ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μακάμπι Τελ Αβίβ 76-93

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μακάμπι Τελ Αβίβ 76-93

Τεράστια νίκη της Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου με 93-76 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Άλλη ομάδα με τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο της, ο οποίος έχει καταφέρει να μετατρέψει μια τελειωμένη χρονιά σε μάχη για την 8άδα.

Η δουλειά του Γιάννη Σφαιρόπουλου πιάνει τόπο στο Τελ Αβίβ. Η Μακάμπι ήταν απολαυστική στην Μόσχα και παρέσυρε την ΤΣΣΚΑ με σκορ 93-76, με τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού να… διδάσκει άμυνα τους Μοσχοβίτες και να κατακτάει μία τεράστια νίκη.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν ανταγωνιστικό για ένα ημίχρονο, είδε την τριάδα των Πουκλ, Ρίζικ και Βοϊνοβιτς να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να του δώσει την έξτρα βοήθεια, όμως ο Ιοβέλ Ζούσμαν ήταν όλα τα λεφτά. Ο 20χρονος παίκτης της Μακάμπι είχε 4/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/1 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 28 λεπτά παιχνιδιού και μαζί με τον βράχο Τάιους (12 π. και 4 τάπες), έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου!

Η Μακάμπι έκανε ένα καλό ξεκίνημα στο ματς, όμως μετά το αρχικό 5-4, οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα 11-0 σερί για το +12 τους. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου ξύπνησε και μείωσε με τον Κέιν σε 16-9, με τον Τάιους να ροκανίζει κι άλλο τη διαφορά.

Ο Ομπράιαντ πέτυχε το 19-15, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στον πόντο, όμως το 4-0 της ΤΣΣΚΑ έφερε το 23-18.

Η Μακάμπι έκλεισε το δεκάλεπτο ούσα μόλις 2 πόντους πίσω. Και αυτό εδειχνε κάτι. Η άμυνα της ομάδας του Λαού ήταν λόγος ανησυχίας για τον Ιτούδη, με το σκορ να γίνεται 29-32 σε 4 λεπτά. Ο Κέιν πόσταρε τον Χάκετ, ο Ιταλοαμερικανός γκαρντ του απάντησε για το 34-34, με τον Ζούσμαν να έχει πάρει το όπλο του και να εκτελεί δις από τα 6,75μ για το 36-40.

Το ματς είχε πάρει φωτιά, ο Ντε Κολό πέτυχε το 39-42, αλλά οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο με το 39-46 να γίνεται από τον Τάιους.

Το 41-46 κρατούσε ζεστό το ενδιαφέρον για το δεύτερο μέρος, με την ΤΣΣΚΑ να στηρίζει πολλά σε Χάντερ και Ντε Κολό για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα (48-48).

Οι φιλοξενούμενοι είχαν έναν φοβερό και τρομερό Τάιους στην άμυνα, την ώρα που ο Κέιν με ανάποδο λέι απ έγραψε το 51-56. Ο Κουρμπάνοφ μείωσε στους δύο, αλλά η Μακάμπι ήταν πολύ σκληρή για να πεθάνει. Το τρίποντο του Βοροντσέβιτς και το δίποντο του Ομπράιαντ έκαναν το 59-62 με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 62-64.

Η Μακάμπι έλεγχε την εναέρια κυκλοφορία, έτσι προσπέρασε με 5 πόντους (62-67) στην Μόσχα, με Χάντερ από την μία και Ζούσμαν από την άλλη να σκοράρουν εκατέρωθεν για τις ομάδες τους.

Η ΤΣΣΚΑ έδειχνε σοκαρισμένη από την ομάδα του Σφαιρόπουλου! Ο Ντι Μπαρτολομέο μάλιστα έστειλε τη διαφορά στους 10 πόντους σε δυο φάσεις (66-76 και 68-78), αλλά απευθείας η ΤΣΣΚΑ έριξε την απόσταση στους 6.

Σε όλο αυτό το διάστημα η Μακάμπι είχε να αντιμετωπίσει και μία εχθρική διαιτησία, όμως η άμυνα των Ισραηλινών ήταν η αιτία ενός ακόμα 6-0 για το 70-82.

Η Μακάμπι ειδε την ΤΣΣΚΑ να… σπρώχνεται στις βολές, ο Ρολ δεν φοβήθηκε και πέτυχε το 74-84 και ουσιαστικά έβαλε τέλος στο ματς!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ