Ευρωλίγκα: Η ανάλυση των καλύτερων φάσεων της 10η αγωνιστικής

Ευρωλίγκα: Η ανάλυση των καλύτερων φάσεων της 10η αγωνιστικής

Η σημασία των γηγενών παικτών και η δαιμονισμένη CSKA.

Έφτασε λοιπόν ξανά ο καιρός να περιπλανηθούμε στις ομορφότερες στιγμές της αγωνιστικής που ολοκληρώθηκε. Η εβδομάδα που μας πέρασε, περιείχε ως επί το πλείστον αμφίρροπα και συναρπαστικά παιχνίδια, ανάμεσα σε ομάδες με ελάχιστες διαφορές δυναμικότητας. Τα αποτελέσματα στους αγώνες κόντρα σε αντιπάλους με παρόμοιους στόχους, μετράνε πάντοτε πολύ περισσότερο στην οικονομία της διοργάνωσης. Είναι αρκετά νωρίς βέβαια για κομπιουτεράκια. Οι αναμετρήσεις που ξεχώρισαν, ήταν η σπουδαία τιτανομαχία κορυφής μεταξύ Real και Cska, καθώς και το ντέρμπυ της Βαρκελώνης.

  • Real VS Cska. Η ομάδα του Στρατού κατάφερε να δραπετεύσει με ένα τεράστιας σημασίας διπλό από την Μαδρίτη, το οποίο ενδεχομένως αργότερα να αποτελέσει το κλειδί για την κατάληψη της προνομιούχας πρώτης θέσης στην Ευρωλίγκα. Οι Ρώσοι κατόρθωσαν να επιβληθούν εξαιτίας του δαιμονιώδους ρυθμού που επέβαλλαν από το πρώτο λεπτό της συνάντησης, βομβαρδίζοντας παράλληλα τους Ισπανούς από την γραμμή των τριών πόντων (57,7%). Τα 15 εύστοχα τρίποντα της Cska συνιστούν έναν αριθμό κανονικό τέρας για τα δεδομένα της Ευρώπης. Το δίδυμο Clyburn (18 πόντοι) και Higgins (24 πόντοι) έμοιαζε κυριολεκτικά ασταμάτητο – οι δύο Αμερικανοί απολαμβάνουν κατά την γνώμη μου δικαιολογημένα τον χαρακτηρισμό, των αδιαμφισβήτητα καλύτερων πλάγιων της Γηραιάς Ηπείρου.

https://streamable.com/em83u

Από την άλλη ο επιθετικός οίστρος του Cambazzo και τα συνεχόμενα ποσταρίσματα του Randolph, δεν φάνηκαν αρκετά ώστε η Real να μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις την νίκη. Εντωμεταξύ o βραχύσωμος Αργεντινός guard, κάποια στιγμή έπαθε Curry. Δείτε:

https://streamable.com/b2e8o

  • Barcelona VS Fener. Η απόλυτη αποθέωση του μπάσκετ του Ομπράντοβιτς. Οι Τούρκοι έπαιξαν φοβερή άμυνα, κυκλοφόρησαν με υπομονή την μπάλα στην επίθεση και στηρίχθηκαν ξανά στην υπεροχή που τους διακρίνει στον τομέα του μεγέθους. Η Fener σκέπασε τα καλάθια και κέρδισε κατά κράτος την μάχη των αιθέρων (rebound 35-27 υπέρ της). Στην επίθεση η φοβερή βραδιά στην οποία βρέθηκε ο Muhammed Ali (ορισμένοι κακεντρεχείς τον αποκαλούν Bobby Dixon), απλοποίησε σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση και επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά την σημασία της απόκτησης ταλαντούχων, γηγενών παικτών (αστειάκι). Απολαύστε τον.

https://streamable.com/lz2c3

  • Zalgiris VS Armani. Για το τέλος ας δούμε δύο πολύ όμορφα plays των Λιθουανών, με την βοήθεια του καναλιού Baskethead.

https://streamable.com/u3a19

Ξεκινάμε σε διάταξη Horns (ή αλλιώς A-set). Η βασική δράση είναι ένα πλάγιο pick n roll, το οποίο περιλαμβάνει μια πάσα χέρι με χέρι (Hand off) ανάμεσα στους δύο εμπλεκόμενους αθλητές. H υψηλή ταχύτητα εκτέλεσης και το λεπτομερειακό spacing, αποδεικνύονται ανυπέρβλητα εμπόδια για την Ιταλική άμυνα.

https://streamable.com/55nfn

Μια αληθινά εντυπωσιακή επίθεση. Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Η φάση ξεκινάει με τον Milaknis να στήνει ένα Ram screen για τον Davis – σκοπός είναι να τον απελευθερώσει για την αμέσως επόμενη δράση. Στην συνέχεια παρακολουθούμε ένα κλασικό Spain Pick n roll. Ο Davis σκρινάρει ψηλά, ενώ ταυτόχρονα ο Milaknis στήνει ένα back screen στον Gudaitis – ο οποίος έχει αναλάβει το μαρκάρισμα του Αμερικανού Center. Ο Mike James αντιδρά εγκαίρως, τρέχοντας να καλύψει την πάσα στον Λιθουανό που έχει ήδη ανέβει στο τρίποντο. Όμως ο εξαιρετικός Wolters διαβάζει σωστά την πρόθεση του και πραγματοποιεί μια τρομερή skip πάσα στην αδύνατη πλευρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ