Μπασκόνια – Μπαρτσελόνα 70-77

Μπασκόνια – Μπαρτσελόνα 70-77

Με κορυφαίο τον Πάνγκος στο τέλος οι Καταλανοί επικράτησαν με 77-70 της Μπασκόνια

Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες, καθώς πέρασε από τη Βιτόρια κερδίζοντας με 77-70 τη Μπασκόνια. Οι Καταλανοί μετά από τέσσερις σερί ήττες ευτύχησαν να γευτούν τη χαρά της νίκης και κατάφεραν να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για να προκριθούν στα πλέι όφ της Ευρωλίγκας.

Από την άλλη πλευρά η Μπασκόνια ξέμεινε απο λύσεις στο τέλος και μετά απο τρεις σερί νίκες έχασε και μάλιστα στο γήπεδό της. Μια ήττα που τη φέρνει αρκετά πίσω στην προσπάθειά της να προκριθεί στην οκτάδα.

Οι Καταλανοί επέβαλαν το παιχνίδι τους από την αρχή του αγώνα περνώντας τη μπάλα μέσα στη ρακέτα και με τον Σεραφέν να δεσπόζει προκαλούσαν μεγάλα «ρήγματα» στην άμυνα των γηπεδούχων.

Η Μπασκόνια ήταν άστοχη από την περιφέρεια, δεν μπορούσε να ανεβάσει το ρυθμό και να βγάλει αιφνιδιασμούς με συνέπεια να είναι «εγκλωβισμένη». Ετσι λοιπόν η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 12-19 στο 8’, αλλά στη συνέχεια οι Βάσκοι άρχισαν να βρίσκουν τη λύση.

Με τον Τζάνινγκ και τον Σιλντς, αλλά και με καλή άμυνα του Σενγκέλια μέσα στη ρακέτα κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση και μείωσαν σε 34-38 στο 17’ με τη «Μπάρτσα» ωστόσο πάντα να έχει το προβάδισμα και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με 39-42.

Οι Βάσκοι στο τρίτο δεκάλεπτο ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους με τον Πουαριέ και τον Χίλιαρντ να κάνουν ο, τι θέλουν την άμυνα της Μπαρτσελόνα.

Την ίδια στιγμή οι Καταλανοί έκαναν κακές επιλογές με τον Σίνγκλετον να μην μπορεί να αντιδράσει από την άμυνα του Σενγκέλια και τους περιφερειακούς να έχουν σοβαρά προβλήματα.

Με επιμέρους σκορ 12-2 η Μπασκόνια προηγήθηκε με 55-46 στο 28’ και μπήκε για τα… καλά στη θέση του οδηγού έχοντας στα χέρια της τις τύχες του παιχνιδιού.

Κι όμως η Μπαρτσελόνα είχε τον τρόπο να αντιδράσει. Με τον Κέβιν Πάνγκος να οργανώνει υποδειγματικά το παιχνίδι, αλλά και να σκοράρει κατάφερε να προηγηθεί με 62-71 στο 38’. Οι Βάσκοι αστόχησαν σε απανωτά τρίποντα με τους Βιλντόζα και Τζάνινγκ με τη Μπαρτσελόνα να παίρνει τη νίκη με το τελικό 77-70.

Από τους Καταλανούς οι Πάνγκος (16π), Σεραφέν (14π.) και Ερτέλ (10π.) ήταν οι καλύτεροι, ενώ για τους Βάσκους προσπάθησαν οι Τζάνινγκ (19π., 5/8 τριπ) και Βιλντόζα (12π.).

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 39-42, 56-49, 70-77.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ