Ρεάλ Μαδρίτης – Αρμάνι Μιλάνο 92-89

Ρεάλ Μαδρίτης – Αρμάνι Μιλάνο 92-89

Η Βασίλισσα επικράτησε δύσκολα της Αρμάνι Μιλάνο (92-89) λίγα 24ωρα πριν την εντός έδρας «μάχη» των Ιταλών με τον Παναθηναϊκό.

Ο Μάικ Τζέιμς με ρεκόρ καριέρας (35 πόντοι) έκανε ό,τι μπορούσε στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ, όμως η Αρμάνι βαρχυκύκλωσε στα τελευταία λεπτά του αγώνα και έχασε μέσα από τα χέρια της μια σπουδαία νίκη. Πολύ θετικό για τους «αιώνιους» και κυρίως τον Παναθηναϊκό το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν εντυπωσιακά στο παιχνίδι έχοντας 5/5 στα σουτ και έδειξαν εξ’ αρχής τις διαθέσεις τους. Μετά από έξι λεπτά αγώνα το σκορ ήταν 13-20 και τους Ιταλούς να είναι εντυπωσιακά εύστοχοι μετά από ένα χαμένο καλάθι του Νάναλι. Ο Μάικ Τζέιμς στο καλύτερο πιθανότατα παιχνίδι της καριέρας του έκανε… μαγικά στο παρκέ και έφτασε σε 9 λεπτά τους 17 πόντους.

Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου ο πρώην μπομπέρ του Παναθηναϊκού είχε περισσότερους πόντους από ότι όλη η Ρεάλ (18-30). Εν τέλει η πρώτη περίοδο έκλεισε με τους Ιταλούς στο +14 να έχουν αιφνιδιάσεις τους γηπεδούχους επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό τους.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Βασίλισσα αντέδρασε, έτρεξε ένα 7-0 και ο Πιανιτζιάνι παρά το επιθετικό κρεσέντο των παικτών του κάλεσε τάιμ άουτ. Όσο κυλούσαν τα λεπτά οι Μερένχες βρήκαν τα πατήματά τους και με υπομονή ψαλίδισαν τη διαφορά (42-49). Το ημίχρονο βρήκε τους φιλοξενούμενους στο +6 (και σταθερά μπροστά στο σκορ) όμως η Ρεάλ είχε σφυγμό.

https://youtu.be/ffnPF_OVPws

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι ισσοροπίες άλλαξαν, η Ρεάλ προηγήθηκε με επιμέρους 12-4, αλλά ο Ταρτσέβσκι έβαλε και πάλι την Αρμάνι μπροστά στο σκορ με γκολ-φάουλ. Με δύο σερί τρίποντα του Γιουλ η διαφορά από τους 2 πόντους εκτοξεύτηκε στους 8 (75-67), όμως η Αρμάνι δεν παραδόθηκε.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο το παιχνίδι έγινε ροντέο. Με λέι-απ του Φερνάντεθ στον αιφνιδιασμό έγινε το 86-80 και λίγο αργότερα το 92-84. Ακολούθησε τρίποντο του Νάναλι, λέι απ του Τζέιμς και η διαφορά μαζεύτηκε  (92-89).

Ο Νάναλι αστόχησε σε καθοριστικό τρίποντο, ο Νέντοβιτς δέχτηκε φάουλ από τον Καμπάσο σε προσπάθεια για τρίποντο αλλά δεν καταλογίστηκε τίποτα και το τελικό 92-89 της Ρεάλ, με το αποτέλεσμα  να την βρίσκει στο 21-6, ισόβαθμη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην δεύτερη θέση.

Την ίδια στιγμή η Αρμάνι Μιλάνο υποχώρησε στο 14-13 και βρίσκεται σε τετραπλή ισοβαθμία με Ολυμπιακό, Παναθηναικό και Μπασκόνια.

Τα δεκάλεπτα: 19-33, 50-56, 74-75, 92-89.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ