Νταρουσάφακα – Παναθηναϊκός 67-91

Νταρουσάφακα – Παναθηναϊκός 67-91

Ο βελτιωμένος Παναθηναϊκός «ξέσπασε» στην Νταρουσάφακα (91-67), έφτασε τις τρεις σερί νίκες και παρέμεινε «ζωντανός» στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ώστε να προκριθεί στα πλέι οφ. «Μαέστρος» ο Καλάθης (11ασ.), πρώτος σκόρερ ο Παπαπέτρου (18π.), σπουδαίος και ο Παπαγιάννης (14π., 12ριμπ.).

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Κωνσταντινούπολη, καθώς επικράτησε με 91-67 της Νταρουσάφακα και έφτασε στη δωδέκατη νίκη του στην Ευρωλίγκα.

Οι πράσινοι… όσο ζουν, ελπίζουν, μια και θα πρέπει να κερδίσουν σχεδόν όλα τα παιχνίδια ως το τέλος της κανονικής περιόδου για να περάσουν στα πλέι όφ, αλλά έδειξαν σε μια έδρα που άλλες ομάδες την είχαν… πατήσει, πως είναι σε καλή κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αιφνιδιάσει τη Νταρουσάφακα και εκδηλώνοντας τις επιθέσεις του κυρίως στα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα είχε την δυνατότητα να σκοράρει εύκολα καλάθια με τον Τόμας και τον Παπαπέτρου.

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι δεν είχαν ρυθμό, δεν μπορούσαν να βρουν ελεύθερα σουτ και υποχρεώθηκαν να κυνηγούν στο σκορ (14-20 στο 9’).

Στη συνέχεια οι πράσινοι με τον Πέιν να δίνει λύσεις στην άμυνα κερδίζοντας τα ριμπάουντ και τον Καλάθη να οργανώνει σωστά προηγήθηκαν με 15 πόντους διαφορά (29-44 στο 18’) και έδειχναν να έχουν τον έλεγχο.

Κι όμως οι Τούρκοι ανέβασαν την πίεσή τους στην άμυνα, γυρίζοντας μάλιστα κάποιες φορές σε ζώνη και με τον Ερικ να δίνει απαντήσεις στην επίθεση έκαναν επιμέρους σκορ 8-2 μειώνοντας σε 37-46.

Είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν 15/28 δίπ, 1/7τριπ και 12ριμπ, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε 21/33 δίπ, 0/4 τριπ και 21 ριμπ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν ακόμα περισσότερο την πίεσή τους προς τον Καλάθη, μαρκάροντάς τον ασφυκτικά με συνέπεια ο αρχηγός του Παναθηναϊκού να μην μπορεί να οργανώσει και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του να είναι ακίνητοι. Αυτό είχε ως συνέπεια ο Παναθηναϊκός α είναι αργός,. Προβλέψιμος και να κάνει κακές επιθέσεις. Την ίδια στιγμή με τον Ντάγκλας, αλλά και τον Εβανς οι Τούρκοι μείωσαν σε 51-57 στο 26’.

Ο Πιτίνο πήρε ταϊμ άουτ, άλλαξε το πλάνο του και έδωσε τη μπάλα στον Λάνγκφορντ, μο Παπαπέτρου ήταν πολύ ουσιαστικός σε άμυνα και επίθεση, ενώ ο Παπαγιάννης πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση ήταν εγγύηση μέσα στη ρακέτα. Ετσι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 53-66 στο 29’ και με 53-75 στο 33’ μια και οι Τούρκοι δεν είχαν ούτε λύσεις, ούτε δυνάμεις για να ανατρέψουν την κατάσταση.

Μάλιστα η διαφορά έφτασε στους 28 πόντους (63-91 στο 38’) με τον Πιτίνο να βάζει στο παρκέ και τον νεαρό Καλαϊτζάκη και τους πράσινους να παίρνουν τη νίκη με το τελικό 67-91.

Από τον Παναθηναϊκό οι Παπαπέτρου(18π.), Παπαγιάννης (14π., 12ρ.) και Καλάθης (10π. 11ας).

Από τους Τούρκους μόνο ο Ντάγκλας (14π., 2/7τρ.) διασώθηκε

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 37-46, 53-66, 67-91

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ