ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ρεάλ Μαδρίτης 82-78

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ρεάλ Μαδρίτης 82-78

Με κρυφό χαρτί τον Χίγκινς οι Μοσχοβιτες επικράτησαν με 82-78 της Ρεαλ Μαδρίτης  και  έπιασαν τους πρωταθλητές Ευρώπης  στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας 

Μετά τη νίκη στη Μαδρίτη στον πρώτο γύρο, η ΤΣΣΚΑ επικράτησε και στην Ρωσία της Ρεαλ  με σκορ 82-78 και έφτασε τους Μαδριλενους στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 17 νίκες και 5 ήττες.

Οι Μοσχοβιτες άντεξαν στην πίεση,  είχαν το δίδυμο των Ντε Κολο και Χακετ σε φοβερή βραδιά ξανά και στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής πήραν μια μεγάλη νίκη.  Οι φιλοξενούμενοι είχαν τους Καμπάτσο και Ράντολφ να αντιστέκονται σθεναρά, χωρίς όμως να είναι αρκετοί για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.

Παίκτης κλειδί για τους γηπεδούχους ήταν ο Χίγκινς που στην επανεμφάνιση του είχε 15 πόντους με τους πρωταθλητές Ευρώπης να έχουν τον Ράντολφ στους 20.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού

Το 7-0 της ΤΣΣΚΑ στο ξεκίνημα σίγουρα έλεγε πολλά για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Η Ρεαλ πάντως πλησίασε σε 9-7 με τον Ράντολφ, με τον Χαντερ να δίνει το +4 στην ομάδα του από τις βολές. Χακετ από την μία και Ταβαρες από την άλλη προχώρησαν στο 13-11,  με τον Καμπάτσο να μειώνει στον πόντο και τον Κοζέρ να ισοφαρίζει. Ο Ράντολφ έδωσε προβάδισμα στους Μαδριλενους για το 17-20 με τον Ντε Κολο να εκτελεί για το 22-20 των γηπεδούχων.

Η ΤΣΣΚΑ παρέμεινε μπροστά με τους Κλάιμπερν και Χίγκινς να προσφέρουν επιθετικά στην αρχή όμως να μένουν εκεί.  Ο Πρέπελιτς ήταν το κρυφό χαρτί του Λάσο με τον Σλοβένο γκαρντ να «χτυπάει» από την περιφέρεια.  Με οχτώ όντως σε ένα δεκάλεπτο ήταν ο λόγος του 32-40 για τους Μαδριλενους που είχαν μπλοκάρει εντελώς τους Ρώσους. Ο Κουρμπάνοφ σκόραρε όμως το 34-40 ήταν το σκορ του ημιχρόνου με τους φιλοξενούμενους να πιάνουν κοιμώμενους τους Μοσχοβίτες στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης.

Η ΤΣΣΚΑ επέστρεψε στο ματς, η Χακετ-Ντε Κολό έβαλαν το λιθαράκι τους και γρήγορα το ματς πήγε στο 47-46 στην τρίτη περίοδο. Μέχρι να αναλάβει και πάλι ο Ραντολφ για να τρέξει ένα προσωπικό σερί για το 47-52. Οι δύο πρωταγωνιστες της ΤΣΣΚΑ μείωσαν στον πόντο με τον Κλάιμπερν να σκοράρει για το 53-52 με τον Χακετ να διαμορφώνει το 57-56 με τρίποντο.  Ο χαμένος αυτό το διάστημα Σερχι έδωσε σημεία ζωής και οι γηπεδούχοι μπήκαν στην τελευταία περίοδο  με το σκορ στο 64-61.

Όση ώρα ξεκούραση έδωσε στον Ντε Κολό ο Ιτουδης αποσυντονισε τους Ρώσους με τον Ρούντι να πετυχαίνει το 66-68 από τα 6,75μ. Οι γηπεδούχοι έδειξαν σθένος και πέρασαν με 77-70, όμως το 6-0 της Ρεαλ με τον Καμπατσο έφερε την ομάδα του Λασο σε απόσταση αναπνοής . Ο Αγιόν δεν μπόρεσε να σκοτώσει την ΤΣΣΚΑ και μάλιστα στην επόμενη φάση έκανε φάουλ στον Κλάιμπερν στέλνοντας τον στις βολές. Ο Αμερικανός με 2/2 έγραψε το 79-76 με 33 δευτερόλεπτα να απομένουν, ο Αγιόν με δίποντο μείωσε στον πόντο με την Ρεαλ να επιλέγει να στείλει τον Χακετ στην γραμμή της φιλανθρωπίας. Και αυτός με 2/2 έγραψε το 81-78 με το συγκρότημα του Λασο να μην μπορεί να σκοράρει και να φεύγει ηττημένη από την Μόσχα.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 34-40, 64-61, 82-78

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ