρους 8-2 μείωσαν σε 53-61.

Το ντεμαράζ των Μαυροβούνιων συνεχίστηκε και με τρίποντο του Νίκολιτς πλησίασαν κι άλλο, ενώ ο Κότι Κλαρκ ροκάνισε την απόσταση με δίποντο (58-61).

Ο Ντε Κολό ξεκόλλησε την ομάδα του προσωρινά, όμως ένα νέο τρίποντο  (Γκόρντιτς), έστειλε το παιχνίδι στους 2 (61-63).

Τα… πολυβόλα της Μπουντούτσνοστ φλεγόντουσαν και ο Ερλ Κλαρκ αυτή την φορά από τα 6,75μ πέτυχε το 64-65 με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 65-67.

Η ΤΣΣΚΑ έμοιαζε εγκλωβισμένη και μακριά από τον καλό της εαυτό. Χέρι με χέρι πήγαινε το σκορ, ο Ερλ Κλαρκ παρέμεινε «καυτός» και μείωσε σε 68-70

Στους Ρώσους έδωσε μία ανάσα ο Σέρχιο με τρίποντο για το 71-76, αλλά ξεκάθαρα το χειροκρότημα άξιζε στη μαχητικότητα των γηπεδούχων.

Με τον γνωστό τρόπο, το τρίποντο δηλαδή, Νίκολιτς και Χίγκινς σκόραραν αμφότεροι για το 74-79, για να συνεχιστεί το περιφερειακό κρεσέντο με ένα ακόμα από τον Κότι Κλαρκ για το 77-79.

Η άμυνα των γηπεδούχων έκανε τη δουλειά της και ο Τζάκσον με βολές ισοφάρισε.

Ο Κλάιμπερν βοήθησε για το 81-84 των Ρώσων, οι γηπεδούχοι όμως ισοφάρισαν και ο Κλαρκ από τις βολές τους έδωσε προβάδισμα (86-84) με 2:57 για το τέλος. Και πάλι.. μίλησε ο Ντε Κολό με ντράιβ, ο Γκόρντιτς απάντησε με το ίδιο νόμισμα αλλά με το 2 τρίποντό του ο Χίγκινς έκανε το 88-89.

Ελκυστικό μπάσκετ και φουλ επιθετικό από τις δύο ομάδες, ο Κλαρκ δίνει την πάσα στην αδύναμη μεριά στον Τζάκσον και η Μπουντούτσνοστ ανέκτησε το προβάδισμα (91-90).

Με ένα αμφισβητούμενο φάουλ ο Κλάιμπερν από τις βολές έκανε το 91-92, αλλά σε νεκρό χρόνο ο Νίκολιτς γλύτωσε το ερμπολ του Τζάκσον από τα 9 μέτρα και σκόραρε για το 93-92 με 5,4 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Η ΤΣΣΚΑ δεν μπόρεσε να σκοράρει με τον Χίγκινς και η Μπουντούτσνοστ πήρε μία ανέλπιστη νίκη!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ