Τόμας: «Εξαιρετική διαχείριση από τον Πιτίνο, πάμε για νίκη στο ΣΕΦ»

Τόμας: «Εξαιρετική διαχείριση από τον Πιτίνο, πάμε για νίκη στο ΣΕΦ»

Ο Αμερικανός φόργουορντ μίλησε μετά την τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού επί την ΤΣΣΚΑ για την επίδραση του Πιτίνο στην ομάδα αλλά και το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Αμερικανός φόργουορντ μίλησε, επίσης, για την ανάγκη του Παναθηναϊκού να «χτίσει» στο θρίαμβο επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για το δεύτερο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» που ακολουθεί στο ΣΕΦ (4/1) με τον Ολυμπιακό, για τα εκτός έδρας ματς στο δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου της Euroleague και το στόχο των πλέι οφ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ΝτεΣόν Τόμας:

ΝτεΣόν, σας ενέπνευσε η έλευση του Ρικ Πιτίνο; «Σίγουρα! Η παρουσία του στον πάγκο μας γέμισε θετική ενέργεια, αυτοπεποίθηση και κυρίως κίνητρο, ενώ με τις συμβουλές του απλοποίησε το παιχνίδι μας. Ο κόουτς προχώρησε σε εξαιρετική διαχείριση του υλικού που έχουμε στην ομάδα. Κάναμε καλή δουλειά και μαζί μας πήρε την πρώτη νίκη του. Θα πρέπει, όμως, να συνεχίσουμε έτσι και να χτίσουμε στην εμφάνιση που είχαμε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ».

Είναι πολύ νωρίς, καθώς ο Πιτίνο μετράει λίγα εικοσιτετράωρα στην ομάδα. Ωστόσο, θεωρείς ότι η νίκη επί της ΤΣΣΚΑ ήταν έργο του νέου τεχνικού; «Κοίτα (σ.σ. γελάει). Είναι πολύ νωρίς σίγουρα, αλλά εμείς από την πρώτη στιγμή δείξαμε διάθεση να μάθουμε από τις συμβουλές του στο παιχνίδι και να βασιστούμε σε αυτές. Απέναντι στην ΤΣΣΚΑ δείξαμε μεγάλη διάθεση στην άμυνα, βοηθήσαμε με αλληλοκαλύψεις ο ένας τον άλλο, είχαμε τις σωστές αποστάσεις και μοιράσαμε όπως έπρεπε την μπάλα. Ακολουθήσαμε το πλάνο του, είχαμε θετική ενέργεια και πετύχαμε αυτό που θέλαμε».

Μία εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, την επόμενη αγωνιστική (4/1), αλλάζει εντελώς την εικόνα και την ψυχολογία της ομάδας; «Είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος ο Ολυμπιακός. Θα είναι ο πρώτος αγώνας για το 2019 μέσα σε μία δυνατή έδρα. Τους έχουμε κερδίσει δύο φορές μέχρι στιγμής σε Ελλάδα και Ευρώπη και σίγουρα θα είναι υποψιασμένοι. Εμείς το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε το κίνητρο που αποκτήσαμε με την αποψινή επιτυχία επί της ΤΣΣΚΑ, να πάμε στο ΣΕΦ και να τους κερδίσουμε».

Ο Παναθηναϊκός έχει εννέα εκτός έδρας ματς στο δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου της Euroleague. Πόσο εύκολο είναι να αλλάξει η εκτός έδρας ψυχολογία και να μπείτε πάλι σε τροχιά πλέι οφ; «Όπως είπε και ο κόουτς Ρικ, στόχος μας είναι να κερδίσουμε το 50% των εκτός έδρας στον δεύτερο γύρο. Θέλουμε να αρχίσουμε με μία-δύο εκτός έδρας νίκες και τα πλέι οφ θα πλησιάσουν. Αν κρατήσουμε αυτή την ενέργεια που δείξαμε απόψε, ο στόχος θα γίνει εφικτός».

Το ΟΑΚΑ ήταν κατάμεστο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και ο κόσμος που δεν ήταν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων δύσκολα μπορεί να καταλάβει το κλίμα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι σας. «Απέναντι στην ΤΣΣΚΑ ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός. Ειδικά η υποδοχή που επιφύλασσαν στον κόουτς ήταν φανταστική. Εκτιμούμε την προσφορά και τη συμπαράστασή τους και ανταποδίδουμε την αγάπη που μας δείχνουν».

Μία ευχή για το νέο έτος; «Το 2019 το βλέπουμε σαν μία νέα αρχή. Εύχομαι οι απίστευτοι φίλαθλοι που έχουμε να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουμε τόσο θερμά. Τους ευχαριστώ ειλικρινά για την συμπαράσταση τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ