Ολυμπιακός: Η επιστροφή στο Κάουνας που τον πλήγωσε (vid)

Ολυμπιακός: Η επιστροφή στο Κάουνας που τον πλήγωσε (vid)

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε «τροχιά» «4άδας» στην Ευρωλίγκα και την προσεχή αγωνιστική θέλει να «ξορκίσει» τον «κακό του δαίμονα», Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία πέρσι τον άφησε εκτός final-4. Με νίκη η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ επιβεβαιώνει το φορμάρισμά της και παράλληλα παίρνει ώθηση για να συνεχίσει ακόμη πιο δυνατά.

Μετά τις νίκες επί των Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπουντούτσνοστ, ο Ολυμπιακός μπήκε για τα καλά σε «τροχιά» 4άδας στην Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Ντέβιντ Μπλατ δείχνει σιγά-σιγά να βρίσκει τον χαρακτήρα και τους ρόλους της παρουσιάζοντας ολοένα και περισσότερο ένα σύνολο με αρχές και προσανατολισμό στο παιχνίδι της.

Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής μάλιστα, έχει μπροστά της ένα ματς το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια μεγάλη πρόκληση, το οποίο αν το πάρει (και αυτό) τότε εκτός από βαθμολογικό όφελος, θα έχει και (μεγάλο) ψυχολογικό.

Αναφερόμαστε φυσικά στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις Κάουνας την οποία οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την ερχόμενη Πέμπτη (6/12) στις 20:00. Η σημασία της αναμέτρησης για τους ερυθρόλευκους έγκειται στο γεγονός ότι πέρσι αποτέλεσε τον «κακό δαίμονα» για εκείνους και η ομάδα που εν τέλει τους άφησε εκτός final-4.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε έξι αναμετρήσεις (4 για τα πλέι οφ και 1 για την κανονική περίοδο) ο Ολυμπιακός ηττήθηκε τις πέντε εξ εαυτών! Η μοναδική φορά που οι Πειραιώτες χαμογέλασαν απέναντι στους Λιθουανούς, ήταν το δεύτερο ματς των πλέι οφ στο οποίο επικράτησαν με 79-68, το οποίο όμως όπως αποδείχθηκε ήταν χωρίς αντίκρισμα. Κι αυτό καθώς ακολούθησαν δύο σερί ήττες επί λιθουανικού εδάφους και μάλιστα εύκολες που άφησαν τον Ολυμπιακό εκτός συνέχειας.

Τώρα η ελληνική ομάδα έχει μπροστά της και πάλι τους Λιθουανούς, σε μια αναμέτρηση που μπορεί να αποδειχθεί κομβικής σημασίας. Μπορεί (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) η ομάδα του Σαρούνα Γιασικεβίτσιους να μην δείχνει το ίδιο αποτελεσματική με την περσινή, όμως παίζοντας στην (πάντοτε) κατάμεστη έδρας της και έχοντας μεγάλη ανάγκη για νίκες μόνο εύκολη «αποστολή» δεν θα είναι για τους ερυθρόλευκους.

Αυτή τη στιγμή το συγκρότημα του Σάρας, έχει ρεκόρ 4-6 και αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι στο σπίτι της έχει πετύχει μόλις μία νίκη, αυτή επί της Αρμάνι Μιλάνο την περασμένη αγωνιστική. Οι τρεις υπόλοιπες έχουν επιτευχθεί μακριά από το Κάουνας (με Εφές, Παναθηναϊκό και Μπουντούτσνοστ).
Με νίκη ο Ολυμπιακός θα επιβεβαιώσει την ανοδική του πορεία και παράλληλα θα έχει πάρει μια μεγάλη ώθηση ενόψει της συνέχειας.

Μπορεί φέτος τόσο οι Πειραιώτες όσο και η Ζαλγκίρις να έχουν αλλάξει τα ρόστερ τους εκ… βάθρων, όμως αξίζει να θυμηθούμε τις περσινές μεταξύ τους «μάχες».


Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ