Ρεάλ Μαδρίτης- ΤΣΣΚΑ 88-93

Ρεάλ Μαδρίτης- ΤΣΣΚΑ 88-93

Οι Μοσχοβίτες επικράτησαν στην έδρα της Ρεάλ με 93-88, υποχρεώνοντας το συγκρότημα του Λάσο στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στην Ευρωλίγκα.

Από την μία έλειπε ο Γιούλ, από την άλλη ο Σέρχιο. Οι απουσίες τους ήταν επώδυνες για τις ομάδες τους, όμως το βάθος του ρόστερ τους δεν άφηνε δικαιολογίες σε μία τόσο κομβική αναμέτρηση. Η ΤΣΣΚΑ χαμογέλασε στην Μαδρίτη επικρατώντας με 93-88 της Ρεάλ, η οποία χάνει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, έπειτα και από την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Δεν έφτανε για τον Λάσο η μεγάλη βραδιά του Καμπάτσο, αφού για τον Ιτούδη και πάλι η συνεισφορά του Κλάιμπερν ήταν κομβική καθώς τελείωσε το ματς με 24 πόντους σε 33:48 λεπτά.

Την ίδια ώρα ο Καμπάτσο είχε 23 πόντους σε 36 λεπτά, με την Ρεάλ να βιώνει άλλη μία ήττα στη φετινή διοργάνωση.

ΤΟ ΓΥΡΙΣΑΝ ΟΙ ΜΑΔΡΙΛΕΝΟΙ

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα η ΤΣΣΚΑ είχε τα ηνία της αναμέτρησης. Η Ρεάλ είχε μείνει χωρίς καλάθι στο δίλεπτο, οι φιλοξενούμενοι έφταναν πιο εύκολα στο σκορ με τον Χάκετ να κάνει ζημιά και να φτάνει το ματς στο 0-7. Ο Ντε Κολό έδωσε αέρα 9 πόντων στην ομάδα του και 10 στη συνέχεια (3-13 με δύο τρίποντα), ενώ μία κακή άμυνα της Ρεάλ ήταν η αιτία για το +12 (3-15) με κάρφωμα του Χάντερ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καυτοί από την περιφέρεια, ο Καμπάτσο μείωσε με ντράιβ όμως ο Χιγκινς με βολές έκανε το 8-20.

Οι γηπεδούχοι ξεκόλλησαν στην επίθεση και μείωσαν στους έξι πόντους αρχικά και στους 3 με τρίποντο του Ρούντι (17-20), η ΤΣΣΚΑ το έφτασε στο 17-24 το σκορ, όμως ο Καμπάτσο με σουτ πίσω από το κέντρο (20-24), κράτησε την ομάδα του κοντά στο σκορ

Η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν τα παράτησε. Αντίθετα έβγαλε όμορφες φάσεις, βρήκε πόντους και προσπέρασε με 28-24.

Ο Ρέγιες ήταν η αιτία για το τάιμ άουτ του Ιτούδη (δίποντο μετά από επιθετικό ριμπάουντ), ενώ ο Αγιόν βοήθησε για το 32-24. Η αντιδραση της ΤΣΣΚΑ ήρθε δια μέσου Χάντερ, με τον Αμερικανό αρχικά να καρφώνει και στη συνέχεια να πασάρει στον Πίτερς για το 32-29. Η ΤΣΣΚΑ ισοφάρσιε με τον Κλάιμπερν όπως και με τον Πίτερς (35-35), με το ημίχρονο να φτάνει στο 41-38 υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης.

ΞΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΞΕ ΠΙΣΩ

Η επιστροφή από τα αποδυτήρια μοίριζε… ντέρμπι.Ο Ντεκ έκανε με ένα δίποντο το 45-40, ο Τέιλορ το 47-42,με τον Ντε Κολό να μειώνει στους δύο (47-45).

Ο Κλάιμπερν οδήγησε το ματς σε νέα ισοπαλία, για να πάρει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα ο Χίγκινς και να οδηγήσει την ομάδα του στο +5 (51-56). Με 4 λεπτά να απομένουν για το δεκάλεπτο, ο Καμπάτσο διαμόρφωσε το 53-56 από τις βολές αλλά και πάλι ο Ντε Κολό πέτυχε ένα τρίποντο για το 53-59. Η ΤΣΣΚΑ είχε κυριαρχήσει πλήρως σε αυτήν την περίοδο και έτρεξε επιμέρους 24-14 στο οχτάλεπτό της με το ματς να φτάνει στο 55-62. Μάλιστα με βολές του Χίγκινς η διαφορά πήγε στους 9 πόντους (55-64), με τους Μοσχοβίτες να προηγούνται ακόμα και με 10 πόντους (57-67) με την περίοδο να τελειώνει στο 61-67.

Η Ρεάλ αντέδρασε εκ νέου, όμως το τρίποντο του Κουλάγκιν αλλά και οι βολές του έφτασαν το ματς στο 66-74. Η ΤΣΣΚΑ μάλιστα με ένα ακόμα σουτ από τα 6,75μ προηγήθηκε σε 66-77, με τον Ρούντι να πετυχαίνει το τρίποντο για το 69-77. Η απόσταση συνέχισε να είναι σε αυτά τα επίπεδα για τους δύο αντιπάλους. Μάλιστα το δίποντο του Χίγκινς έδωσε αέρα 11 πόντων και πάλι στην ομάδα του (73-84)! Ο Ρούντι τραβούσε μόνος του επιθετικά τη Ρεάλ και μείωσε στους 8 με 3 λεπτά να απομένουν για το τελος.

Ο Ντε Κολό συνέχισε το σόου του, δεν άφησε περιθώριο στους Μαδριλένους και οι παίκτες του Ιτούδη έφυγαν από το Παλάθιος ντε Ντεπόρτες με ένα άνετο διπλό από την έδρα της Ρεάλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ