Κόκκινος συναγερμός για την 8άδα

Κόκκινος συναγερμός για την 8άδα

Η απειλή του αποκλεισμού είναι υπαρκτή για τον Ολυμπιακό. Που πλέον κινείται στο… όριο, με μια νίκη στις έξι τελευταίες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας.

Σε ελεύθερη πτώση. Τέσσερις ήττες στη σειρά και μάλιστα με… bonus καταστροφικά όπως την απώλεια στις ισοβαθμίες με την Μπαρτσελόνα  και την Εφές. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ότι δεν θέλει. Είναι επί της ουσίας ότι δεν μπορεί. Μια ομάδα που σε αυτή τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία έχει τοποθετήσει τη φιλοδοξία της, πάνω από την ικανότητα της. Θεωρητικά θα διεκδικούσε την τέταρτη θέση, θα διατηρούσε έστω την Πέμπτη. Τώρα στριμώχνεται σε εκείνη την «ειδική κατηγορία» που η σωστή ερώτηση δεν είναι το τελικό πλασάρισμα, αλλά αν θα χωρέσει στην οκτάδα και κατ επέκταση θα βρεθεί στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Διότι πλέον είναι όλοι στη μια ανάσα. Η Μπασκόνια, η Μιλάνο, η Μπάγερν ίσως η Μακάμπι. Αυτό είναι το γκρουπ των ομάδων που έχει στόχο την πρόκριση. Με αυτές θα πρέπει να ανταγωνιστεί η ομάδα του Μπλατ που θεωρητικά είχε θέσει ως στόχο τον Φλεβάρη για το «φορμάρισμα» της, αλλά επ ουδενί δεν έχει αποδείξει στην πράξη κάτι τέτοιο.

Η τελευταία νίκη του στην Ευρωλίγκα είναι στις 17 Γενάρη (επί της Χίμκι στο ΣΕΦ). Στα τελευταία έξι ματς, είναι και η μοναδική. Το ρεκόρ του ήταν στο 11-6 και έφτασε στο 12-11. Και όχι τίποτε άλλο, αλλά η συνέχεια στέλνει στο ΣΕΦ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σα να λέμε δηλαδή ότι το πιθανότερο είναι την 1η Μαρτίου το ρεκόρ του να είναι πλέον και επίσημα στο 50%. Η πρόκριση στους «8» όλα τα χρόνια προκύπτει στις 16 νίκες. Μετά την «Αρκούδα» υπάρχουν ακόμη έξι ματς. Λογικά οι Πειραιώτες θα χρειαστούν τέσσερα ροζ φύλλα αγώνα για να συνεχίσουν στο τουρνουά. Και ίσως και το απόλυτο για να πλασαριστούν πια στη 6η θέση. Διότι για την 5η το πράγμα είναι πλέον απίθανο μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μπασκόνια (14-9, έχοντας και την ισοβαθμία).

Μετά τον Παναθηναϊκό που είναι πιθανό να μας αφήνει νωρίς λοιπόν; Υπάρχει περιπέτεια και μάλιστα αρκετή και για τους Ερυθρόλευκους, που απόψε στην Πόλη προσπάθησαν αλλά δεν έδειξαν να έχουν το ίδιο βάθος επιλογών με τους Τούρκους. Πολύ ο Μιλουτίνοφ. Λίγο και οι Στρέλνιεκς, Ουέμπερ. Ακόμη λιγότερο ο Πρίντεζης με τον Γκος. Σε ένα rotation που με το ζόρι άνοιξε στους 10 παίκτες με τον Τίμα να μένει στο παρκέ 5.46, τον Λεντέι 8.07 και τον Τουπάν 10.47. Τρεις παίκτες που θεωρητικά ήταν… 5άδας στο πρώτο σχέδιο της χρονιάς.

Σαφώς έχει σημασία ότι έλειψε ο Βασίλης Σπανούλης. Μια απουσία που ποτέ δεν μπορείς να τη βάλεις ακριβώς στο «ζύγι». Και πάλι όμως ο Ολυμπιακός δείχνει εγκλωβισμένος σε ένα… μικρό σώμα. Ο Ουέμπερ ήρθε αργά και σαφώς θέλει τον χρόνο του για να αποκτήσει σταθερότητα, άρα και ουσιαστική προσφορά στην ομάδα. Ψηλός δεν ήρθε ποτέ. Ο Μάντζαρης είναι απενεργοποιημένος. Οι επιλογές είναι όλο και λιγότερες. Τόσο… όσο να μοιάζει δίκαιη αυτή η «πτώση». Η αλλαγή στόχου, που ρεαλιστικά ξαναλέμε πλέον πως είναι η πρόκριση.

Μετά την ΤΣΣΚΑ το πρόγραμμα στέλνει την ομάδα του Μπλατ κόντρα σε: Μπουντούτσνοστ (εκτός), Αρμάνι (εκτός), Μπάγερν (εντός), Γκραν Κανάρια (εκτός), Ζαλγκίρις (εντός), Νταρουσάφακα (εντός). Θεωρητικά βατό. Πρακτικά; Ναρκοπέδιο. Πολλώ δε μάλλον, με μπάσκετ επιπέδου Φλεβάρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ