Μπλατ: «Δεν νικάς με 20 καλά λεπτά, χάσαμε 16 μπάλες στο δεύτερο μέρος»

Μπλατ: «Δεν νικάς με 20 καλά λεπτά, χάσαμε 16 μπάλες στο δεύτερο μέρος»

Στο… σβήσιμο του Ολυμπιακού και τα 16 λάθη στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, μιλώντας στην κάμερα μετά την ήττα της ομάδας του από την Ζαλγκίρις με 83-75.

Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός είδε τους παίκτες του να παρουσιάζουν δύο εκ διαμέτρου αντίθετα πρόσωπα στην αναμέτρηση κόντρα στη Ζαλγκίρις. Αυτό του πρώτου ημιχρόνου βγαλμένο από τα όνειρά του και αυτό του δευτέρου βγαλμένο από τους… εφιάλτες του. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και ο Μπλατ παραδέχτηκε πως με 20’ καλού μπάσκετ και με 16 λάθη σε ένα ημίχρονο δεν μπορείς να κάνεις κουβέντα για νίκη σε αυτό το επίπεδο.

«Πρώτα απ’ όλα, συγχαρητήρια στην Ζαλγκίρις. Η διαφορά στο ματς ήταν η εξαιρετική τους εμφάνιση στο δεύτερο μέρος. Εμείς ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο μέρος, αλλά είκοσι καλά λεπτά δεν θα σου φέρουν τη νίκη σε ένα τέτοιο γήπεδο. Χάσαμε 16 μπάλες στο δεύτερο μέρος και καμία στο πρώτο. Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα για να καταλάβεις ποιο ήταν το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού, προτού σχολιάσει την παρουσία των Μπράντον Ντέιβις και Αντάνας Καβαλιάουσκας, λέγοντας: «Έπαιξαν καλά, αλλά δεν χάσαμε από αυτό. Χάσαμε από το παιχνίδι των γκαρντ».

Όσο για το συμβάν της πτώσης του μετά από σύγκρουση με τον διαιτητή της αναμέτρησης σχολίασε: «Ο διαιτητής έτρεχε πίσω για να δει την μπάλα και έπεσε πάνω μου. Ήμουν στο λάθος μέρος, την λάθος στιγμή. Δεν ήταν και το καλύτερο! Έχω ακόμα κάποια ράμματα στη πλάτη μου, δεν ήταν και το καλύτερο αυτό. Αλλά έτσι είναι η ζωή»!

Αναλυτικά τι ανέφερε ο Μπλατ αργότερα κατά τη συνέντευξη τύπου:

Ερωτώμενος για το αν η ομάδα του Σάρας ήταν πιο δυνατή με τους Καβαλιάουσκας – Ντέιβις ταυτόχρονα στο παρκέ είπε: «Αυτό είναι λάθος. Πώς άρχισαν το ματς; Και με τους δύο. Ποιο ήταν το σκορ; Μόνο +1; Με βοηθάτε, γιατί δεν το ήξερα. Και οι δύο έπαιξαν καλά. Δεν είναι αυτός ο λόγος που χάσαμε, οι ψηλοί μας σκόραραν. Το θέμα ήταν στα γκαρντ, χωρίς αμφιβολία».

Σχετικά με το παιχνίδι σχολίασε: «Συγχαρητήρια στην Ζαλγκίρις. Προφανώς το 2ο καλό μέρος που έκαναν ήταν και αυτό που έκανε την διαφορά. Εμείς παίξαμε υπέροχα στο πρώτο μέρος, αλλά, ξέρετε, 20  λεπτά δεν θα σου δώσουν τη νίκη σε ένα γήπεδο σαν αυτό της Ζαλγκίρις. Νιώθω πως χάσαμε τον τρόπο να παίξουμε οργανωμένο και πειθαρχημένο μπάσκετ και το πληρώσαμε αυτό. Χάσαμε 16 μπάλες στο 2ο ημίχρονο και 0 στο 1ο. Δεν χρειάζεται να είσαι διάνοια, για να καταλάβεις το αποτέλεσμα που ήρθε».

Για το πόσο σημαντική ήταν η απουσία του Τουπάν, ανέφερε: «Σίγουρα μας έλειψε η αυτοπεποίθηση του Αξέλ σε αυτό το γήπεδο. Είναι πολύ καλός στην άμυνα, όπως κι άλλα πράγματα που έχει να δώσει. Έχει απουσιάσει ήδη από 4 ματς, πρέπει να βρούμε τον τρόπο να παίζουμε με ή χωρίς αυτόν».

Τέλος και αναφορικά με το γεγονός ότι… χτυπήθηκε κατά λάθος από τον Πέρεθ κατά τη διάρκεια του ματς, ο Μπλατ είπε με χιούμορ: «Ήμουν στο πλάι, δεν ήμουν μέσα στο παρκέ. Ο διαιτητής έτρεχε για να δει τη φάση και ήρθε πάνω μου, χωρίς πρόθεση και κακή θέληση. Ήταν στην κακή θέση την κακή στιγμή. Δεν ένιωσα καλά όμως (γέλια) Με χτύπησε στην μέση και δεν με έκανε να νιώσω καλά, αλλά έτσι είναι η ζωή. Πέρασε καιρός από τότε που με χτύπησαν έτσι. Είναι κάπως ενδιαφέρον. Θα ζήσω».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ