Σφαιρόπουλος: «Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλό δρόμο»

Σφαιρόπουλος: «Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλό δρόμο»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για την αποθέωση που γνώρισε από τους φίλους τον Μακάμπι, για την πορεία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αλλά και την πολύ ανταγωνιστική φέτος Ευρωλίγκα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Goal χωρίς Σύνορα κι αναφέρθηκε στις πρώτες μέρες του στο Τελ Αβίβ και τη Μακάμπι. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για την αποθέωση που γνώρισε από τους φίλους της ομάδας του λαού, ενώ τόνισε πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έχει δείξει ακόμα πολλά από τα στοιχεία που θέλει να περάσει ο Τσάβι Πασκουάλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου:

Για τις πρώτες μέρες στο Τελ Αβίβ: «Μαθαίνουμε την ομάδα, τους παίκτες, προσπαθούμε να δούμε πώς λειτουργεί όλος ο οργανισμός. Είναι όμορφο το Τελ Αβίβ, ακόμη δεν έχουμε τακτοποιηθεί, γιατί προέχουν οι υποχρεώσεις, να τακτοποιήσουμε την ομάδα και μετά να δούμε την προσωπική μας ζωή. Η πίεση του κόσμου υπάρχει σε όλες τις μεγάλες ομάδες και η Μακάμπι είναι τέτοια. Είναι μια παραδοσιακή δύναμη, με κόσμο που καταλαβαίνει το μπάσκετ και ξέρει να αντιλαμβάνεται αν γίνεται μια καλή προσπάθεια ή όχι».

Για την αποθέωση από τον κόσμο που φώναζε το όνομά του: «Είναι πολύ νωρίς να πανηγυρίζουμε. Όμως η ομάδα μας έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση μετά από μεγάλο διάστημα. Είχαμε να κερδίσουμε σχεδόν δέκα μήνες στην έδρα μας στην Ευρωλίγκα και ο κόσμος χάρηκε τη νίκη και την καλή εμφάνιση. Το υλικό είναι πολύ καλό, το πιστεύω και αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι σιγά-σιγά να ανταποκρίνονται στη δική μου φιλοσοφία. Πρέπει ο προπονητής να προσαρμόζεται ανάλογα με το υλικό του. Έχουμε πολλή αθλητικότητα και πρέπει κι εγώ να προσαρμοστώ για να αξιοποιήσω τα θετικά στοιχεία κάθε παίκτη, με τον συνεργάτη μου, Βασίλη Γεραγωτέλλη και όλο το σταφ. Να βάλουμε το ταλέντο που έχει η ομάδα σε κάποιους κανόνες, χωρίς να χάσουμε την ποιότητα των παικτών».

Για τη φετινή Ευρωλίγκα: «Είναι μια Ευρωλίγκα με διαφορετικές ταχύτητες, που δεν υπήρχαν μέχρι τώρα. Υπάρχουν τρεις ομάδες που ξεχωρίζουν στην κορυφή, τρεις ομάδες αδύναμες και οι υπόλοιπες είναι πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο. Θα γίνει μεγάλη μάχη για την πρόκριση και το πλεονέκτημα έδρας. Ότι υπάρχουν διακυμάνσεις κάνει την Ευρωλίγκα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Για την πορεία των «αιωνίων»: «Να ξεκινήσω από την πρώην ομάδα μου. Ο Ολυμπιακός είναι σε καλό δρόμο. Ήδη οι παίκτες ενστερνίζονται τη φιλοσοφία του κ. Μπλατ, όσο περνά ο καιρός θα παίζει καλύτερα και τους εύχομαι καλή επιτυχία, όπως και στον Παναθηναϊκό. Δεν έχει δείξει ακόμη αυτά που μπορεί, αλλά πιστεύω πως ο κόσμος θα τον βοηθήσει να δείξει τις ικανότητές του και μακριά από το ΟΑΚΑ».

Για το αν είναι εύκολο να βρεθούν καλοί παίκτες μέσα στη σεζόν: «Για μένα δεν είναι καλό να αλλάζεις παίκτη μέσα στη χρονιά, εκτός κι αν έχεις τραυματισμό. Οι καλοί παίκτες είναι κλεισμένοι από το καλοκαίρι και όσοι έχουν συμβόλαιο δεν τους παραχωρούν εύκολα οι ομάδες τους. Είναι δύσκολο να βρεις παίκτη πρωτοκλασάτο που θα κάνει τη διαφορά μέσα στη σεζόν, παρότι το ζητά ο κόσμος. Πρέπει οι ομάδες να ψάξουν καλά την αγορά, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ