Μια νίκη στο Κάουνας και μια θέση στην τετράδα

Μια νίκη στο Κάουνας και μια θέση στην τετράδα

Το αυριανό παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Λιθουανία είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό. Μια νίκη στο Κάουνας «φωτογραφίζει» δέκα νίκες στο φινάλε του πρώτου γύρου. Και με ρεκόρ 10-5 οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούν να κοιτάξουν την τέταρτη θέση

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο βράδυ την Ζαλγκίρις στο Κάουνας, σ’ ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για τους ερυθρόλευκους. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια αναμέτρηση που αν οι πειραιώτες πάρουν τη νίκη θα τους δώσει το δικαίωμα να στοχεύσουν σε ρεκόρ δέκα νικών στο φινάλε του πρώτου γύρου.

Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός είναι στο 6-4 και αν καταφέρει να πάρει τη νίκη κόντρα στην ομάδα του Γιασικεβίτσιους, θα κάνει αποφασιστικό βήμα για να πιάσει διψήφιο αριθμό νικών στο τέλος του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκα.

Σίγουρα το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις δεν θα είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό και οι Λιθουανοί έχουν πολλούς λόγους για να θέλουν να κερδίσουν τους πειραιώτες. Ωστόσο καλό θα είναι να μην ξεχνούν οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας τον περσινό αποκλεισμό από την Ζαλγκίρις, ώστε να έχουν ένα ακόμα κίνητρο για τη νίκη.

Αν ο Ολυμπιακός λοιπόν καταφέρει να πάρει τη νίκη στο Κάουνας τότε θα είναι σε θέση να «φωτογραφίσει» και την τέταρτη θέση, που δίνει πλεονέκτημα έδρας. Ναι, είναι νωρίς ακόμα για να μπει κάποιος σ’ αυτή την διαδικασία, αλλά από την άλλη πλευρά μια τέταρτη σερί νίκη στην διοργάνωση θα είναι κάτι παραπάνω από σημαντική.

Ο Μπλατ και οι παίκτες του γνωρίζουν επίσης ότι από την έδρα της Ζαλγκίρις έχουν περάσει νικηφόρα ομάδες που δεν έχουν τις δυνατότητες του Ολυμπιακού. Οι Λιθουανοί σίγουρα δεν είναι σε καλή κατάσταση αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η αποστολή των ερυθρόλευκων θα είναι εύκολη.

Ας θυμηθούμε τη νίκη που πέτυχε η Ζαλγκίρις επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, για να καταλάβουμε πως ακόμα και όταν δεν είναι στα πάνω της, μπορεί να κάνει την ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα. Αυτό θα πρέπει να το έχουν υπόψιν τους οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Το σίγουρο είναι πως ο Ντέιβιντ Μπλατ ξέρει καλά τις «παγίδες» που κρύβει το συγκεκριμένο παιχνίδι κι έχει προετοιμάσει την ομάδα του για μια μεγάλη «μάχη». Το είπε άλλωστε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο κατά την αναχώρηση των πειραιωτών από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει λοιπόν στο Κάουνας έχοντας να κερδίσει πολλά αν πάρει τη νίκη κόντρα στην Ζαλγκίρις. Θα μπορεί να βγάλει «φωτογραφία» την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας, με βάση το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου αλλά και αυτό στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ