Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός 83-95

Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός 83-95

Ο Παναθηναϊκός του «μάγου» Πιτίνο ισοπέδωσε την Αρμάνι στο Μιλάνο (95-83), πέτυχε την έκτη σερί νίκη στην διοργάνωση, αγκάλιασε την πρόκριση στα πλει-οφ και δείχνει έτοιμος να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Μιλάνο κερδίζοντας την Αρμάνι με 95-83 και έκανε ένα τεράστιο βήμα για να φτάσει πιο κοντά στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Οι πράσινοι καθοδηγούμενοι από τον εκπληκτικό Νικ Καλάθη, που ήταν παντού, έκανε τα πάντα και αποτέλεσε τον μεγάλο ηγέτη της προσπάθειας έκαναν εκπληκτικό παιχνίδι στο δεύτερο μέρος και έφτασαν στην επικράτηση.

Πλέον με νίκη επί της Ρεάλ την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ είναι και με… τα δυο πόδια στην οκτάδα!

Ο Παναθηναϊκός με τον Καλάθη να είναι σχεδόν ο μοναδικός εκφραστής των επιθέσεων είχε καταφέρει να κρατάει το προβάδισμα και το ρυθμό του αγώνα χαμηλά.

Ο αρχηγός των πρασίνων εκμεταλλευόταν την άμυνα των Ιταλών με δυναμική παρέμβαση του ψηλού ψηλά στη ρακέτα, «διάβαζε» τις πάσες και τους διαδρόμους σκοράροντας με λέι απ.

Το πρόβλημα ήταν πως ο Παναθηναϊκός δεν έπαιρνε σκορ από τους φόργουορντ με συνέπεια να έχει μονοδιάστατο τρόπο ανάπτυξης.

Από την άλλη πλευρά οι Ιταλοί με τον Τζέιμς, αλλά και τους Κουζμίνσκας να δίνουν λύσεις έκαναν σερί 7-0 και προηγήθηκαν 40-39 στο 18’ για να κλείσουν το πρώτο μέρος με 47-44.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μέρος η Αρμάνι είχε 7/14 διπ, 5/14 τριπ και 18/20 βολ με τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα να έχει 13/23 διπ, 4/11 τριπ και 6/8 βολ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός βρήκε τη λύση απέναντι στον Τζέιμς τον οποίο «φόρτωσε» με 4 φάουλ στο 27’, ενώ με τον Καλάθη και τον Λάνγκφορντ να ηγούνται στην επίθεση κατάφερε να βρει τρόπους για να φτάσει μέχρι το καλάθι των Ιταλών.

Οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές στιγμές με τον Μίτσοβ (55-51 στο 23’), αλλά στη συνέχεια όμως κόλλησαν στην επίθεση.

Ο Κιλπάτρικ με τον Τόμας και τον Καλάθη (φυσικά) ήταν ασταμάτητοι και δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στην άμυνα της Αρμάνι με τον πρώτο μάλιστα να ευστοχεί σε τρίποντο και να φτάνει τη διαφορά στους 16 πόντους (75-91 στο 37’). Οι Ιταλοί με τον Τζέιμς να είναι ο χειρότερος παίκτης τους, δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις… έσπασαν και αδυνατούσαν να αντιδράσουν.

Ετσι ο Παναθηναϊκός έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 95-83 καλύπτοντας και τη διαφορά των τριών πόντων με την οποία είχε χάσει στο ΟΑΚΑ από την Αρμάνι.

Ο Νικ Καλάθης ήταν απολαυστικός! Είχε 27 πόντους με 12/17 διπ, 1/5τριπ, 8ρ, 14 ας, ενώ δίπλα του οι Λάνγκφορντ (17π.), Τόμας (15π.), Γκιστ (12π.) και Κιλπάτρικ (11π) ήταν καταπληκτικοί.

Από την Αρμάνι οι Κουζμίνσκας (17π.) και Νάναλι (12π.) προσπάθησαν, ενώ ο Τζέιμς είχε 16 πόντους με 2/7τρίπ και 6 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 47-44, 64-72, 83-95.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ