Ολυμπιακός: Στην Πόλη χωρίς τον Σπανούλη

Ολυμπιακός: Στην Πόλη χωρίς τον Σπανούλη

Αναχωρεί για την Τουρκία η ομάδα του Πειραιά για την αναμέτρηση με την Αναντόλου Εφές στην Ευρωλίγκα, χωρίς τον εμβληματικό αρχηγό της.

Μετά τον επεισοδιακό ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην καθημερινότητά του και τις υποχρεώσεις του για την Ευρωλίγκα.

Οι Ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την Αναντόλου Εφές στην Τουρκία, ένα παιχνίδι στο οποίο θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Βασίλη Σπανούλη.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών υποφέρει απο θλάση, έχει ξεκινήσει τη θεραπεία του και είναι δεδομένο ότι θα λείψει περίπου 3 εβδομάδες. Θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το παιχνίδι με την Μπουντούτσνοστ στην Ποντγκόριτσα.

Η αποστολή του Ολυμπιακού θα βρίσκεται αύριο (20/02) στις 17:45 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την πτήση για την Κωνσταντινούπολη να είναι προγραμματισμένη στις 18:55.

Το νόμισμα πάντως έχει πάντα δύο όψεις. Όπως και στην περίπτωση της απώλειας του μεγάλου αρχηγού για τους Ερυθρόλευκους. Η φετινή σεζόν δεν είναι αυτή που θα περίμενε ο εμβληματικός ηγέτης του Ολυμπιακού. Ο χρόνος του έχει περιοριστεί αρκετά, με τον Μπλατ να προσπαθεί να απογαλακτίσει την ομάδα από τον Σπανούλη, αφού ο χρόνος είναι αμείλικτος και κανείς δεν μπορεί να τον ξεγελάσει. Φέτος στην Ευρωλίγκα έχει 10,6 πόντους σε 22 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα, έχοντας 13 φορές παίξει ως… πενταδάτος για την ομάδα του Πειραιά.

Εχει 44% στο δίποντο (42/94 προσπάθειες) και 33% στο τρίποντο (36/108), ενώ πασάρει και 4,9 ασίστ ανά παιχνίδι σε 23 λεπτά συμμετοχής. Όπως και να έχει, οι αριθμοί αυτοί και με την λογική του Μπλατ να… παροπλίζει τον Μάντζαρη, είναι δυσεύρετοι για τον Ολυμπιακό, που βρίσκεται σε μία αγωνιστική κρίση αυτό το διάστημα, πέρα από τον χαμό που έχει προκύψει στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό.

Την ίδια ώρα εν τη απουσία του Σπανούλη, οι Ερυθρόλευκοι γίνονται ακόμα πιο απρόβλεπτοι. Σε ένα ματς εξαλλου είναι πιο εύκολο να «καμουφλαριστεί» η απουσία ενός παίκτη και αυτό θέλει να δουν οι Πειραιώτες να γίνεται απεναντι στην Εφές. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τώρα που θα λείπει ο V-Span από το παρκέ θα πρέπει ο Γκος να ανεβάσει τον ρυθμό του και την αποτελεσματικότητά του, την ώρα που ο Ουέμπερ μπαίνει και πάλι στα βαθιά αν και έδειξε στο ΟΑΚΑ πως διαθέτει την προσωπικότητα για να καταφέρει. Τέλος ο Στρέλνιεκς θα έχει περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση, ενώ ο Τουπάν επιστρέφει δυναμικά στο ροτέισον των Ερυθρόλευκων στην Ευρωλίγκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ