Παναθηναϊκός – Εφές 88-75

Παναθηναϊκός – Εφές 88-75

Ο Παναθηναϊκός είναι «ζωντανός»! Με έναν διαστημικό Καλάθη που άγγιξε το triple double (20π., 13ασ., 8ριμπ.), οι πράσινοι κατατρόπωσαν την Εφές με 88-75 και διατήρησαν τις ελπίδες τους για πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας!

Με τη δύναμη της έδρας του ο Παναθηναϊκός κέρδισε 88-75 την Εφές Αναντολού στο ΟΑΚΑ και έμεινε μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης στα πλέι όφ.,

Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχαν το προβάδισμα και παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.

Δείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Από την άλλη πλευρά οι Τούρκοι τα περίμεναν όλα από το περιφερειακό σουτ, ήταν άστοχοι και δεν μπόρεσαν να κάνουν την ανατροπή.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με σαφή πρόθεση να παίξει σκληρά, να πιέσει στην άμυνά του και να βγάλει την Εφές από το παιχνίδι της.

Ο Καλάθης οργάνωνε σωστά το παιχνίδι, ο Κιλπάτρικ σκόραρε και ο Βουγιούκας που ξεκίνησε στην πεντάδα είχε λύσεις μέσα στη ρακέτα. Ετσι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 26-16 στο 11’ έχοντας βάλει τους δικούς τους νόμους στο παρκέ.

Οι Τούρκοι όμως με τον Λάρκιν και τον Μίσιτς να βρίσκουν στόχο από την περιφέρεια εκμεταλλεύτηκαν τις «τρύπες» στην άμυνα του Παναθηναϊκού και μείωσαν σε 28-25 στο 12’ επιστρέφοντας στο παιχνίδι.

Ξανά όμως οι παίκτες του Πιτίνο με «όπλο» την άμυνά τους, κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ και να δείξουν ότι θέλουν πολύ τη νίκη. Προηγήθηκαν με 40-30 στο 18’ με τον Λοτζέσκι να ευστοχεί, αλλά και πάλι η Εφές είχε τις απαντήσεις και μείωσε με τρίποντο του Αντερσον στην εκπνοή του α’ μέρους σε 42-37.

Ο παναθηναϊκός στο τρίτο δεκάλεπτο είχε δυο πρόσωπα, καθώς στο πρώτο πεντάλεπτο ήταν καταπληκτικός με αποτελεσματική άμυνα, αιφνιδιασμούς, σωστές επιλογές στην επίθεση και προηγήθηκε με 19 πόντους διαφορά (57-38 στο 24’).

Στη συνέχεια όμως… βραχυκύκλωσε! Ο Καλάθης κουράστηκε και δεν βρήκε διαδρόμους και πάσες από την στοχευμένη πάνω του άμυνα της Εφές με συνέπεια οι γηπεδούχοι να χάσουν το παρκέ κάτω από τα πόδια τους. Οι τούρκοι με μεγάλα σουτ από τον Μπομπουά και τον Σιμόν έκαναν επιμέρους σκορ 2-16 και μείωσαν σε 59-54 στο 28’ επιστρέφοντας για τα καλά στο ματς!

Εκεί όμως ανέλαβαν ο Καλάθης και ο Γκιστ, οι οποίοι καθοδήγησαν τους πράσινους με τον πρώτο να μοιράζει ασίστ και να «τρυπώνει» στην άμυνα της Εφές.

Ετσι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 81-68 στο 38’ και εξασφάλισε τη νίκη με το τελικό 88-75, μια και οι Τούρκοι ήταν απελπιστικά άστοχοι στα πολλά τρίποντα που επεχείρησαν προσπαθώντας να κάνουν την ανατροπή.

Από τον Παναθηναϊκό οι Καλάθης (20π, 13ας), Τόμας (14π,) και Κιλπάτρικ (13π,) ήταν οι καλύτεροι, ενώ για την Εφές προσπάθησαν οι Μπομπουά (15π.) και Σιμόν (14π.).

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 42-37, 61-56, 88-75

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ