Χαμός στον δρόμο για τα πλει-οφ: 4πλή ισοβαθμία, «έξω» ο Παναθηναϊκός, αλλά φαβορί για πρόκριση οι «αιώνιοι»

Χαμός στον δρόμο για τα πλει-οφ: 4πλή ισοβαθμία, «έξω» ο Παναθηναϊκός, αλλά φαβορί για πρόκριση οι «αιώνιοι»

Όλα τα σενάρια της Ευρωλίγκας για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που ισοβαθμούν (14-13) και ανταγωνίζονται για μια θέση στον ήλιο της πρόκρισης των πλέι-οφ.

Ναι, αν δεν το καταλάβατε το συγκεκριμένο κείμενο θα μπορούσε να έχει συνταχθεί από τον περίφημο… αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού. Τι να κάνουμε όμως που όντως μας προέκυψε ένα τρομερό μπέρδεμα τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας, στο μονοπάτι για τα πλέι-οφ. Εκεί όπου στην 6η θέση (ως την 9η) ισοβαθμούν Αρμάνι, Ολυμπιακός, Μπασκόνια και Παναθηναϊκός με έναν από τους τέσσερις να μένει εκτός συνέχειας.

Αυτή τη στιγμή ο 4ος της παρέας είναι ο Παναθηναϊκός ο οποίος την Παρασκευή όμως πηγαίνει στο Μιλάνο να συναντήσει την Αρμάνι. Και ενδεχόμενη νίκη του εκεί, προφανώς αλλάζει τελείως την συζήτηση. Δεν έχουν οι Πράσινοι το χειρότερο πρόγραμμα της 4άδας. Οι Ιταλοί το έχουν οι οποίοι ως το τέλος και πέραν του Παναθηναϊκού παίζουν με Φενέρ (εντός) και Αναντολού Εφές (εκτός). Τρίγωνο που μπορεί κάλλιστα να μην αποφέρει στη παρέα του Μάικ Τζέημς ούτε ένα ροζ φύλλο αγώνα. Και η πρόκριση όπως φαίνεται παίζεται όντως στις 16 νίκες. Άρα για να νιώθει κάποιος σίγουρος θέλει δύο σωστά βήματα στα τρία που απομένουν.

Ο Παναθηναϊκός έπειτα από το ταξίδι στην Ιταλία, υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τη Ρεάλ και την Μπουντούτσνοστ. Αν κάνει το «διπλό» στο Μιλάνο τότε το «16» το έχει εύκολα. Ίσως και το «17». Αν δεν περάσει από την Ιταλία; Θα πρέπει έπειτα από την 28η αγωνιστική να ξαναδιαβάσει προσεκτικά όλα… τα σενάρια. Λογικά όμως οι δύο νίκες στο ΟΑΚΑ θα του φτάνουν.

Η Μπασκόνια έχει επίσης πολύ δύσκολο πρόγραμμα, αλά… Αρμάνι παρότι έχει δύο ματς στην έδρα της. Υποδέχεται Ρεάλ και Αναντολού Εφές και κλείνει τη διαδρομή στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Απέναντι σε ομάδες της 4άδας δηλαδή. Και αυτό μένει να δούμε πόσο θα επηρεάσει τον στόχο των Βάσκων.

Πιο άνετος με βάση το καλεντάρι του ο Ολυμπιακός. Αύριο Πέμπτη αντιμετωπίζει την αδιάφορη Γκραν Κανάρια εκτός, και έπειτα φιλοξενεί Ζαλγκίρις και Νταρουσάφακα. Λογικά μπορεί και τις τρεις νίκες, που δίνουν την 6η θέση. Με βάση όμως το μπάσκετ που παρουσίασε η ομάδα του Μπλατ την Τρίτη με τη Μπάγερν. Όχι με το… προηγούμενο που τον έφτασε ως το καρδιοχτύπι των ημερών. Γιατί αν οι Ερυθρόλευκοι μιμηθούν τον… προηγούμενο εαυτό τους; Τότε είναι σε κίνδυνο και δεν το έχουν καταλάβει.

Όπως φαίνεται λοιπόν οι θέσεις 1-5 είναι κλειδωμένες

ανεξαρτήτως κατάταξης (Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Αναντολού Εφές, Μπαρτσελόνα). Πλέον στο «16» της πρόκρισης δεν φτάνει κανείς μετά τον Παναθηναϊκό. Άρα το 6-8 είναι υπόθεση για τέσσερις. Αρμάνι Μιλάνο, Ολυμπιακό, Μπασκόνια, Παναθηναϊκό με τις ομάδες να ισοβαθμούν αυτή τη στιγμή με ρεκόρ 14-13.

Αυτή τη στιγμή σε τετραπλή ισοβαθμία η βαθμολογία έχει ως εξής: Αρμάνι 9, Ολυμπιακός 9, Μπασκόνια 8, Παναθηναϊκός 7 (εκκρεμεί το ματς της Αρμάνι με τον Παναθηναϊκό).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ PLAYOFFS

ΟΜΑΔΑ (ΡΕΚΟΡ)     28η αγωνιστική 29η αγωνιστική 30η αγωνιστική

ΑΡΜΑΝΙ (14-13)    Παναθηναϊκός εντός  Φενέρμπαχτσε εντός  Αναντολού εκτός

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (14-13)  Γκραν Κανάρια εκτός Ζαλγκίρις εντός Νταρουσάφακα εντός

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (14-13)    Ρεάλ εντός Αναντολού εντός      ΤΣΣΚΑ εκτός

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (14-13)     Αρμάνι εκτός    Ρεάλ εντός Μπουντούτσνοστ εντός

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ