Ολυμπιακός: Η μεγάλη ευκαιρία του Θρύλου, για να… πατήσει γκάζι 4άδας

Ολυμπιακός: Η μεγάλη ευκαιρία του Θρύλου, για να… πατήσει γκάζι 4άδας

Τρέχει ήδη ένα μικρό σερί έπειτα από τις μεγάλες νίκες με Εφές και Μπάρτσα. Μπορεί να το πάει μέχρι τη… Μαδρίτη. Που μπορεί να προσπεράσει;  

Τρομερή νίκη του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη. Και ουσιαστικά μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ προκειμένου να χτίσει το καλύτερο φετινό σερί της. Την κατάλληλη στιγμή. Σε ένα χρονικό σημείο που μπορεί κάλλιστα να πάρει προβάδισμα για την 4άδα της κανονικής περιόδου και το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι όφ.

Οι Ερυθρόλευκοι υποδέχονται την Γκραν Κανάρια την Πέμπτη στο ΣΕΦ και μια εβδομάδα μετά πηγαίνουν στην Τουρκία για να παίξουν με την Νταρουσάφακα (27/12). Αμέσως μετά έχουν δύο κολλητά ματς στο Φάληρο. Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την επίσκεψη της Μπασκόνια. Θεωρητικά λοιπόν υπάρχει ένα πεδίο για σερί νίκες. Για ένα επιμέρους 6-0. Αν προκύψει; Τότε η ομάδα του Μπλατ από τον Γενάρη και όλας μπορεί να πάρει ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα που θα το διαχειριστεί αναλόγως με την εμπειρία της.

Ένα σερί που μπορεί να το πάει ως την Μαδρίτη για το ματς με τη Ρεάλ στις 10 Ιανουαρίου.

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι στη 5η θέση του πίνακα με 8-5 και κυνηγά την Εφές που είναι στο 9-4. Οι Τούρκοι πάνε τώρα δύο ταξίδια μακρινά. Ένα στη Μόσχα για να αντιμετωπίσουν την ΤΣΣΚΑ και μετά στη Βαρκελώνη για να κοντράρουν τις δυνάμεις τους με την Μπάρτσα. Ακολουθεί ένα ματς εντός με τη Μπάγερν και μετά νέο μεγάλο ταξίδι, στο Κάουνας για να κοντραριστούν με τη Ζαλκίρις. Με αυτά τα τρία ματς εκτός έδρας οι πιθανότητες για απώλειες είναι σαφώς μεγαλύτερες για την ομάδα του Αταμάν. Άρα και μια καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού για προσπέραση.

Τα σερί βεβαίως χτίζονται στα παρκέ και όχι στα λόγια. Δεν μπορεί κάποιος όμως να μην παρατηρήσει την ευκαιρία που δίνει το πρόγραμμα των επόμενων εβδομάδων στον Ολυμπιακό. Όπως δεν μπορεί να μην παρατηρήσει την βελτίωση του, και φυσικά την μεγάλη αποτελεσματικότητα του εκτός έδρας που (και) φέτος κάνει τη διαφορά στην βαθμολογική του συγκομιδή. Έχει τις ίδιες νίκες εντός και εκτός (από 4) η παρέα του Βασίλη Σπανούλη. Χωρίς καν να έχει δοκιμασθεί στις τρόπον τινά πιο εύκολες έδρες του τουρνουά. Έχοντας επικρατήσει σε ομάδες που ξεκινούν με τους ίδιους στόχους, όπως η Μπαρτσελόνα, η Χίμκι, η Μπασκόνια.

Το τρίγωνο Φενέρ (12-1), Ρεάλ Μαδρίτης (10-2) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (10-3) δύσκολα θα… σπάσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η τέταρτη θέση είναι το μεγάλο δέλεαρ. Και αυτή ο Ολυμπιακός μπορεί να την κάνει δική του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ