Ολυμπιακός: Και στην Κίνα υπάρχουν λαυράκια…

Ολυμπιακός: Και στην Κίνα υπάρχουν λαυράκια…

Οι Ερυθρόλευκοι κοιτούν τους «κομμένους» του ΝΒΑ, αλλά υπάρχουν και γκαρντ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού που ξεχωρίζουν για την ομάδα του Πειραιά.

Η μεταγραφική περίοδος είναι ανοιχτή για όλες τις ομάδες της Ευρωλίγκας που ψάχνουν τρόπο ενίσχυσης ενόψει της τελικής ευθείας της κανονικής διάρκειας. Στον Ολυμπιακό ψάχνουν τον παίκτη που θα ολοκληρώσει το ρόστερ για τη συνέχεια της σεζόν. Ένα γκαρντ που θα προσφέρει λύσεις στην περιφέρεια της ομάδας ενόψει των εναπομεινάντων αγώνων στην διοργάνωση.

Ο Μπλατ όπως κατά καιρούς λέει, τσεκάρει όλη την υφήλιο για αθλητές που μπορούν να συμπληρώσουν το παζλ του. Δεν είναι όμως μονάχα οι «κομμένοι» του ΝΒΑ που τον ενδιαφέρουν. Ο προπονητής του Ολυμπιακού βλέπει μπάσκετ σε όλο τον κόσμο με την Κίνα να είναι μία αγορά που θα μπορούσε και με το παραπάνω να τον απασχολήσει.

Βρισκόμαστε στην 38η στροφή του κινέζικου πρωταθλήματος και μερικές ομάδες ήδη σκέφτονται την επόμενη σεζόν, αφού δεν κατάφεραν να περάσουν στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Μπορούμε άνετα να βρούμε… διαμαντάκια από αυτά τα πρωταθλήματα που θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον Μπλατ. Ας τα πάρουμε ένα-ένα.

Guangdong Southern Tigers: Μάλκολμ Ντιλέινι. Ο παλιός παίκτης του Μπαρτζώκα έχει 19,5 πόντους ανά παιχνίδι, όμως απολαμβάνει την κορυφή του πρωταθλήματος και η ομάδα του δεν θα τον αφήσει ποτέ να φύγει πριν την ολοκλήρωση της λίγκας. Αφήστε δε που δεν ενδιαφέρεται και ο ίδιος.

Liaoning Flying Leopards: Λέστερ Χάντσον. Είναι περισσότερο σούτινγκ γκαρντ από ότι πλέι μέικερ. Αυτό τον φέρνει στους 27,9 πόντους κατά μέσο όρο και δεύτερη την ομάδα του στο πρωτάθλημα.

Shenzhen Leopards: Δύο διαφορετικές περιπτώσεις εδώ. Ο Ντουάιτ Μπάικς που είχε απασχολήσει στο παρελθόν και επί Σφαιρόπουλου τον Ολυμπιακό, έχει κατά μέσο όρο 20,7 πόντους ενώ δίπλα του είναι ο Κένι Μπόιντον με 26,5 και 4,8 ασίστ.

Zhejiang Guangsha Lions: Στην ομάδα του Γιάννη Μπουρούση κυριαρχεί η φυσιογνωμία του Κόρτνεϊ Φόρτσουν. Ο κοντοπίθαρος γκαρντ έχει 24.3 πόντους κατά μέσο όρο, πασάρει 11,3 ασίστ ανά παιχνίδι και έχει 8,3 ριμπάουντ ανά ματς!

Shougang Beijing Ducks: Ο παίκτης που θα ταίριαζε γάντι επειδή έχει ευρωπαϊκή εμπειρία αλλά απορρίπτεται λόγω χαρακτήρα είναι ο Άαρον Τζάκσον. Φέτος έχει 24,1 πόντους κατά μέσο όρο, όμως πολύ δύσκολα θα ασχοληθεί με αυτον ο Μπλατ.

Xinjiang Flying Tigers: Παικταράς με τα όλα του. Τον ξέρουμε όλοι από την θητεία του στην Μπασκόνια. Ο λόγος για τον Ντάριους Ανταμς που κάθε μέρα αποδεικνύει ότι δεν είναι για την Κίνα. Σε 38 αγωνιστικές έχει το φοβερό ρεκόρ των 37,6 πόντων ανά ματς, την ώρα που μοιράζει 8,1 ασ, ενώ έχει και 7,4 ριμπάουντ! Ταιριάζει στον Μπλατ; Γιατί όχι. Μπορεί να φύγει; Οχι εάν δεν αποκλειστεί η ομάδα του από τη συνέχεια.

Guangzhou Long-Lions: Ο Κάιλ Φογκ είναι γνωστός από το πέρασμά του στην Μάλαγα. Στην Κίνα πάντως τα πηγαίνει εξαιρετικά έχοντας 34,2 πόντους κατά μέσο όρο με 8,1 ριμπ και 7,8 ασίστ ανά ματς. Αξίζει η περίπτωσή του; Ισχύει ότι και στον Άνταμς με τον Ολυμπιακό να περιμένει τον αποκλεισμό του στα πλέι οφ για να κινηθεί εάν θέλει να τον κάνει δικό του.

Shandong Golden Stars: Στα 31 του πια ο Τάι Λόουσον έχει ζήσει τα πάντα στο ΝΒΑ. Τώρα στην Κίνα είναι πρώτο βιολί μαζί με Γκάουντλακ και Μοτεγιούνας, σε μία ομάδα που έχει 27,4 πόντους κατά μέσο όρο και 9,2 ασίστ.

Jilin Northeast Tigers: Και εδώ υπάρχει θησαυρός σε όποιον θέλει ποιοτικό γκαρντ. Ο Ντομινίκ Τζόουνς έχει 28,6 πόντους ανά ματς και 7,6 ασίστ. Η ομάδα του είναι στο όριο να μείνει εκτός πλέι οφ. Αρα μετά θα κάθεται, οπότε όποιος θέλει μπορεί αυτόματα να κινηθεί για την απόκτησή του.

Jiangsu Nangang Dragons: Το όνομα αυτού, Ντόναλντ Σλόαν. Ο γκαρντ από την Αμερική στα 31 του έχει κάτι παραπάνω από 25 πόντους μέσο όρο. Από το 1,90μ που κοιτάει τον κόσμο μπορεί να κάνει πολλά στην Ευρώπη, ή μάλλον πολλά περισσότερα από ότι προσφέρει στην Κίνα.

Qingdao Eangles: Το απόλυτο κλέψιμο και ο παίκτης που έχει προταθεί από το γραφείο μάνατζέρ του και στον Ολυμπιακό αλλά και στον Παναθηναϊκό στο παρελθόν. Ο Τζόναθαν Γκίμπσον είναι μία καλαθομηχανή που φορτώνει τα καλάθια στην Κίνα με 34,5 πόντους ανά παιχνίδι. Μπορεί να μπει σε καλούπι; Κανείς δεν ξέρει…

Nanjing Tongxi Monkey Kings: Οσο πέφτουμε σε βαθμολογική κατάσταση, τόσο πιο πιθανούς στόχους βρίσκουμε επειδή οι ομάδες ψάχνουν τρόπο να απεμπλακούν από συμβόλαια. Ενας από αυτούς ο Τζόσεφ Γιάνγκ που έχει 35,5 πόντους κατά μέσο όρο και περίπου 5 ριμπάουντ και ασίστ ανά ματς.

Tianjin Gold Lions: Σαν το παλιό κρασί ο Τέιλορ Ρότσεστι στην Κίνα. Στα 33 του κάνει πλάκα στους αντιπάλους του έχοντας 33,7 πόντους κατά μέσο όρο και 9,6 ασίστ. Αξίζει το ρίσκο; Το μόνο σίγουρο είναι ότι περνάει τέλεια στην Κίνα και μας το δείχνει αυτό με τα ποσταρίσματά του.

Sichuan Blue Whales: Άλλη μία καλαθομηχανή είναι ο Τζαμάλ Φράνκλιν. Πιο σούτινγκ γκαρντ από ότι πλέι μέικερ, ο Αμερικανός τα 27 του πετυχαίνει 33,3 πόντους κατά μέσο όρο και κατεβάζει 10,1 ριμπάουντ. Δυνατός παίκτης που πασάρει κι όλας…

Beijng Dragons: Μικρός στο δέμας, όμως είναι ο απόλυτος επιθετικός σταρ στην Λίγκα. Ο Πιέρ Τζάκσον που μας συστήθηκε στην Φενέρμπαχτσε, έχει στην τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος 39,8 πόντους κατά μέσο όρο! Αυτό δεν λέει κάτι πάντως επειδή δεν θυμίζει τον παίκτη που ο Μπλατ θα ήταν ικανοποιημένος από την βελτίωσή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ