Ευρωλίγκα: Οι καλύτερες φάσεις της 11ης αγωνιστικής

Ευρωλίγκα: Οι καλύτερες φάσεις της 11ης αγωνιστικής

Η δουλεία του Γιάννη Σφαιρόπουλου και η εκπληκτική Buducnost.

Έφτασε ξανά η στιγμή για να ρίξουμε την καθιερωμένη μας ματιά, στις καλύτερες φάσεις της αγωνιστικής που ολοκληρώθηκε. Η εβδομάδα που μας πέρασε, αναμφίβολα δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους δύο ελληνικούς συλλόγους, όμως το παρήγορο είναι ότι διάφοροι θεωρητικά ανταγωνιστές τους, επίσης στραβοπάτησαν. Το γεγονός αυτό τείνει να μετατραπεί σε κοινό τόπο για την φετινή διοργάνωση – σχεδόν κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια. Ο κίνδυνος παραμονεύει σε κάθε στροφή. Ο συνωστισμός που παρατηρείται στις θέσεις της οκτάδας, πραγματικά δεν έχει προηγούμενο – είναι χαρακτηριστικό πως ο πέμπτος Ολυμπιακός, απέχει μόλις μια ήττα από την δέκατη Bayern. Κανονικός χαμός. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την περιπλάνηση μας στα Ευρωπαϊκά γήπεδα.

1) Darussafaka Vs Maccabi. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία φαίνεται σιγά σιγά να συνέρχεται από τα άσχημα αποτελέσματα του πρώτου διαστήματος, που έμοιαζαν να έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας. Η Maccabi σε καμία περίπτωση δεν έχει παρατήσει την υπόθεση των playoffs – αυτό άλλωστε υποδηλώνει και η αλλαγή προπονητή- και στοχεύει να καλύψει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το χαμένο έδαφος. Απέναντι στους Τούρκους κυριάρχησε κατά κράτος στον τομέα του rebound (50- 37), παρουσιάστηκε εμφανώς πιο συμμαζεμένη ανασταλτικά και σούταρε με εξαιρετικά ποσοστά από την περιφέρεια (45,5%). Μάλιστα είδαμε και αρκετό kick out παιχνίδι, με τους χειριστές της να τρυπάνε κάθετα την άμυνα και να βγάζουν στον σωστό χρόνο την μπάλα προς τα έξω για κάποιο ελεύθερο μακρινό σουτ. Ο Έλληνας coach έχει αρχίσει ήδη να αποτυπώνει κομμάτια της φιλοσοφίας του, στο μυαλό των παικτών του. Δείτε παρακάτω και το τρομερό κάρφωμα του Tarik Black.

 

 

2) Baskonia Vs Cska. Οι Βάσκοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αστοχία των Ρώσων στο τρίποντο (για τα δεδομένα τους φυσικά) και με όχημα το δίδυμο Poirier/Sengelia, κατάφεραν να κατακτήσουν μια σπουδαία νίκη. Οι δύο ψηλοί ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητοι – σκόραραν μαζί 33 πόντους, κατέβασαν 16 rebound, ενώ μοίρασαν και τέσσερις assists. Στην άμυνα χρησιμοποίησαν το κορμί και τα τεράστια άκρα τους για να κρύψουν το καλάθι και να αλλοιώσουν τις γωνίες πάσας των φιλοξενούμενων. Δεύτερη ήττα στους τελευταίους τρεις αγώνες για την Cska, η οποία πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

 

3) Buducnost Vs Barcelona. Οι φοβεροί και τρομεροί Μαυροβούνιοι συνεχίζουν να τρελαίνουν κόσμο στην φετινή Ευρωλίγκα, κερδίζοντας – μετά την Cska – και την κραταιά Barcelona. Οι Καταλανοί συνεχίζουν να παρουσιάζουν τρομερές μεταπτώσεις στην απόδοση τους και εξακολουθούν να αδιαφορούν για οτιδήποτε έχει σχέση με την άμυνα. Προσθέστε σε όλα αυτά τα 14 λάθη, αλλά και τα άθλια ποσοστά τους στο τρίποντο (23,1%) και θα αποκτήσετε μια πολύ καλή εικόνα για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Η Barcelona υποτίμησε φανερά τον αντίπαλο και υποχρεώθηκε σε μια ήττα που ενδεχομένως να της κοστίσει, στην οικονομία της διοργάνωσης. Η εμφάνιση της ήταν τόσο κακή, που ανάγκασε μέχρι και τον γνωστό και μη εξαιρετέο Donald Trump να της ασκήσει δριμεία κριτική μέσω twitter.

 

ΥΓ. Το account είναι προφανώς ψεύτικο αλλά έχει τρομερή πλάκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ