Ολυμπιακός – Χίμκι 71-57

Ολυμπιακός – Χίμκι 71-57

Με τους Παπανικολάου, Μιλουτίνοφ, Βεζένκοφ να ηγούνται και τους παίκτες του Μπλατ να παίζουν άμυνα για σεμινάριο, ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα της Χίμκι με 71-57. Στο 12-7 η ομάδα του Μπλατ, αποθεώθηκε από τον κόσμο ο Μπαρτζώκας.

Παράσταση για έναν ρόλο στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό να πραγματοποιεί μία άρτια εμφάνιση απέναντι στην Χίμκι και να επικρατεί άνετα με σκορ 71-57 για την 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι Ερυθρόλευκοι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έκαναν γνωστές τις διαθέσεις του και δεν άφησαν και πολλά περιθώρια στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα,η οποία «εγκλωβίστηκε» στις αμυντικές… δαγκάνες των Πειραιωτών.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε πολλούς πρωταγωνιστές, όλοι προσέφεραν στο αμυντικό κομμάτι, και ο Ολυμπιακός έφτασε ξεκούραστα στα 12-7 για την κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας, με το πρόγραμμα που ακολουθεί πλέον να είναι κομβικότατο για τη συνέχεια, αφού πρώτα αγωνίζεται εκτός έδρας με την Φενέρμπαχτσε.

Αναφορικά με τους κορυφαίους της αναμέτρησης; Για ένα ακόμα ματς ο Μιλουτίνοφ ήταν εξαιρετικός με 13 πόντους, 7 ριμπάουντ και 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ η έκπληξη της βραδιάς ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ με 14 πόντους και 2/3 τρίποντα, την ώρα που ο Κώστας Παπανικολαου προσέφερε για την ομάδα του 14 πόντους με 4/7 προσπάθειες από τα 6,75μ. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Τζόρνταν Μίκι με 21 πόντους, με τον Κρόκερ να ακολουθεί στους 10 πόντους.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΒΛΕΠΕ ΣΤΟ Α ΜΕΡΟΣ Ο ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ

Ο Ολυμπιακός πέρασε στο παρκέ με τον Σάσα Βεζένκοφ να φέρνει το πρώτο ρήγμα στην άμυνα της Χίμκι. Μάλιστα με πάσα του στον Παπανικολαου και εύστοχο τρίποντο έγινε το 5-0, με τον Γκιλ να μειώνει και τον Γκος να σκοράρει από τα 6,75μ για το 8-3. Ο Μιλουτίνοφ κάρφωσε για το +7 (10-3), με την ομάδα του Πειραιά να τρέχει σαν… σίφουνας στο τρανζίσιον για να φτάσει τη διαφορά στους 11 πόντους (14-3), με 4:10 για το δεκάλεπτο. Οι Ρώσοι μείωσαν με ένα 6-2 επιμέρους για το 16-9, ο Πρίντεζης «χτύπησε» ξανά για το +9 και το +11 με συνεχόμενα ποσταρίσματα. Το δεκάλεπτο τελείωσε στο 20-11 με τον Ολυμπιακό να έχει επιβάλλει από την αρχή τον νόμο του στο φαληρικό κλειστό.

Βέβαια η ομάδα του Μπαρτζώκα δεν είχε έρθει για… τουρισμό στο Φάληρο. Σε δύο λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο κράτησε στο μηδέν τον Ολυμπιακό και σκόραρε τέσσερις πόντους για το 20-15. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν εκτός ματς στο πρώτο μισό της περιόδου, κλείνοντας ένα άγονο 5λεπτο για να πετύχει το τρίποντο ο Κρόκερ με την Χίμκι να πλησιάζει στο 20-18.

Επιστρέφοντας από εσπευσμένο τάιμ άουτ του Μπλατ ο Παπανικολάου ξεκόλλησε την ομάδα του με ένα τρίποντο, όμως οι Ρώσοι πλησίασαν στον πόντο.

Από εκεί και έπειτα οι Ερυθρόλευκοι έχτισαν τα δικό τους σερί, ο Μιλουτίνοφ κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ, πέτυχε ένα γκολ φάουλ για το 27-22 και με βολές του έγινε και το 29-22. Ο Ολυμπιακός συνέχισε το σερί του και ο Στρέλνιεκς με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο πραγματοποίησε το 32-22, με τους Πειραιώτες να μπαίνουν στα αποδυτήρια με 10 πόντους προβάδισμα.

Όπως ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο. Με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Ο Βεζένκοφ ήταν η αιτία του 38-24, αφού πέτυχε 5 πόντους για τους γηπεδούχους, με τη Χίμκι να πλησιάζει και πάλι στους 10 (38-28) μέσω του Γκιλ. Το νέο τρίποντο του Παπανικολάου έφερε το 41-28, με τον Έλληνα φόργουορντ να είναι.. καυτός από την περιφέρεια και να πετυχαίνει με τον ίδιο τρόπο και το 46-28…

Ο «Παπ» προκάλεσε και το 48-28 με τη διαφορά για πρώτη φορά να εκτοξεύεται στους 20 ποντους. Οι Ερυθρόλευκοι παρουσιάζονταν απόλυτοι στο παρκέ, ο Τουπάν είχε βοήθησε στο αμυντικό τρανζίσιον και με το τρίποντο του Στρέλνιεκς και πάλι στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Ολυμπιακός οδηγήθηκε στην τέταρτη περίοδο με το υπέρ του 55-36.

Η άμυνα της Χίμκι ενεργοποιήθηκε ξανά, όμως το συγκρότημα του Μπαρτζώκα έμεινε χαμηλά στο σκοράρισμα και σε αυτό το δεκάλεπτο. Ο μοναδικός που απειλούσε πραγματικά για τους Ρώσους ήταν ο Τζόρνταν Μίκι ο οποίος έκανε το 57-41, με τον Μιλουτίνοφ πάντως να πετυχαίνει το +18 (59-41) της ομάδας του από τις βολές.

Ο Στρέλνιεκς πραγματοποίησε το 62-43 με νέο τρίποντό του, με τους Ερυθρόλευκους να πιστεύουν κάπου εκεί ότι το παιχνίδι τελείωσε. Η Χίμκι έτρεξε γρήγορα ένα 7-0 σερί για το 62-50, αλλά και πάλι ο Βεζένκοφ «εκτέλεσε» από τα 6,75μ για το 64-49. Με 2μιση λεπτά να απομένουν για τη 12η νίκη της ομάδας του Πειραιά, η Βιάλτσεφ απάντησε με ένα ακόμα τρίποντο. Η συνέχεια άνηκε στον Βεζένκοφ, ο οποίος πέτυχε δύο τρίποντα με το τελικό 71-57 ως ένα σημείο να θεωρείται και τιμητικό για τους φιλοξενούμενους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ