Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός 82-69

Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός 82-69

Κατήφορος χωρίς τέλος για τον Παναθηναϊκό που παραδόθηκε και στην Ζαλγκίρις στο Κάουνας, γνωρίζοντας την ήττα με 82-69. Όνειρο πλέον η 8αδα για τους πράσινους, οι οποίοι ούτε με Πιτίνο, ούτε με Κιλπάτρικ καταφέρνουν να αλλάξουν την κατάσταση.

Για ένα ακόμα παιχνίδι μακριά από την έδρα του ο Παναθηναϊκός «κατέρρευσε» στο τέλος και γνώρισε την ήττα με 82-69 από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στη Λιθουανία.

Οι πράσινοι και πάλι ήταν μεν καλύτεροι σε σχέση με το παρελθόν, αλλά είναι προφανές πως αυτό δεν φτάνει για να μπορέσει να προλάβει το τρένο της πρόκρισης, που αρχίζει να ξεμακραίνει…

Πλέον θα πρέπει να κάνουν υπερβάσεις απο εδώ και πέρα μακριά από την Αθήνα και ασφαλώς να μην χάσουν ούτε ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς πολύ δυνατά με έμφαση στην άμυνά του, πιέζοντας στην περιφέρεια και με αιφνιδιασμούς στην επίθεση. Οι πράσινοι έκλεψαν μπάλες, χάλασαν το παιχνίδι της Ζαλγκίρις και κατάφεραν να προηγηθούν με δέκα πόντους διαφορά (16-26 στο 12’) με τους Γκιστ και Τόμας να έχουν καλές στιγμές.

Η Ζαλγκίρις ψήλωσε το σχήμα της με τους Ντέιβις και Τόμπσον στη ρακέτα, βρήκε λύσεις στην άμυνά της και με σερί 11-0 επέστρεψε στο παιχνίδι (27-26 στο 14’).
Ο Παναθηναϊκός βρήκε πάλι τον εαυτό του, με τον Καλάθη να οργανώνει και τον Παπαγιάννη να σκοράρει κατάφερε να τελειώσει το πρώτο μέρος έχοντας προβάδισμα με 33-37.

Οι Λιθουανοί στο τρίτο δεκάλεπτο έκαναν σερί 13-0 και προηγήθηκαν με 46-37 στο 25’ με τρομερή άμυνα και τον Ουάιτ να κάνει «πράγματα και θαύματα» στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός ήταν υπνωτισμένος, χωρίς ενέργεια στην άμυνά του, χωρίς αλληλοκαλύψεις και κυρίως με κακές επιλογές στην επίθεση.

Παρόλα αυτά μείωσε σε 48-46 στο 27’ με τον Κιλπάτρικ, αλλά και πάλι ο Ουάιτ ήταν εκεί και μαζί με τον Ουόλκαπ… σκότωσαν τον Παναθηναϊκό.

Ο Καλάθης άρχισε αδικαιολόγητα να σουτάρει τρίποντα, επειδή τον προκαλούσε η άμυνα της Ζαλγκίρις με συνέπεια να μην υπάρχει σοβαρή οργάνωση στο παιχνίδι και κυρίως η επίθεση να είναι μονοδιάστατη με πολλά άστοχα σουτ. Ετσι η διαφορά έφτασε και τους 15 πόντους ( 76-61 στο 38’) με τους Λιθουανούς να έχουν στα χέρια τους το παιχνίδι και να κάνουν… σόου με καρφώματα. Ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε και γνώρισε μια ακόμα ήττα μακριά από την έδρα του με το τελικό

Από τη Ζαλγκίρις οι Ουάιτ (15π., 6/7διπ, 1/1τριπ), Γκριγκόνις (13π., 2/3διπ, 2/3τριπ) και Ουόλτερ (10π.) ήταν οι καλύτεροι.

Από τον Παναθηναϊκό διασώθηκαν οι Τόμας (14π.) και Γκιστ (8π.).

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 33-37, 52-51, 82-69

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ