Ποκουσέφσκι: «Ήταν όνειρο μου να παίξω με την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού»

Ποκουσέφσκι: «Ήταν όνειρο μου να παίξω με την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού»

Ο 17χρονος παίκτης του Ολυμπιακού πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του, στον αγώνα με την Μπάγερν για την Ευρωλίγκα, και σε δηλώσεις του μίλησε για την εμπειρία του και άλλα.

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι είναι από τα σημαντικά πρόσωπα τις τελευταίες ημέρες για τον μπασκετικό Ολυμπιακό, ειδικά μετά τον αγώνα με τη Μπάγερν Μονάχου για την Ευρωλίγκα, όπου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα.

Ο νεαρός φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναφέρθηκε για την πρώτη του συμμετοχή σε επίπεδο ανδρών, τους παίκτες που θαυμάζει, τα δυνατά και αδύνατα σημεία του και φυσικά το ΝΒΑ.

Συγκεκριμένα όσα είπε:

Για την πρώτη του συμμετοχή σε επίπεδο ανδρών είπε:

«Ήταν όνειρο για μένα να αγωνιστώ στη Euroleague. Ήταν όνειρο να παίξω με την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού. Βέβαια και στην Α1 αν έπαιζα για πρώτη φορά, πάλι θα ήταν η εκπλήρωση ενός μεγάλου ονείρου για μένα γιατί ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα».

Για τους Γιώργο Πρίντεζη και Νίκολα Μιλουτίνοφ:

«Να παίζεις δίπλα στον Γιώργο Πρίντεζη και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι απίστευτο! Τι να πω; Είναι τεράστιοι παίκτες, είναι ινδάλματά μου και κοιτάζω πως παίζουν ώστε να παίρνω πράγματα, να μαθαίνω από αυτούς. Και στις προπονήσεις έχω μάθει πολλά. Οι παίκτες του Ολυμπιακού με παροτρύνουν να δουλεύω όσο πιο πολύ γίνεται. Με βοηθούν και έχω πάρει πολλά πράγματα». Παράλληλα ανέφερε πως στο δωμάτιο του έχει αφίσα του Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Για το πια είναι η αγαπημένη του θέση:

«Η θέση «3»! Γιατί εκεί μπορώ να δώσω περισσότερα. Έχω καλό σουτ, μπορώ να παίξω και στο ποστ. Στο «3» λοιπόν μου αρέσει να παίζω».

Για τα καλά του χαρακτηριστικά και το που χρειάζεται βελτίωση είπε:

«Οι αιφνιδιασμοί και τα τρίποντα! Σε αυτά είμαι καλός! Τώρα θέλω να δουλέψω περισσότερο στα λέι απ, στις πάσες και στην ντρίπλα». Η μεγαλύτερη αδυναμία του, πάντως σε αγωνιστικό επίπεδο είναι: «Η άμυνα! Μόνο η άμυνα νομίζω! Στην επίθεση δεν έχω άλλες αδυναμίες».

Για τα μελλοντικά του όνειρα:

«Το όνειρό μου για το μέλλον είναι να παίζω στον Ολυμπιακό, να παίζει και ο Ολυμπιακός καλά, να πετυχαίνουμε νίκες, να κατακτήσουμε και άλλους τίτλους στη Euroleague. Να βοηθήσω όσο περισσότερο γίνεται την ομάδα».

Τέλος για το κεφάλαιο ΝΒΑ ανέφερε:

«Πρώτα θα ήθελα να καθιερωθώ στη Euroleague και μετά γιατί όχι; Στο ΝΒΑ»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ