Χίμκι – Νταρουσάφακα 85-84

Χίμκι – Νταρουσάφακα 85-84

Σε ένα ματς που έσπασε καρδιές, οι Ρώσοι επικράτησαν με 85-84 της Νταρουσάφακα, με τον Αμερικανό σέντερ να ευστοχεί σε βολές στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Πήγε να το καταφέρει και αυτό η Χίμκι! Σε ένα ματς δικό της, που κέρδισε με 10 πόντους τρία λεπτά πριν το τέλος, έδωσε το δικαίωμα στην Νταρουσάφακα ακόμα και να προηγηθεί με έναν πόντο με 7 δευτερόλεπτα για το τέλος. Οι Ρώσοι είδαν τον Τζόρνταν Μίκι να τους  λυτρώνει από τις βολές, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να επικρατεί με 85-84 σε ένα παιχνίδι που το έκανε ντέρμπι από μόνη της. Κορυφαίος για τους νικητές ο Ντι Μποστ, ο οποίος βέβαια στο τέλος προχωρούσε στο ένα λάθος μετά το άλλο, με τον Αμερικανό να πετυχαίνει 19 πόντους (αλλά και 4 λάθη), ενώ για τους ηττημένους οι Εβανς και Ερικ ξεχώρισαν.

ΣΤΕΝΟΣ ΚΟΡΣΕΣ Η ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ

Εξ αρχής η Νταρουσάφακα έδειξε πως θα είναι σκληρό καρύδι για το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Οζντεμίρογλου έκανε το 9-11 με ένα τρίποντο δείγμα των προθέσεων των Τούρκων και ο Έρικ με γκολ φάουλ το 11-14.

Η Χίμκι αντέδρασε προσωρινά, ο Τόμας βοήθησε με το πρώτο του καλάθι για το 19-16, ενώ ο Ζούμπκοβ με το τρίποντό του μετά από ριμπάουντ του, έγραψε το 22-16.

Η Νταρουσάφακα είχε εγκλωβιστεί στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Γκριν πέτυχε το καλάθι για το 27-18, με τον Μάρκοβιτς να οδηγεί την ομάδα του στην δεύτερη περίοδο με διαφορά 12 πόντων με σουτ από τα 6,75μ (30-18).

Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 13 πόντους (36-23), με την Νταρουσάφακα σιγά σιγά να συνέρχεται και να επιστρέφει στο σκορ. Ο Μαρκέλ Μπράουν οδήγησε την ομάδα του σε ένα 7-0 σερί για το 36-30 και το 39-33, ο Ντι Μποστ ανέλαβε πρωτοβουλίες για τους γηπεδούχους και έγραψε το 41-33, χωρίς βέβαια να έχει συνέχεια η επιθετικότητα της Χίμκι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Νταρουσάφακα να σκοράρει δις από την περιφέρεια για το 41-38, ενω ο Πέινερς σκόραρε για να φτάσουν οι Τούρκοι το ματς στον πόντο (41-40). Και όχι μόνο εκεί. Ο Μακάλουμ έδωσε προβάδισμα με τρίποντό του στην Νταρού με 41-43 αλλά και πάλι ο Ντι Μποστ πήρε από το χέρι την Χίμκι και την έστειλε στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή (45-43).

ΠΗΓΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΤΣ Η ΧΙΜΚΙ

Η Χίμκι μετά τον Ντι Μποστ είχε και τον Τζένκινς που είχε πρωτοβουλίες στο ματς. Οι γηπεδούχοι λοιπόν έτρεξαν ένα 11-6 επιμέρους με τον παλιό γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα να πετυχαίνει δύο τρίποντα για το 60-49, ο Έρικ μείωσε σε 60-51 και ο Ντάγκλας με τον Εβανς απάντησαν με το ίδιο νόμισμα για να φτάσει το ματς στο 63-57.

Ο Ντι Μποστ όμως δε το άφησε έτσι το ματς. Πήρε και πάλι το όπλο του και με δύο τρίποντα έγραψε το 69-57, το οποίο και ήταν το σκορ του δεκαλέπτου.

Η Νταρού δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, πίεσε για την ανατροπή και πλησίασε εκ νέου με τρεις βολές του Ντάγκλας για το 71-66.

Στο 9-2 επιμέρους της, η Χίμκι απάντησε με ένα 6-0 για το 77-66 του Τζόρνταν Μίκι, ο οποίος κάρφωσε εντυπωσιακά πανω στον Σαβάς. Και πάλι ήρθε αντίσταση από την Νταρουσάφακα, μέσω του Πέινερς αυτήν την φορά, με το σκορ να πηγαίνει στο 79-72.

Τα τρία τελευταία λεπτά του ματς είχαν τεράστιο ενδιαφέρον. Παρότι ξέφυγε η Χίμκι με 10 πόντους (83-73), οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους 5 με τρίποντο του Μπράουν με ένα λεπτό να απομένει.  Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν πως δεν αντέχουν την πίεση. Αφού έχασαν την μπάλα σε επαναφορά και είδαν τον Μακάλουμ να μειώνει στους 3, έχασε ο Ντι Μποστ την μπάλα στην επίθεση και η Νταρουσάφακα μείωσε γρήγορα σε 83-82 μέσω του Έβανς.

Και όμως η Χίμκι έχασε και την επόμενη κατοχή! Η Νταρουσάφακα ανάγκασε σε λάθος τον Ντι Μπο και με 13.4 για το τέλος η Νταρού επιτέθηκε μέσω του Έβανς ξανά.

Στο 83-84 και με 7 δευτερόλεπτα για το τέλος, ο Μίκι αποφάσισε να πάρει μόνος του την επίθεση και με ντράιβ κέρδισε το φάουλ. Εβαλε 2/2 βολές και η οι Ρώσοι κατέκτησαν τη νίκη μετά κόπων και βασάνων.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ