Μπλατ: «Στεναχωριέμαι που έφυγε ο Πασκουάλ»

Μπλατ: «Στεναχωριέμαι που έφυγε ο Πασκουάλ»

Για όλους και για όλα μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού μετά τη νίκη επί της Γκραν Κανάρια – Τι είπε για το διαζύγιο του Παναθηναϊκού με τον Πασκουάλ.

Δεν υπάρχουν λόγια για το πόσο επικοινωνιακός είναι ο Ντέιβιντ Μπλατ. Σε μια ακόμα συνέντευξη Τύπου… ποταμό, ο προπονητής των Ερυθρόλευκων  ήταν απολαυστικός δίνοντας σόου και μιλώντας για τα πάντα. Για τον Ολυμπιακό, τον Πασκουάλ, την ομάδα του, τους 5 προπονητές που έχουν ήδη απολυθεί στην Ευρωλίγκα, ακόμα και για τις κόρες του που ήταν στο ΣΕΦ.

Αναφορικά λοιπόν για το παιχνίδι με την Γκραν Κανάρια δήλωσε: «Η διπλή εβδομάδα χρειάζεται διαφορετικά πράγματα από τις ομάδες. Υπάρχει μία διαφορετική δυναμική στις ομάδες. Ουσιαστικά εξαρτάται η εικόνα από το μέταλλο που είναι ο καθένας φτιαγμένος ατομικά αλλά και ως ομάδα. Κάναμε τη σωστή προσέγγιση στο παιχνίδι και είχαμε σωστά αυτό που είχαμε στο μυαλό μας να κάνουμε και μπήκαμε καλά. Η ομάδα έπαιξε καλά και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη γενικότερη εικόνα τους. Αυτή η εβδομάδα όμως τελείωσε και πρέπει να κοιτάξουμε το πρωτάθλημα και την άλλη εβδομάδα την Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη».

Ερωτώμενος για τις ασίστ και το ρεκόρ της ομάδα του δήλωσε: «Μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο γυρίσαμε την μπάλα στην επίθεση και παίξαμε ομαδικά και θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που ήρθαν και στήριξαν την ομάδα» ενώ συνέχισε με μία προσωπική τοποθέτηση λέγοντας: «Κάτι προσωπικό είναι εδώ οι δίδυμες κόρες μου οι οποίες όποτε έρχονται να με δουν πάντοτε κερδίζουμε, το κάναμε και τώρα και είμαι χαρούμενος για αυτό. Θα μου πουν τι έκανα λάθος μετά (γέλια). Μακάρι να τις είχα συχνότερα κοντά μου».

Ο Ντέιβιντ Μπλατ σε ερώτηση για το γεγονός πως η ομάδα του κέρδισε πετυχαίνοντας 69 πόντους με την Μπαρτσελόνα και σήμερα έφτασε στους 98, δήλωσε: «Σε κάθε ματς θα πρέπει να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Δεν μπορούμε να πάμε στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ και να κερδίσουμε με 98-90 ή 98-95 έτσι προσπαθήσαμε εκεί να ρίξουμε το τέμπο. Αυτό κάναμε και δεν καταφέραμε να είμαστε εύστοχοι στις τελευταίες κατοχές και χάσαμε. Σήμερα κάναμε αυτό που έπρεπε και έτσι καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη. Στην Μπαρτσελόνα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει 80 πόντους, χάσαμε κάποια λέι απ και σουτ, αλλά παίξαμε όπως έπρεπε και για αυτό κερδίσαμε».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, σχολίασε για την απόλυση του Τσάβι Πασκουάλ ότι: «Δεν έχω ακούσει κάτι επίσημο και δεν θέλω να σχολιάσω κάτι με αυτό. Δεν είναι δουλειά μου και θέση νου να μιλάω για άλλες ομάδες, αλλά θέλω να πω ότι τρέφω σεβασμό και εκτίμηση στον κύριο Πασκουάλ. Είναι από τους καλύτερους κόουτς της Euroleague, με ενοχλεί αυτό που έγινε είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Δεν ξέρω τι έχει γίνει. Αν υπάρξει κάποια ανακοίνωση για τον Πιτίνο τότε δεν θα είχα πρόβλημα να μιλήσω για αυτόν».

Στη συνέχεια ερωτήθηκε για τον παίκτη που ψάχνει ο Ολυμπιακός και τόνισε: «Πάντα κοιτάμε την αγορά, δεν μπορώ να πω ότι κοιτάμε γκαρντ αλλά ό,τι μπορεί να μας κάνει καλύτερους, είτε γκαρντ, είτε ψηλό. Έχουμε ισορροπία παίζουμε καλό μπάσκετ, αλλά δεν κλείνω την πόρτα και τα αυτιά μας» για να οδηγηθεί η συζήτηση στις απολύσεις 5 προπονητών ήδη της Ευρωλίγκας, για το οποίο είπε «Είναι κάτι που με ενοχλεί. Γενικά οι προπονητές είναι υποτιμημένοι, θα ήθελα περισσότερο απ’ αυτούς που τους προσλαμβάνουν να είναι πιο επαγγελματίες στη δουλειά τους. Υπάρχουν καλοί προπονητές που χάνουν τη δουλειά τους, όπως λέει μία φράση στην Αμερική «δεν είναι το τσίρκο μου δεν είναι η μαϊμού μου», δεν ελέγχω εγώ το μαγαζί κοιτάω τη δική μου δουλειά και τους συνεργάτες μου. Πρέπει όλοι να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και όσο το σκέφτομαι εκνευρίζομαι ακόμη περισσότερο. Τους ξέρω όλους, είναι καλοί άνθρωποι και καλοί προπονητές και αξίζουν περισσότερα».

Τέλος εάν τον κέρασαν οι Σπανούλης και Πρίντεζης για το ρεπό που του έδωσε πριν τον Κολοσσό, ο Μπλατ είπε: «Ο κύριος Σπανούλης και ο κύριος Πρίντεζης δεν με κέρασαν και οι δύο έκαναν σαν να μην είδαν αυτό που ζήτησα. Περιμένω κάποια στιγμή να πάρω το δώρο μου. Αλλά μετά την φοβερή απόδοση που είχαν και οι δύο απόψε, θα τους την χαρίσω. Ήταν εξαιρετικοί και οι δύο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ