Σφαιρόπουλος: «Σημαντικό το ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είναι τελικός»

Σφαιρόπουλος: «Σημαντικό το ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είναι τελικός»

Ο Ελληνας τεχνικός της Μακάμπι τόνισε ότι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι σημαντικό, ωστόσο, αυτό που προέχει για την ομάδα του είναι το ντέρμπι με την Χάποελ Τελ Αβίβ.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει βελτιωθεί αισθητά και έχει πετύχει σπουδαίες νίκες στην Ευρωλίγκα, οι οποίες την έχουν βάλει ξανά στο κόλπο για την 8άδα και την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Την επόμενη εβδομάδα η ομάδα του Ελληνα τεχνικού θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στο Τελ Αβίβ, για την 20η αγωνιστική, με τον Σφαιρόπουλο να τονίζει ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο παιχνίδι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τελικός για τις δύο ομάδες. «Είναι κρίσιμο παιχνίδι, αλλά υπάρχουν περιθώρια και για τους δύο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό: «Εντάξει, δεν είναι και τελικός. Είναι κρίσιμο παιχνίδι, αλλά υπάρχουν περιθώρια και για τους δύο. Για εμάς προέχει το ντέρμπι με την Χάποελ Τελ Αβίβ και μετά θα σκεφτούμε τον Παναθηναϊκό».

Για την αλλαγή στην εικόνα της Μακάμπι: «Το μυστικό είναι η δουλειά, να βάζεις τις αρχές και να περάσεις την φιλοσοφία σου. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πολύ καλά, ενώ δεν ήταν καλά και ψυχολογικά. Δυστυχώς τον πρώτο μήνα δεν προπονηθήκαμε πολύ γιατί είχαμε και τη διακοπή των εθνικών ομάδων. Στη συνέχεια βελτιωνόμασταν, βάζαμε σιγά – σιγά πράγματα, παίζουμε πιο γρήγορα τώρα, αλλα το πιο σημαντικό είναι ότι παίζουμε σαν ομάδα και στην άμυνα και στην επίθεση. Είναι γεγονός ότι κάποιοι φαίνονται, αλλά αυτό συμβαίνει μέσα από την ομάδα.  Δεν είχαμε ασίστ, δημιουργία και πλουραλισμό στην επίθεση. Με την ομαδικότητα έχουν μπει στην εξίσωση όλοι οι παίκτες. Είναι νωρίς και δεν πανηγυρίζουμε, αφού είμαστε ακόμα σε δύσκολη κατάσταση, αλλά θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος θα δούμε τι θα καταφέρουμε».

Για τον Παναθηναϊκο: «Στον Παναθηναϊκό κόστισαν κάποια κενά διαστήματα στο παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις, το οποίο είδα στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι βελτιωμένος και παίζει με μεγαλύτερη διάθεση στην άμυνα. Για μένα είναι μια ομάδα σε ανοδική περίοδο, αλλά ρόλο παίζει και το πρόγραμμα, οπότε δεν ξέρω αν θα προλάβει να πετύχει τους στόχους του».

Για τον κόσμο της Μακάμπι φωνάζει συχνά το όνομα του: «Είναι μεγάλη υπόθεση η επιστροφή του κόσμου, ο οποίος είχε απογοητευτεί λίγο και τώρα χαίρομαι που έχουμε και πάλι θερμό κοινό. Μας βοηθούν πολύ και χαιρόμαστε με τη σειρά μας που τους ανταποδίδουμε τη στήριξη. Ο κόσμος είναι ο έκτος παίκτης. Είναι πολύ σημαντικό και για μένα να αναγνωρίζεται η αλλαγή που έχει έρθει. Δουλεύουμε χωρίς τυμπανοκρουσίες για να βελτιώσουμε την ομάδα. Είναι σημαντικό και για τους ιδιοκτήτες να πάει καλά η ομάδα, γιατί είναι κοντά στην ομάδα σε ό,τι και αν χρειάζεται. Όλοι μαζί προσπαθούμε να φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Για τον Ολυμπιακό: «Δεν έχω προλάβει να τον δω πολύ, συχνά παίζουμε την ίδια ώρα ή ταξιδεύουμε. Ο Ολυμπιακός έχει σταθερή απόδοση, αρκετούς παίκτες σε καλή κατάσταση, έχει σταθεροποιηθεί στις θέσεις που βρίσκεται και έχει βάλει τις βάσεις να πάει και ψηλότερα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ