Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι Τελ Αβίβ 91-79

Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι Τελ Αβίβ 91-79

Κέρδισε με 91-79 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Μαδρίτη με κορυφαίο τον Αγιόν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών, καθώς μετά την ήττα της από τη Φενέρμπαχτσε την περασμένη εβδομάδα επικράτησε με 91-79 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Ισπανία.

Οι Μαδριλένοι ανέβασαν στροφές στο τελευταίο δεκάλεπτο και έφτασαν στη νίκη με ευκολία, ενώ η Μακάμπι ήταν ανταγωνιστική για περίπου 35’, αλλά στο τέλος ξέμεινε από λύσεις και δυνάμεις.

Η Μακάμπι κατάφερε να «παγώσει» το ρυθμό του αγώνα και να μην επιτρέψει στους Ισπανούς να «απλώσουν» το παιχνίδι τους στο παρκέ. Με πολύ καλή άμυνα στην περιφέρεια, τον Τάιους να ελέγχει τα ριμπάουντ και τον Ρολ να έχει 4/4 τρίποντα η ομάδα του Σφαιρόπουλου είχε καταφέρει να «εγκλωβίσει» τη Ρεάλ και να είναι μέσα στο παιχνίδι για τα καλά.

Μάλιστα προηγήθηκε με 38-41 στο 17’ έχοντας τον έλεγχο της αναμέτρησης. Από την άλλη πλευρά οι Μαδριλένοι είχαν σε κακή βραδιά τον Γιουλ, ο οποίος στο ξεκίνημα του αγώνα είχε 0/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα και αντικαταστάθηκε από τον Καμπάτσο.

Την ίδια στιγμή με εξαίρεση τον Αγιόν, οι υπόλοιποι παίκτες δεν είχαν βρει το δρόμο για το καλάθι με συνέπεια να μην έχουν αυτό το αλέγκρο στυλ στο παιχνίδι τους. Ετσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες με σκορ 44-44.

Η Μακάμπι προσπαθούσε να μείνει μέσα στο παιχνίδι βρίσκοντας απαντήσεις στα καλάθια της Ρεάλ, αλλά οι Γιούλ, Ρούντι και Ράντολφ άρχισαν να ανεβάζουν τις στροφές στις «μηχανές» και η «βασίλισσα» να ξεφεύγει.

Η Μακάμπι μείωσε σε 69-65 στο 31’ και τότε αντιλήφθηκε πως οι δυνάμεις της την εγκατέλειπαν βλέποντας τη διαφορά να ανεβαίνει. Η Ρεάλ προηγήθηκε λοιπόν με 78-65 στο 34’ και δυο λεπτά αργότερα έφτασε τη διαφορά στους 18 πόντους (87-69) δίνοντας στη νίκη της χαρακτήρα θριάμβου.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Μαδριλένους, που κατέβασαν στροφές στο τελευταίο δίλεπτο, να προηγούνται με 91-79.

Από την ομάδα του Λάσο οι Αγιόν (18π., 9ρ.), Φερνάντεθ )13π. 5ρ.) και Γιούλ (11π. 9ας) ήταν οι κορυφαίοι, ενώ για τους Ισραηλινούς, που ξέμειναν από δυνάμεις στο τέλος οι Ρολ (23π., 6/7τριπ) και Τάιους (17π., 8/10διπ, 8ρ) προσπάθησαν

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 44-44, 69-62, 91-79.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ