Ευρωλίγκα: Οι καλύτερες φάσεις της αγωνιστικής

Ευρωλίγκα: Οι καλύτερες φάσεις της αγωνιστικής

Η τραγική άμυνα της Maccabi και η υπομονή της Zalgiris

Έφτασε λοιπόν ξανά η στιγμή για την περιπλάνηση μας στις καλύτερες φάσεις της αγωνιστικής που ολοκληρώθηκε. Αυτήν την εβδομάδα είχαμε διπλούς αγώνες, οπότε το ταξίδι μας θα είναι αναγκαστικά μεγαλύτερο. Όσο περνάει ο καιρός η Ευρωλίγκα αρχίζει να αποκτά ολοένα και περισσότερο μια άγρια ομορφιά, καθώς έχει δημιουργηθεί πλέον ένα group από ομάδες παρόμοιας δυναμικότητας, οι οποίες συνωστίζονται στις θέσεις που οδηγούν στην πολυπόθητη offseason.

Σήμερα κάθε πρόβλεψη φαντάζει παρακινδυνευμένη – πιθανότατα η μάχη της οκτάδας να κριθεί φέτος κυριολεκτικά στο νήμα του τερματισμού. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των συλλόγων προσεγγίζει ιστορικά επίπεδα για το Ευρωπαικό μπάσκετ.

1) Efes VS Maccabi. Το ντεμπούτο του Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο των Ισραηλινών δεν συνοδεύτηκε δυστυχώς από επιτυχία. Η Maccabi έχει ξεκινήσει απογοητευτικά την σεζόν, αντιμετωπίζοντας ένα σωρό προβλήματα στα μετόπισθεν.

Παρατηρείστε πόσο εύκολα οι περιφερειακοί αμυντικοί παραχωρούν στους αντιπάλους το δικαίωμα να επιτεθούν κάθετα στον κεντρικό διάδρομο – κάτι που στο μπάσκετ απαγορεύεται αυστηρά. Ο Έλληνας coach έχει μπροστά του πολύ δουλειά για να συμμαζέψει την κατάσταση. Άλλωστε φημίζεται για την ικανότητα του να παρουσιάζει αμυντικά τέρατα. Εμείς από την πλευρά μας, του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο του επαγγελματικό περιβάλλον.

2) Fener VS Darussafka. Ο Τουρκικός εμφύλιος μπορεί στην πραγματικότητα να ήταν κάπως μονόπλευρος, όμως μας προσέφερε μερικές αρκετά εντυπωσιακές φάσεις.

Η ωραία προσποίηση και η πάσα πίσω από την πλάτη του Odzemiroglou, οδηγεί σε ένα βροντερό κάρφωμα. Γενικά το παιχνίδι μετατράπηκε από ένα σημείο και μετά, σε ένα φεστιβάλ καρφωμάτων.

Ο τρόπος με τον οποίο οι αθλητές της Fener διαβάζουν τις προθέσεις της άμυνας και προσαρμόζουν τις αντιδράσεις τους, είναι τρομερά εντυπωσιακός. Ο Duverioglou βρίσκεται με κοντύτερο αντίπαλο στο Post, σε μια φάση που βρωμοκοπάει Ομπράντοβιτς. Αντιλαμβάνεται έγκαιρα το double team και πασάρει σωστά στην περιφέρεια – οι συμπαίκτες του κυκλοφορούν ταχύτατα την μπάλα, αχρηστεύοντας ουσιαστικά τις αμυντικές περιστροφές των φιλοξενούμενων. Μην ξεχνάτε το πιο βασικό ίσως αξίωμα του μπάσκετ: η μπάλα ταξιδεύει πάντοτε γρηγορότερα από τον παίκτη.

3) Cska VS Zalgiris. Πάμε και στον αγώνα που σήκωσε την περισσότερη κουβέντα μεσοβδόμαδα. Όπως θα θυμάστε, στην τελευταία φάση της αναμέτρησης αφαιρέθηκαν χωρίς λόγο 5 ολόκληρα δευτερόλεπτα από την επίθεση της Zalgiris (το ματς ήταν στον πόντο). Η Ευρωλίγκα εξέτασε επίσημα το περιστατικό και αποφάνθηκε ότι πρόκειται για λάθος του χρονομέτρου. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί εμείς νομίζαμε πως έγινε επίτηδες για να ευνοηθεί η Αρκούδα. Τέλος πάντων, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Οι Λιθουανοί είναι μια καταπληκτική ομάδα. Βρισκόμαστε στο τέλος της παράτασης – η υπομονή που επιδεικνύουν, αλλά και η απόλυτη προσήλωση στο προπονητικό πλάνο είναι κατά την γνώμη μου άξιες θαυμασμού. Ο White ξεκινά την κίνηση του αμέσως μόλις γίνει κάτοχος της μπάλας, αιφνιδιάζοντας τον προσωπικό του αντίπαλο. Προσέξτε πως ανοίγει τα πόδια του, πριν ακόμα ακουμπήσει την μπάλα – μια τεχνική που ονομάζεται scissor step και του επιτρέπει να ξεπεράσει σχετικά εύκολα τον Peters. Μετά την πάσα στην περίμετρο, ο Grigonis έχει την ψυχραιμία να διαγνώσει ότι ο Wolters είναι εντελώς αφύλαχτος – πράγμα διόλου απλό, δεδομένων των συνθηκών. Σε τέτοιες καταστάσεις το μυαλό των αθλητών συνήθως θολώνει. Κρίμα που το σουτ ήταν τελικά άστοχο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ