Αν είχες έρθει πιο νωρίς…

Αν είχες έρθει πιο νωρίς…

Η πρόκριση ακόμη παίζεται. Ο Ρικ Πιτίνο όμως ήδη πέτυχε κάτι που πριν από μερικούς μήνες έμοιαζε απίθανο. Και αυτό δεν μπορεί να το διεκδικήσει κανείς από τον δικό του Παναθηναϊκό!

Έξι νίκες στα τελευταία επτά ματς. Με ένα σωρό διαφορετικά στιλ… μπάσκετ, αλλά επιτέλους με μια φιλοσοφία. Με κάτι που –επιτέλους- θυμίζει κάτι από τον Παναθηναϊκό της Ευρώπης. Τον Εξάστερο. Την ομάδα που δεν τα παρατά, που ξέρει να υποφέρει, που μπορεί να ανεβάσει τον πήχη των απαιτήσεων ψηλά.

Είναι ανάμεικτο το συναίσθημα της βραδιάς, μιας και οι Πράσινοι μπορεί να επικράτησαν της Μπασκόνια, έχασαν όμως το προνόμιο της «ισοβαθμίας», παρότι κάποια στιγμή ανέβασαν την διαφορά στον… ουρανό. Και πάλι όμως δεν λέει τίποτα. Η ουσία δεν αλλάζει. Ο Παναθηναϊκός του Ρικ Πιτίνο είναι πολύ σκληρός, και μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο θα το παλέψει για μια υπόθεση που εκεί γύρω στα Χριστούγεννα έμοιαζε χαμένη. Για την πρόκριση στα πλει-οφ. Και θυμηθείτε κάτι: Πως αν αυτό συμβεί, μετά το κοντέρ μηδενίζει. Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Αποδείχθηκε εν μέρει στη Μόσχα την περασμένη Παρασκευή αυτό.

Έχει καταφέρει ο Αμερικανός προφέσορας του μπάσκετ, να παρέμβει σημαντικά στην εικόνα μιας ομάδας που δεν ήταν δική του, αλλά γίνεται δική του. Ανέδειξε νέα πρόσωπα, άλλαξε τον τρόπο προσέγγισης συνολικά. Έχει στα χέρια του κάτι που τον εκφράζει, σε έναν βαθμό ικανοποιητικό. Για να γίνει μια δουλειά που ξαναλέμε πως έμοιαζε χαμένη. Ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί, κάνει τέτοια υπερπροσπάθεια τις τελευταίες εβδομάδες που δεν γίνεται να μην του την αναγνωρίσεις. Αν χάσει το τρένο, θα συμβεί για όσα προηγήθηκαν του Πιτίνο. Όχι για όσα συμβαίνουν στη δική του θητεία.

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός μένει εκτός πλέι-οφ από τις ισοβαθμίες. Στην πραγματικότητα όμως είναι πια στην 6η θέση του πίνακα, μαζί με την Αρμάνι, την Μπασκόνια και τον Ολυμπιακό. Και η ήττα της Μακάμπι από την Ζαλκίρις έστειλε τους Ισραηλινούς εκτός συναγωνισμού. Εδώ και καιρό έχουμε συμφωνήσει πως η πρόκριση θα παιχτεί στις 16 νίκες. Άπαντες όμως μπορούν να φτάσουν ως τις 17. Αυτός λοιπόν πρέπει να είναι ο στόχος. Το 17 και όπου βγει. Την Παρασκευή οι Πράσινοι δοκιμάζονται στην έδρα της Μιλάνο και μοιάζει πόλεμος. Ακολουθούν τα εντός έδρας με Ρεάλ και Μπουντούτσνοστ. Δεν είναι εύκολο το 17, αλλά δεν ήταν εύκολο να φτάσει το Τριφύλλι ως εδώ.

Τώρα όλα γίνονται. Και αν δεν πιστεύεται εμάς; Καλό θα είναι να πιστέψετε τον συμπαθή κύριο που βρίσκεται μπροστά από τον πράσινο πάγκο. Έναν από τους θρύλους του μπάσκετ. Τον Ρικ Πιτίνο που αν είχε προσγειωθεί νωρίτερα στην Ελλάδα για χατίρι του Παναθηναϊκού προφανώς η ατζέντα απόψε θα ήταν διαφορετική.

Θέλει πολύ μεγάλη ικανότητα να δώσεις… φτερά σε κάτι που σχεδίασε ένας άλλος. Να παρέμβεις αγωνιστικά και πνευματικά σε κάτι που πιθανότατα δεν σε εκφράζει. Δεν συμβαίνει τυχαία όμως και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν σχεδόν όλοι: Ο Παπαπέτρου, ο Παπαγιάννης, ο… άλλος Τόμας, ο Κιλπάτρικ με τον Λάνγκφορντ. Ο νέος Παναθηναϊκός που είναι εδώ έτοιμος για όλα. Μέχρι… τέλους!

ΥΓ. Το πόσο σπουδαία διοργάνωση είναι η Ευρωλίγκα το καταλαβαίνεις από πολλά πράγματα. Μεγάλα ή και μικρά. Η 27η αγωνιστική για παράδειγμα, ολοκληρώθηκε με 4 στα 8 ματς να λήγουν στο… καλάθι διαχωρίζοντας νικητές και ηττημένους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ