Ολυμπιακός: Το πρόγραμμα φωτιά και το καμπανάκι κινδύνου

Ολυμπιακός: Το πρόγραμμα φωτιά και το καμπανάκι κινδύνου

Μη γίνει το όνειρο του πλεονεκτήματος έδρας, εφιάλτης ακόμα για πρόκριση στα πλέι οφ για τους Ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε κατά κράτος από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και δυστυχώς… ντούμπλαρε τις ήττες του μετά το κακό βράδυ στην Κωνσταντινούπολη με την Φενέρμπαχτσε.

Η ήττα αυτή τον άφησε στο 12-9 στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας, με τους Ερυθρόλευκους να μένουν στην έκτη θέση της κατάταξης, όντας σε ισοβαθμία με τους Καταλανούς. Απομένουν 9 παιχνίδια για το συγκρότημα του Μπλατ. Αρχικά για να εξασφαλίσει τα πλέι οφ και στη συνέχεια να δει ποια θέση θα… καπαρώσει.

Γιατί λέμε όμως να εξασφαλίσει τα πλέι οφ; Επειδή το πρόγραμμα που έχει ο Ολυμπιακός στις επόμενες 9 αγωνιστικές είναι Γολγοθάς και απέναντι σε ομάδες που παίζουν τα ρέστα τους!

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Η Μακάμπι προερχόμενη από την ήττα στη Βιτόρια, φιλοξενεί τους Ερυθρόλευκους στο Τελ Αβίβ την 22η αγωνιστική, σε ένα ματς που είναι ο θάνατός σου ή ζωή μου για την είσοδό της στα πλέι οφ. Κάθε ματς είναι σημαντικό για το συγκρότημα του Σφαιρόπουλου, που η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε να παίζει τελικό απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Ακολουθεί το παιχνίδι στην Τουρκία με την Αναντόλου Εφές, που θέλει έναν διώκτη λιγότερο για την τέταρτη θέση. Οι Τούρκοι μάλιστα θα προέρχονται από το ματς στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και την εντός έδρας εύκολη αποστολή με την Γκραν Κανάρια, σε μία περίοδο που θα υπάρχει και η διακοπή των κυπέλλων σε όλη την Ευρώπη.

Την πρώτη ημέρα του Μάρτη, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ, ενώ ακολουθεί η αναμέτρηση στην Ποντγκόριτσα με την Μπουντούτσνοστ που δεν αστειεύεται μπροστά στο κοινό της. Το ξέρουν καλά αυτό οι ΤΣΣΚΑ, Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης που έχουν φύγει από εκεί με την ήττα στις αποσκευές τους.

Η 26η αγωνιστική έχει ταξίδι στην πόλη της μόδας, με την Αρμάνι Μιλάνο να είναι όπως πάντα αφιλόξενη εκεί και φέτος ανανεωμένη προς το καλύτερο. Ακολουθεί η διπλή εβδομάδα -η τελευταία για φέτος- που έχει την Μπάγερν στο ΣΕΦ (19 Μαρτίου) και την Γκραν Κανάρια στην Ισπανία (21 Μαρτίου) και μετά είναι τα ματς με την Ζαλγκίρις και την Νταρουσάφακα στο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχοντας το 12-9 αυτήν την στιγμή στην κανονική διάρκεια, απειλείται ακόμα και με 12-14 εάν δεν περάσει από την Ποντγκόριτσα! Ξέρουμε προτρέχουμε, όμως το πρόγραμμα των Ερυθρόλευκων δεν αφήνει πολλά περιθώρια, με τα πλέι οφ να κρίνονται στις 15-16 νίκες και τους παίκτες του Μπλατ αυτήν την στιγμή να είναι στα σχοινιά ακόμα και για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

22η αγωνιστική στην Μακάμπι (7 Φεβρουαρίου)

23η αγωνιστική στην Εφές (21 Φεβρουαρίου)

24η αγωνιστική με την ΤΣΣΚΑ (1 Μαρτίου)

25η αγωνιστική στην Μπουντούτσνοστ (8 Μαρτίου)

26η αγωνιστική στην Αρμάνι Μιλάνο (14 Μαρτίου)

27η αγωνιστική με την Μπάγερν Μονάχου (19 Μαρτίου)

28η αγωνιστική στην Γκραν Κανάρια (21 Μαρτίου)

29η αγωνιστική με την Ζαλγκίρις (29 Μαρτίου)

30η αγωνιστική με την Νταρουσάφακα (5 Απριλίου)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ