Μακάμπι Τελ Αβίβ – Χίμκι 79-63

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Χίμκι 79-63

Η Μακαμπι Τελ Αβίβ πέρασε το εμπόδιο της Χίμκι και επικράτησε στο Ισραήλ με σκορ 79-63 με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να μην περνάει ποτέ στο παρκέ στο β μέρος.

Για ένα ημίχρονο ήταν ντέρμπι. Ως εκεί. Μετά μίλησαν οι απουσίες του Μπαρτζώκα αλλά και η άμυνα του Σφαιρόπουλου. Σε έναν εμφύλιο με… ερυθρόλευκο χρώμα στον πάγκο των δύο ομάδων, η Μακάμπι επικράτησε με 79-63 της Χίμκι με τον Κέντρικ Ρέι να είναι ο παίκτης κλειδί του Σφαιρόπουλου. Ο λόγος; Ήταν ασταμάτητος στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε στους 17 πόντους , οδηγώντας την ομάδα του στο 4-9, σε μια Ευρωλίγκα για γερά νεύρα και τεράστιες ανατροπές.

Η ΑΜΥΝΑ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ

Ήταν εξ αρχής ντέρμπι για γερά νεύρα το ματς στο Τελ Αβίβ. Το 8-8 του πρώτου εφταλέπτου ήταν αντιπροσωπευτικό της κατάστασης που επικρατούσε στην έδρα της Μακάμπι, με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να βρίσκει σκορ και ποιότητα από τον Κέιν. Ο Αμερικανός γκαρντ φόργουορντ ήταν ο παίκτης που πήρε πολλές ευθύνες για τους γηπεδούχους και βοήθησε για το 16-16 της ομάδας του Λαού. Δεν χάρηκε πολύ όμως αφού ο Κρόκερ στην λήξη του πρώτου δεκαλεπτου πέτυχε το δίποντο στο πρόσωπο του Μπλακ για το 16-18.

Με τον Ουίλμπεκιν σε χαμηλή πτήση σε αυτό το διάστημα, η Μακάμπι έμοιαζε εγκλωβισμένη. Μέσω του Μίκι η Χίμκι πέρασε με έξι πόντους (19-25). Ένα τρίποντο του Ο Μπράιαντ έκανε το 22-25, με τον Μίκι μα επανέρχεται και το ματς να φτάνει στο 25-29. Η επιστροφή του Ουίλμπεκιν έφερε την ισοφάριση της Μακάμπι αλλά και το +4 των γηπεδούχων (33-29). Εκείνη τη στιγμή έδειχνε πως έχει μπει για τα καλά στο κλίμα της αναμέτρησης. Το ημίχρονο έκλεισε στο 35-31 με την Μακάμπι να έχει επανέλθει και να μοιάζει πώς έχει ξυπνήσει .

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου κυριαρχούσε απόλυτα και μέσω του φυσικού της ηγέτη έφτασε τη διαφορά στους εννιά πόντους (40-31). Τη σκυτάλη στο σκορ την πήρε ο Κέιν, με τον παίκτη που ταιριάζει απόλυτα στο παιχνίδι του παλιού προπονητή του Ολυμπιακού, να είναι ο λόγος του 45-33, με τον Μπαρτζώκα να καλεί απευθείας τάιμ άουτ για να μαζέψει τα. . ασυμμάζευτα. Το 48-38 του Ρέι ήταν ένα καμπανάκι για τους Ρώσους, την ώρα που με βολές έγραψε και το 53-40. Η Χίμκι ήταν έρμαιο στις ορέξεις των γηπεδούχων, ο Σφαιρο έβλεπε τους παίκτες του να «πνίγουν» με την άμυνα τους τον αντίπαλο τους και τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 19 πόντους (61-42) με τον 11ο σερί πόντο του Ρέι!

Η Μακαμπι συνέχισε έτσι. Ο Κέιν ήταν ο παίκτης που κρατούσε στο σκορ και το δίποντο του έκανε το 64-45,δίποντα για να αντιδράσει για λίγο η ομάδα του Μπαρτζώκα για το 64-50 του Μίκι. Η επιστροφή στους πόντους του Ουίλμπεκιν έφερε και το 69-50 με 5:29 να απομένει για τη λήξη. Ο Κέντρικ Ρέι παρέμεινε καυτός, το τρίποντο του έκανε το 74-54, ο Ρολ έγραψε το 77-57 και ο Ρέι παρέμεινε με… φωτιές στα χέρια του και με νέο δίποντο έφτασε το ματς στο 79-59.ο Σφαιρόπουλος έριξε σε λήθαργο την ομάδα του Μπαρτζώκα και κέρδισε τον πρώτο εμφύλιο των πρώην Ερυθρόλευκων και οι δύο ομάδες πλέον είναι στο 4-9 στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ