«Τελικός» για Παναθηναϊκό, ψάχνει διπλό τετράδας ο Ολυμπιακός

«Τελικός» για Παναθηναϊκό, ψάχνει διπλό τετράδας ο Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν δύσκολες εκτός έδρας δοκιμασίες, με τους πράσινους να αντιμετωπίζουν στο Τελ Αβίβ τη Μακάμπι σε ένα ματς ζωής ή θανάτου, και τους ερυθρόλευκους να τεστάρουν τις δυνάμεις τους για την τετράδα με τη Φενέρ στην Πόλη.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια για την 20η αγωνιστική της Euroleague. Οι πράσινοι αντιμετωπίζουν στο Ισραήλ τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου, σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο, με το τριφύλλι να μην έχει το παραμικρό περιθώριο για ήττα. Από την άλλη οι ερυθρόλευκοι έχουν ταξιδέψει στην αγαπημένη τους Πόλη, για να παίξουν απέναντι στην πανίσχυρη Φενέρμπαχτσε των Ομπράντοβιτς και Σλούκα, όπου θέλουν μια μεγάλη νίκη που θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην τετράδα της EuroLeague.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ θα κάνει την αρχή κόντρα στην τούρκικη ομάδα στις 19:30, στο γήπεδο όπου ηττήθηκε το 2017 στον τελικό της Euroleague. Κι αυτή τη φορά η ατμόσφαιρα θα είναι εχθρική και το γήπεδο κατάμεστο, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει την υπέρβαση που θα τον βάλει για τα καλά στο κόλπο του πλεονεκτήματος και όχι μόνο. Οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό πρόβλημα και αναμένεται να είναι πλήρης στο ντέρμπι της αγωνιστικής.

Λίγη ώρα αργότερα στο Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη φορμαρισμένη Μακάμπι, σε ένα παιχνίδι που δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Οι πράσινοι, μετά την ήττα στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις δεν έχουν περιθώρια για άλλο αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ η βαθμολογία μιλάει από μόνη της. Το τριφύλλι έχει ρεκόρ 8-11 και βρίσκεται εκτός οκτάδας, ενώ οι Ισραηλινοί έχουν μια νίκη λιγότερη, πράγμα που σημαίνει πως με ήττα ο Παναθηναϊκός «βυθίζεται» ακόμα περισσότερο.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Ρικ Πιτίνο πρέπει να βρει λύση για την απουσία του Νίκου Παππά, ο οποίος υπέστη στη χθεσινή προπόνηση ρήξη χιαστού και θα χάσει όλη τη σεζόν, ενώ εκτός έμεινε για λόγους τακτικής και ο Στέφαν Λάσμε, αλλά και ο Κιθ Λάνγκφορντ που ακόμα είναι τραυματίας. Το μόνο θετικό για τον Αμερικανό τεχνικό του Παναθηναϊκού είναι πως θα έχει κανονικά στη διάθεση του τον Εϊντριαν Πέιν, ενώ στην αποστολή είναι και ο Ίαν Βουγιούκας.

Για τη Μακάμπι εκτός θα είναι ο ΝτιΆντρε Κέιν, αλλά είναι πιθανό ο Γιάννης Σφαιρόπουλος να έχει στην αποστολή μετά από πολύ καιρό τον Τζέρεμι Πάργκο. Τέλος, στα άλλα παιχνίδια της βραδιάς, η Αρμάνι Μιλάνο υποδέχεται την Ζάλγκιρις, ενώ η Ρεάλ την Αναντολού Εφές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

19:30 Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός
21:30 Μακάμπι – Παναθηναϊκός
21:45 Αρμάνι Μιλάνο – Ζάλγκιρις
22:00 Ρεάλ – Αναντολού Εφές

Και η βαθμολογία:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ