MVP o Σβεντ, αλλά οι ψηλοί κυριαρχούν

MVP o Σβεντ, αλλά οι ψηλοί κυριαρχούν

Στην κορυφαία 10άδα της Ευρωλίγκας βάσει ράνκινγκ υπάρχουν 3 γκαρντ, 2 φόργουορντ και 5 σέντερ, με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να καταλαμβάνει την 9η θέση!

Δεν αποκαλούν τυχαία το παιχνίδι των ψηλών το μπάσκετ. Το ύψος βοηθάει, αλλά χρειάζεται και το ταλέντο για να ξεχωρίσει κανείς. Και στην φετινή Ευρωλίγκα έχουμε μπόλικο από αυτό.

Έχουμε ήδη παρακολουθήσει το 1/3 της κανονικής διάρκειας της διοργάνωσης και έχουν ήδη κάνει ένα βήμα μπροστά κάποιοι παίκτες. Σε αυτές τις 10 αγωνιστικές, ο παίκτης που αρνείται να… πέσει κάτω από τους 20 πόντους είναι ο Αλεξέι Σβεντ.

Πόσοι γκαρντ σαν και αυτόν όμως πιστεύεται ότι φιγουράρουν στην 10άδα αυτής της στατιστικής κατηγορίας; Ας πούμε καλύτερα ότι οι ψηλοί κυριαρχούν! Ανάμεσα στους κορυφαίους είναι και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι σταθερά καλός και πραγματοποιεί την πιο γεμάτη χρονιά του στα Ερυθρόλευκα. Μην σας κρατάμε σε αγωνία, ας δούμε τους 10 καλύτερους παίκτες βάσει ράνκινγκ στην φετινή Ευρωλίγκα και αυτές τις 10 αγωνιστικές που έχουν παιχτεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αλεξέι Σβεντ

Για τον Αλεξέι Σβεντ οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Είναι ένας παίκτης που ουσιαστικά… στοιχειώνει την Χίμκι, αφού η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα εξαρτάται απόλυτα από αυτόν. Ο Ρώσος σούπερ σταρ πάντως (μετράει 42 σερί ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, με μόλις 10 παιχνίδια να είναι κάτω τους 20 πόντους) φέτος είναι πρώτος στο ranking της Ευρωλίγκας έχοντας κατά μέσο όρο 25.88 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, με την κορυφαία του εμφάνιση να είναι αυτή απέναντι στην Ζαλγκίρις με 32 βαθμούς.

Γιαν Βέσελι

Στο πρόσωπό του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρήκε τον απόλυτο ψηλό. Στην μετά Ούντο εποχή είναι για δεύτερη σεζόν αυτοκρατορικός, αν και φέτος παρουσιάζεται καλύτερος από κάθε χρονιά. Σε 9 παιχνίδια του στην κανονική διάρκεια έχει 20.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης κατά μέσο όρο, έχοντας ως κορυφαία του βραδιά αυτή απέναντι στην Αναντόλου Εφές, όταν και με 10/12 (συνολικά 24 πόντοι), 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ, έφτασε στους 36 βαθμούς στο ράνκινγκ.

Αρτούρας Γκουντάιτις

Στον δεύτερό του χρόνο σε αυτό το επίπεδο και με την φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο, αποδεικνύει ξεκάθαρα πως δύσκολα θα μείνει στην ήπειρό μας τα επόμενα χρόνια. Ο Λιθουανός σέντερ είναι ο βασικός σέντερ του Πιανιντζάνι και σε 10 παιχνίδια έχει 19,4 βαθμούς κατά μέσο όσο στο σύστημα αξιολόγησης. Μπορεί να μην έχει κάποια βραδιά που έφτασε στο 30, με την κορυφαία του βραδιά να είναι απέναντι στην Αναντόλου Εφές, όταν και πέτυχε 13 πόντους με 11 ριμπάουντ, φτάνοντας στους 28 βαθμούς στο ράνκινγκ.

Μπράντον Ντέιβις

Η περίπτωσή του είναι ξεχωριστή από τους υπόλοιπους. Ο λόγος είναι απλός. Δεν ξεκίνησε καλά, έχει αυξομειώσεις στη σεζόν, όμως το τελευταίο διάστημα είναι εξωπραγματικός. Ο σέντερ του Σάρας έχει 18,8 βαθμούς στο ράνκινγκ, με την κορυφαία του βραδιά να είναι απέναντι στην Χίμκι στο Κάουνας όταν και σταμάτησε στους 23 πόντους, με 13 ριμπάουντ, 12 κερδισμένα φάουλ και 39 βαθμούς στο ράνκινγκ! Την προηγούμενη αγωνιστική με την Αρμάνι σταμάτησε στους 35 βαθμούς στο ράνκινγκ, αν και δύο φορές δεν έχει ξεπεράσει τους 10 σε αυτές τις 10 αγωνιστικές.

Γουίλ Κλάιμπερν

Ο μοναδικός σμολ φόργουορντ της λίστας μας είναι ο παίκτης του Δημήτρη Ιτούδη. Πραγματοποιεί θεαματική χρονιά, έχοντας ξεκινήσει βασικός σε 7 παιχνίδια φέτος με την ΤΣΣΚΑ και φτάνοντας στους 18,7 βαθμούς ανά μέσο όρο σε αυτές τις 10 αγωνιστικές. Κορυφαία του βραδιά ήταν αυτή απέναντι στον Ολυμπιακό όταν και έφτασε στους 17 πόντους, με 9 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα (αλλά και 7 κερδισμένα φάουλ), φτάνοντας στους 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Μάικ Τζέιμς

Ο Αμερικανός γκαρντ στην ομάδα της Αρμάνι είναι φέτος ο παράγοντας που αντισταθμίζει τα πάντα. Περνούν όλες οι επιθέσεις από τα χέρια του και ειδικά μετά τον τραυματισμό του Νέντοβιτς, περιμένουν τα πάντα από τον ίδιο στην περιφέρεια. Σε 10 ματς στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας φτάνει σε 35:11 ανά ματς τους 17.6 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης! Κορυφαία του βραδιά απέναντι στην Χίμκι με 24 βαθμούς παρά τα 2/9 τρίποντα (συνολικό ποσοστό 29.8% με 25/84 προσπάθειες!) που είχε με την ομάδα του Μπαρτζώκα, τελειώνοντας το ματς με 25 πόντους και 8 ασίστ.

Γκουστάβο Αγιόν

Λίγο πιο… άδικη η περίπτωσή του, καθώς ελέω τραυματισμών έχει αγωνιστεί μόνο στις 6 από τις 10 αγωνιστικές που έχουν παιχτεί σε αυτό το διάστημα. Μάλιστα το 17,3 του μέσου όρου του στο ράνκινγκ προέρχεται σε μεγάλο βαθμό στο 30 που έκανε απέναντι στην Ζαλγκίρις στο Κάουνας (13 πόντοι 10 ριμπάουντ και 8 κερδισμένα φάουλ), με την Ρεάλ να φεύγει νικήτρια από την Λιθουανία και τον ίδιο να… διαγράφει έτσι τις κακές εμφανίσεις του με Μπασκόνια (7 ράνκινγκ) και Μπουντούτσνοστ (8 ράνκινγκ).

Νάντο Ντε Κολό

Αποτελεί τον παίκτη «κλειδί» για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εννοείται σε μία τόσο γεμάτη ομάδα, ο Γάλλος όταν είναι καλός την ανεβάζει ένα ακόμα επίπεδο. Σε 10 ματς είναι στο 17,3 στο ράνκινγκ αλλά αυτό ουσιαστικά συνέβη ελέω του μηδενικού του με τον Ολυμπιακό (ταλαιπωρήθηκε από ημικρανίες και είχε παίξει μόλιε 9:37). Η εμφάνισή του που ξεχώρισε ήταν αυτή απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, όταν και πέτυχε 27 πόντους με 7/10 δίποντα και 4/6 τρίποντα ενώ είχε και 5 ασίστ και 4 κλεψίματα, φτάνοντας το ράνκινγκ του στους 32 βαθμούς.

Νίκολα Μιλουτίνοφ

Είναι σίγουρα η χρονιά του! Από τους πιο σταθερούς παίκτες σε αριθμούς σε αυτήν την λίστα και ανάμεσα σε αυτούς που παίζουν λιγότερα σε κάθε αναμέτρηση. Και στα 10 ματς που έχει αγωνιστεί ως βασικός με τη φανέλα του Ολυμπιακού έχει φτάσει το σύστημα αξιολόγησης στους 17,2 βαθμούς ανά παιχνίδι. Ο Μιλουτίνοφ ηταν απολαυστικός στο διπλό του Ολυμπιακού στην Μπασκόνια, έχοντας 23 πόντους με 9/13 δίποντα, 11 ριμπάουντ και συνολικά 33 βαθμούς στο ράνκινγκ του. Μόνο σε ένα ματς δεν έχει πέσει κάτω από τους 10 βαθμούς!

Τορνίκε Σενγκέλια

Το μοναδικό «τεσσάρι» σε αυτήν την λίστα ο Γεωργιανός παίκτης της Μπασκόνια. Είναι ο καθοδηγητής των Βάσκων και αυτός που σε μεγάλο βαθμό δίνει πόντους και ρόλο στους υπόλοιπους ψηλούς της ομάδας του. Έχει μέχρι στιγμής 17 βαθμούς κατά μέσο όρο στο ράνκινγκ, ενώ οι 29 βαθμοί απέναντι στην Μπάγερν στο Μόναχο είναι και η κορυφαία του εμφάνιση στην Ευρωλίγκα, σε μία βραδιά που δεν έφτασαν οι 16 πόντοι του και τα 9 κερδισμένα φάουλ του για να έρθει η νίκη.

Δείτε μαζεμένους και τους 10 παίκτες με το κορυφαίο ράνκινγκ στην Ευρωλίγκα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ