Μπάγερν Μονάχου – Μακάμπι Τελ Αβίβ 70-77

Μπάγερν Μονάχου – Μακάμπι Τελ Αβίβ 70-77

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου επικράτησε στην έδρα της Μπαγερν με σκορ 77-70 , φέρνοντας ένα αποτέλεσμα που ωφελεί Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Ένα κεράκι στο μπόι του Γιάννη Σφαιρόπουλου πρέπει να ανάψουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αφού η Μακάμπι απέδρασε από το Μόναχο επικρατώντας της Μπάγερ με σκορ 77-70. Αυτό το αποτέλεσμα ουσιαστικά ευνοεί τους δύο αιώνιους στον δρόμο για τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός βλέπει την Μπαγερν να μένει από πίσω του (θέλει μια νίκη στο ΣΕΦ επί των Βαυαρων για να μην φοβάται σε ισοβαθμία), την ώρα που έχει το πλεονέκτημα και με την Μακάμπι (υπερέχει σε ισοβαθμία). Όσο για τον Παναθηναϊκό; Αμφότερες οι ομάδες έπεσαν στο 12-13 και παραμένει ζωντανός στο κυνήγι του μέχρι τέλους.

Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Ουίλμπεκιν με 19 πόντους, με τον Ουίλιαμς να παλεύει ως ένα σημείο μόνος του για να γυρίσει την κατάσταση.

Η εξέλιξη του ματς

Από το ξεκίνημα το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι με χέρι στο σκορ, Μπαρτέλ και Κολαϊάρο έκαναν το 7-9, με τους Μπλακ και Κέιν να στέλνουν το ματς στο 9-14. Η αντίδραση ήταν άμεση για τους γηπεδούχους που προσπέρασαν με δύο (16-14), με τον δεκάλεπτο να κλείνει στο 17-18.

Το ντέρμπι καλά κρατούσε στο Μόναχο. Οι ομάδες ήταν κακές επιθετικά, με τον Ρολ να προσφέρει επιθετικά και να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στους παίκτες του Σφαιρόπουλου (17-20). Παρά το μικρό ξέσπασμα της Μπάγερν και το 22-20 του Λο,ήρθε ένα 7-0 από την Μακαμπι που είδε.. ζωντανό τον Ουίλμπεκιν, με τον Αμερικανό να έχει ένα ακόμα διποντο για το 26-30. Ο Μπαρτέλ μείωσε στον πόντο (29-30) για να τελειώσει το ημίχρονο στο 31-33 και το ματς ανοιχτό και για τις δύο ομάδες.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, η Μακάμπι μπήκε.. αφιονισμένη στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και έτρεξε ένα 8-0 με τον Ντι Μπαρτολομέο να σκοράρει για το 31-41. Ο Ουίλιαμς ήταν αιτία για να πέσει η διαφορά (37-43), όμως ο Ντι Μπαρτολομέο ήταν και πάλι εκεί για να βοηθήσει να πάει και πάλι σε διψήφιο αριθμό η διαφορά. Το 47-58 της περιόδου ήταν αιτία ουσιαστικά να.. χαμογελάει ο Παναθηναϊκός καθώς έβλεπε τις δύο ομάδες που ακολουθούν να μην απομακρύνονται.

Από τα λόγια στην πράξη βέβαια απέχουμε πολύ και η Μπάγερν πλησίασε γρήγορα στους εφτά (51-58), με τον Σφαιρόπουλο να καλεί απευθείας τάιμ άουτ.

Ο Χομπς μείωσε σε 54-60 με τρίποντο με τον Ουίλμπεκιν να το παίρνει επάνω του και να γράφει το 56-64. Οι Βαυαροί ήταν. . εφτάψυχοι και έφτασαν το ματς στους πέντε, με το 5ο φάουλ του ΟΜπράιαντ και οι βολές του Ουίλιαμς να φέρνουν το 61-64. . Ο Αμερικανός σκόραρε μόνο από την γραμμή της φιλανθρωπίας για το 63-65, ο Μπλακ πέτυχε δύο καρφώματα και η Μακαμπι πέρασε με 6 (63-69).

Μάλιστα ο Πάργκο με ένα πουλ απ πέτυχε το 63-71, με τον Ουίλμπεκιν και πάλι να εκτελεί, με την Μπαγερν και πάλι να επιστρέφει και με τον Μπαρτέλ να πλησιάζει στο 70-74. Ο Ρολ έβαλε τέλος στην γιορτή με ένα μακρινό τρίποντο και Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός οφείλουν ένα ευχαριστώ στον Γιάννη Σφαιρόπουλο για το τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 14-15, 16-25, 23-19

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ